עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    זר של שושנים

    12 תגובות   יום שבת, 7/11/09, 17:39

    את הורד האדום שמ' נתן לי לפני שנים כנראה לא אשכח  .ורד אדום יכול להינתן גם בתחילתו של רומן ארוך וזה לא באמת משנה אם הפרח הבודד 'נלקח' עבורך מגינת השכנים כולו קוצים ושגם סיפור האהבה הזה תם לו מזמן .. מתכונים טעימים נשארים איתנו לעד ...ואינם גורמים למכאובי לב קריצה .

    אז מה מכינים בשבת בבוקר כשכל הבית עוד נם ?..

    לאוהבי שושנים בטבע (אני כל כך אוהבת-את זה צילמתי מזמן ) ובמאפי שמרים אני מצרפת מתכון קל להכנה לשושני שמרים במלית סוכר חום וקינמון. המאפה הוכן היום לפני הצהריים ונאכל ברובו עם הקפה של אחרי .. מתכון הבצק אינו דורש תפיחה מוקדמת של השמרים,אלא ערבוב כל החומרים יחדיו עד קבלת בצק חלק ורך. הבצק האפוי עשיר ונשמר היטב בהקפאה בשקית אטומה. לנו טעים (ומבשביע) לאכול מאפה שמרים חמים וטרי עם הקפה של הבוקר .היום נהנתי לראות את יונתן בן השנתיים אוכל בעצמו עוגת שמרים שלמה ובא לבקש עוד אחת .. מי אמר שילדים אוכלים רק עוגות שוקולד ?


    שושני שמרים

    --

    הכמות: 12 שושנים

    תבנית : 20X30 ס"מ  או תבנית 22X33 ס"מ

     

    חומרים לבצק:

    1/4 כוס מים
    1 כוס חלב
    100 גרם חמאה רכה
    1 ביצה גדולה
    כפית תמצית וניל
    1/2 כפית מלח

    1/2 כוס כוס סוכר לבן = 100 גרם
    4 קמח מיוחד ללחם = 560 גרם (+כשליש כוס קמח נוסף לפי הצורך)
    2.25 כפיות מדידה שמרים יבשים = 7 גרם שמרים יבשים (או 21 גרם שמרים טריים)


    הכנת הבצק :
    1. בסיר קטן להמיס את החמאה יחד עם המים והחלב לחמם מעט - לא להרתיח. (לכבות את הלהבה לאחר שהחמאה נמסה מעט ולהשאיר עד להמסתה לנוזלים שיהיו חמים -לא מעל 30 מעלות)

    2. להעביר את הנוזלים שבסיר לקערת מיקסר או קערה רגילה ללישה ידנית. להוסיף את יתר מרכיבי הבצק .ללוש דקות ספורות עם וו לישה עד קבלת בצק אחיד ורך. להוסיף מעט קמח לפי הצורך- כף אחר כף. הבצק יהיה מעט דביק.

    3. להתפיח את הבצק שעה או עד שמכפיל את נפחו .(ניתן להשאיר להתפחה בקערת המיקסר מכוסה)

     

    עיצוב:
    1. לרדד את הבצק למלבן דק בגודל :60 ס"מ על 38 ס"מ .

    2. למרוח את הבצק ב- 75 גרם חמאה רכה .
    3. לפזר על הבצק (מלבד שוליים) את *מלית הסוכר החום והקינמון.


    * מלית הסוכר חום-קינמון:


    בקערית קטנה לערבב:  ¾ כוס סוכר חום כהה עם 2-3 כפות קינמון טחון איכותי. 

     

    4. לגלגל את הבצק מהצד הארוך. לחתוך ל 12 חתיכות שוות.
    5. לשים את השושנים בתבנית משומנת (מרחתי מעט חמאה על תחתית ודפנות התבנית) במרווחים.

    6. להתפיח את השושנים כשעה או עד שהן מכפילות את נפחן.
    7. לאפות בתנור חם בחום של 170 מעלות במשך 25-30 דקות עד שמאפה זהוב- חום.

     

    ב ת א ב ו ן !

    דרג את התוכן:

      תגובות (12)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        16/12/09 18:29:

      עוגות שמרים וקינמון זה הכי יאמי שיש. 

      כמות החלב היתה גדולה לי מדי ונאלצתי להוסיף עוד המון קמח.

      בכל אופן מתכון מפתה עם צילומים מפתים אף יותר חיוך 

        10/11/09 14:45:

      צטט: ק י צ י 2009-11-10 08:32:57

      אוהבת כאלה (:

       

      תודה רבה :)

        10/11/09 14:44:

      צטט: דיקלה5 2009-11-09 10:55:51

      נראים מעולה...

      לך *

       

       

      תודות :)
        10/11/09 14:36:

      צטט: איבי 2009-11-08 19:58:56


      באמת פוד פורנו ...

      נראה מצוין !

       

      תודה רבה איבי ,אני שמחה שאהבת :)

        10/11/09 08:32:
      אוהבת כאלה (:
        9/11/09 10:55:

      נראים מעולה...

      לך *

        8/11/09 19:58:


      באמת פוד פורנו ...

      נראה מצוין !

        8/11/09 10:38:
      תודה רבה יקירה
        8/11/09 08:35:


      אלמה יקירתי , תודה רבה.

      את המפה רכשתי לפני כחודש ברשת הזאת [קישור] .לצערי המפה לא רקומה ביד, אלא עשויה בד עם ביטנה בהירה, יבוא מסין.. (מיובא ע"י 'חן טקסטיל' ממושב חמד) . מאוד אהבתי את הדוגמא שעל המפה ולמרות גודל המפה(מטר ומשהו ריבועי)  והיותה סינטטית רכשתי .. (מחיר 80-100 ש"ח בהתאם לגודל). מתאימה לשולחן קטן או כראנר על מפה אחרת גדולה .

       

      וודאי שאת יכולה למלא את העוגה בקקאו /ריבה קקאו וסוכר או כל מה שאת רוצה .

       

      שבוע טוב :)

        8/11/09 08:19:


      חניתה, השושנים שלך הפעימו את ליבי!

      צילומים מעולים!!!

      שתי שאלות לי אליך:

      המפה הרקומה, מהיכן היא? עבודת-יד לתפארת.

      האם אפשר לשים אבקת קקאו במקום קינמון?

      תודה רבה יקרה.

        7/11/09 18:28:


      יופי של רעיון . הפעם אפיתי אותם בצפיפות מסויימת על מנת כן ליצור אפקט של גובה . למאפה שטוח קצת יותר אני חותכת את הבצק ל -16 חתיכות ולא 12  ואופה פחות זמן (ואז זה מתאים לתבנית תנור סטנדרטית) .

      אנצל את הרעיון שלך לאחת מעוגות השמרים הבאות , תודות  :) 

        7/11/09 18:23:

      אני מת על עוגות שמרים ואחת הבעיות שקשה מאוד להפסיק לאכול,

      אם יורשה לי להציע לך לפעם הבאה,

      לאחר שסידרת אותם על המגשים לשים נייר ואז במגש נוסף למעוך אותם בעדינות ,

       

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין