עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מאכילה חינם

    מתכונים, חוויות ותצלומים מהמטבח שלי ושל אחרים

    ארכיון

    הסיפור מאחורי העוגייה המושלמת

    2 תגובות   יום שני, 2/11/09, 21:33

    מבחר 

     

    לכתוב פוסט על עוגיות זאת אחת המשימות הקשות ביותר. לא בגלל המתכונים (אותם יש בשפע) אלא בבחירת הסיפור הנכון שעומד מאחוריהן. אם תעצרו רגע ותחשבו, תגלו שמאחורי כל עוגייה שאתם מכירים יש סיפור. סיפור על אופן ההכנה, סיפור על מי שמכין (או מכינה) אותן, על פאשלה שקרתה בדיוק כשניסו להכין אותן לאירוע חשוב במיוחד, סיפור על רגע מכונן שקשור בהן. לא צריך להיות מרסל פרוסט כדי להיזכר בעוגיית המדלן הפרטית שלנו.

     

    את שני המתכונים לקחתי ממחברת מתכוני האפייה של אמא שלי, שקיבצה אליה עוגות, עוגיות, מאפים ושאר מאכלים לאורך השנים. מסתבר שבבית שערים, המושב שבו גדלתי, היתה מסורת אירוח מפוארת לכל אירוע ולכל חגיגה, שבה נשות המושב היו מתארגנות ומחלקות ביניהן משימות להכנת הכיבוד. כל אחת היתה מפליאה בעוגות ועוגיות ואלו היו מוגשות בחתונות, בחגים או במסיבות על טסים ענקיים מנחושת, בתוך מנג'טים צבעוניים מנייר. עם הזמן המתכונים עברו מאחת לשנייה, אך עדיין ליד כל מתכון שרשום במחברת מצוין גם שמה של בעלת המתכון המקורית שלנצח תיזכר בזכותו, ולא רק.

     

    מוכנות  

     

    עוגיות סבתא - מתכון של ריקה אמיתי ז"ל

     

    אלו עוגיות חמאה מסורתיות שמאוד אהובות על ילדים, בעיקר מכיוון שאפשר לקרוץ מהן צורות מגוונות. רום, האחיין החמוד שלי, רק בן שלוש וכבר מבקש לעזור בהכנה שלהן. הוא מבסוט שהוא יכול לטעום בלי הפסקה וסבתא שלו מבסוטה רק מלראות אותו ככה.

     

    רומצ'יק 

     

    המצרכים לקופסת עוגיות שלמה (בערך 80):

    350 גרם קמח תופח

    1 כוס קורנפלור

    200 גרם חמאה

    1 כוס סוכר

    2 כפות שמן

    2 כפיות מיץ לימון + גרידת לימון

    1 כפית רום

    2 ביצים + חלמון

     

    אופן ההכנה:

    ללוש את כל החומרים במיקסר, אם הבצק דביק אפשר להוסיף קמח רגיל, לכסות בניילון נצמד ולשים במקרר למשך שעתיים. (ניתן להחזיק במקרר עד יומיים).

    לרדד על משטח מקומח היטב ולקרוץ ממנו צורות או עיגולים בעזרת כוסות. חשוב שהבצק יהיה מרודד דק אך לא דק מדי (כי אז קשה להעביר את העוגיות מהמשטח אל התבנית).

     

    לבבונים לקרוץ

     

    את העוגיות הקרוצות מניחים על תבנית עם נייר אפייה (כדאי להכין כמה תבניות מראש כיוון שמשך האפייה קצר מאוד). לפזר שוכר ולהכניס לתנור חם בטמפרטורה של 170-150 מעלות.

     

    כוכבנים 

     

    משך האפייה כ-10 דקות, יש לשים לב שהן לא נשרפות.

     

    מוכנים

     

     

    שומרים את העוגיות בקופסה אטומה.

     

    נשיקה הטיפ של אמא (שהיא גם סבתא של רום): אם כעבור כמה ימים העוגיות מתרככות אפשר להניח אותן שוב על נייר אפייה להכניס אותן לחמש דקות לתנור בטמפרטורה של 110 מעלות. לכבות ולהשאיר את העוגיות להתייבש בתנור. זה מחזיר להן את הפריכות.

     

    שניטן - מתכון של מרגלית לוריה ז"ל

    עוגיות מצוינות ופשוטות להכנה. הכי כיף לאכול אותן כמה דקות אחרי שיצאו מהתנור, כשהשוקולד עוד קצת נמס.

     

    ניטן 

     

    החומרים ל-40 עוגיות:

    100 גרם שקדים או אגוזים כתושים גס

    100 גרם צימוקים או חמוציות

    150 שוקולד מריר חתוך או שוקולד צ'יפס מריר

    3 ביצים

    1 כוס סוכר

    שתיים ורבע כוסות קמח רגיל

     

    אופן ההכנה:

    מערבבים בקערה את השוקולד, האגוזים והחמוציות (או הצימוקים).

     

    לוזים שוקולד חמוציות 

     

    מערבבים בנפרד (ביד או במיקסר) את הביצים השלמות עם הסוכר. מוסיפים בעזרת כף עץ את תערובת השוקולד ואת הקמח ומערבבים. לא להיבהל - זה יוצא דביק מאוד.

     

    עיסה 

     

    מפזרים על משטח עבודה כמות נדיבה של קמח ומגלגלים את הבצק הדביק בקמח, ליצירת גליל ארוך. זה מייצב אותו ועושה אותו פחות דביק. מחלקים לשלושה גלילים, שאותם מעצבים בתוך הקמח, ומעבירים לתבנית שעליה נייר אפייה.

     

    לתנור 

    אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. כשהגלילים מקבלים צבע כהה יותר זה הרגע להוציא (בערך לאחר 35-40 דקות). העוגיות האלו צריכות להיות יבשות.

    מוציאים ומיד חותכים לפרוסות ברוחב של סנטימטר בערך, לא יותר. אם העוגיות רכות מבפנים מכניסים אותן  שוב לתנור, כדי ש"יתייבשו" מעט.

     

    אחרי התנור 

     

     

    מאחסנים בקופסה סגורה.

     

    קופסה 

     


    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        2/11/09 22:40:

      צטט: -שביט- 2009-11-02 22:37:15


      גילי,

       

      תגידי אין לך מה לעשות?

      תכיני לבן דוד שלך עוגיות ואז אני אכתוב פוסט על עוגיות של הבת דודה שלי

       

      :-)

       

      בהצלחה נראה מעולה

      רום מוסיף המון א- רום-ה

       

       

       

      סגור העניין...

      בארוחה המשפחתית הבאה אני אופה ואתה כותב.

      זה ייקל עלי מאוד...

       

      נשיקות! 

       

        2/11/09 22:37:


      גילי,

       

      תגידי אין לך מה לעשות?

      תכיני לבן דוד שלך עוגיות ואז אני אכתטב פוסט על עוגיות של הבת דודה שלי

       

      :-)

       

      בהצלחה נראה מעולה

      רום מוסיך המון א- רום-ה

       

       

      פרופיל

      גילי יובל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגיות