את הורד האדום שמ' נתן לי לפני שנים כנראה לא אשכח .ורד אדום יכול להינתן גם בתחילתו של רומן ארוך וזה לא באמת משנה אם הפרח הבודד 'נלקח' עבורך מגינת השכנים כולו קוצים ושגם סיפור האהבה הזה תם לו מזמן .. מתכונים טעימים נשארים איתנו לעד ...ואינם גורמים למכאובי לב אז מה מכינים בשבת בבוקר כשכל הבית עוד נם ?.. לאוהבי שושנים בטבע (אני כל כך אוהבת-את זה צילמתי מזמן ) ובמאפי שמרים אני מצרפת מתכון קל להכנה לשושני שמרים במלית סוכר חום וקינמון. המאפה הוכן היום לפני הצהריים ונאכל ברובו עם הקפה של אחרי .. מתכון הבצק אינו דורש תפיחה מוקדמת של השמרים,אלא ערבוב כל החומרים יחדיו עד קבלת בצק חלק ורך. הבצק האפוי עשיר ונשמר היטב בהקפאה בשקית אטומה. לנו טעים (ומבשביע) לאכול מאפה שמרים חמים וטרי עם הקפה של הבוקר .היום נהנתי לראות את יונתן בן השנתיים אוכל בעצמו עוגת שמרים שלמה ובא לבקש עוד אחת .. מי אמר שילדים אוכלים רק עוגות שוקולד ? -- הכמות: 12 שושנים תבנית : 20X30 ס"מ או תבנית 22X33 ס"מ
חומרים לבצק:
1/4 כוס מים 2. להעביר את הנוזלים שבסיר לקערת מיקסר או קערה רגילה ללישה ידנית. להוסיף את יתר מרכיבי הבצק .ללוש דקות ספורות עם וו לישה עד קבלת בצק אחיד ורך. להוסיף מעט קמח לפי הצורך- כף אחר כף. הבצק יהיה מעט דביק. 3. להתפיח את הבצק שעה או עד שמכפיל את נפחו .(ניתן להשאיר להתפחה בקערת המיקסר מכוסה)
עיצוב: 2. למרוח את הבצק ב- 75 גרם חמאה רכה .
4. לגלגל את הבצק מהצד הארוך. לחתוך ל 12 חתיכות שוות. 6. להתפיח את השושנים כשעה או עד שהן מכפילות את נפחן.
ב ת א ב ו ן ! |
תגובות (12)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
עוגות שמרים וקינמון זה הכי יאמי שיש.
כמות החלב היתה גדולה לי מדי ונאלצתי להוסיף עוד המון קמח.
בכל אופן מתכון מפתה עם צילומים מפתים אף יותר
תודה רבה :)
תודה רבה איבי ,אני שמחה שאהבת :)
נראים מעולה...
לך *
באמת פוד פורנו ...
נראה מצוין !
אלמה יקירתי , תודה רבה.
את המפה רכשתי לפני כחודש ברשת הזאת [קישור] .לצערי המפה לא רקומה ביד, אלא עשויה בד עם ביטנה בהירה, יבוא מסין.. (מיובא ע"י 'חן טקסטיל' ממושב חמד) . מאוד אהבתי את הדוגמא שעל המפה ולמרות גודל המפה(מטר ומשהו ריבועי) והיותה סינטטית רכשתי .. (מחיר 80-100 ש"ח בהתאם לגודל). מתאימה לשולחן קטן או כראנר על מפה אחרת גדולה .
וודאי שאת יכולה למלא את העוגה בקקאו /ריבה קקאו וסוכר או כל מה שאת רוצה .
שבוע טוב :)
חניתה, השושנים שלך הפעימו את ליבי!
צילומים מעולים!!!
שתי שאלות לי אליך:
המפה הרקומה, מהיכן היא? עבודת-יד לתפארת.
האם אפשר לשים אבקת קקאו במקום קינמון?
תודה רבה יקרה.
יופי של רעיון . הפעם אפיתי אותם בצפיפות מסויימת על מנת כן ליצור אפקט של גובה . למאפה שטוח קצת יותר אני חותכת את הבצק ל -16 חתיכות ולא 12 ואופה פחות זמן (ואז זה מתאים לתבנית תנור סטנדרטית) .
אנצל את הרעיון שלך לאחת מעוגות השמרים הבאות , תודות :)
אני מת על עוגות שמרים ואחת הבעיות שקשה מאוד להפסיק לאכול,
אם יורשה לי להציע לך לפעם הבאה,
לאחר שסידרת אותם על המגשים לשים נייר ואז במגש נוסף למעוך אותם בעדינות ,