עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    'לזנייה' של חצילים-עגבניות-גבינות: ממטבח הניסויים שלי (5)

    16 תגובות   יום שישי , 30/10/09, 12:05



    "נראה אותך משאיר את המאפה 'שלם' עד ארוחת הצהריים .. "

    "אבל הריח נהדר ... "

    "נו, בבקשה. אפשר פעם אחת להתאפק בבית הזה ?? ..." קריצה

    "זה נראה טוב ! "

    -

    הלכתי לבדוק כמה הרווה הגשם (שהעיר אותי בבוקר) את אדניות הפרחים ..כשנכנסתי למטבח עם המצלמה הקטנה כבר היתה חסרה חתיכת מאפה חצילים עם המון גבינה מלמעלה ורוטב מתובל בשכבות שבפנים.

    -

    איך מכינים ?  המתכון הזריז לעצלנים  (כמוני ):

    * קילו חצילים (2 גדולים) פרוסים דק לאורכם:

     

    * להבריש כל פרוסה בשמן זית . לפזר מלח גס ופלפל שחור גרוס.

    * לאפות במספר סבבים (200 מעלות) בגריל/בתנור במדף העליון ביותר כ- 5 עד 7 דקות .

    --

    בינתיים להכין רוטב עגבניות זריז :

    * במחבת גדולה לבשל בשתי כפות שמן זית:

    800-900 גרם עגבניות קלופות (לעשות איקס בקליפה ולחלוט דקות ספורות להסרת הקליפה)וקצוצות.

    או :

    קופסא אחת של עגבניות קצוצות מתוצרת איטלקית (משקל נטו 400 גרם) והיתר עגבניות טריות קצוצות (סה"כ כ-900 גרם עגבניות) 

    --

    להוסיף:

    כפית סוכר

    מלח ואבקת צ'ילי לטעם

    2-3 שיני שום קצוצות דק

    * לבשל כ-  20-30דקות עד שמסמיך .

    * להסיר מהלהבה .לערבב פנימה כ- 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ .

    -

    בתבנית מלבנית לסדר שכבות :

    * שכבה ראשונה של חצילים (7-8 יח' בתחתית)

    * מעל למרוח שליש מכמות רוטב העגבניות

    * מעל לגרד גבינת מוצרלה (לכל המאפה נחוץ 200-250 גרם מוצרלה)

    * ושוב לסדר : שכבת חצילים , רוטב עגבניות וגבינה מגורדת. ופעם אחת נוספת = סה"כ 3 שכבות: 

     

     

     

    * לסיים בשכבה של גבינת מוצרלה.

    * מעל לגרד כפות ספורות גבינת פרמזן.

    -

    אפייה:

    בתנור חם 200 מעלות במשך 20-25 דקות להגיש חם ..

     

    בתאבון !

    דרג את התוכן:

      תגובות (16)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        2/11/09 11:11:

      תודה :)
        2/11/09 10:57:

      יאמי!!! חיוך
        1/11/09 20:00:

      צטט: zick design studio 2009-11-01 16:46:15

      הנושא יבדק בקפידה השבוע

      ותגובה תגיע מיד אחרכך

       

      תודה עפר, שמחתי ! .. long time  ותתחדש קריצה.

      שיהיה בתאבון ואמתין גם אמתין לתגובה וחו"ד שלך      (יהיה צילום כמו הסופגניות ?..)

        1/11/09 19:56:

      חיוךצטט: *tsunami 2009-11-01 12:28:54


      נראה יאמי מאד מאד :)

       

      תודה רבה טליה חיוך

        1/11/09 16:46:

      הנושא יבדק בקפידה השבוע

      ותגובה תגיע מיד אחרכך

        1/11/09 12:28:

      נראה יאמי מאד מאד :)
        31/10/09 19:45:

      תודה רבה נטשה
        31/10/09 17:48:
      שידוך מגן עדן - חציל, עגבניה וגבינה. יאמי!
        31/10/09 17:33:

      צטט: סאם אדאמס 2009-10-31 13:44:39


      אדונָי שפירא ! גמני רוצה!

       

      שלום אורח יקר , כייף שבאת . מתי אתה מכין גם ...?..  קריצה  תודה !  

        31/10/09 17:32:

      צטט: ק י צ י 2009-10-30 18:43:37

      לשון בחוץ גם אני לא הייתי מתאפקת (:

       

      תודה נשיקה  אין לי ספק ..  :)  שבוע טוב .

        31/10/09 17:31:

      צטט: mi alma 2009-10-30 16:47:16


      חניתה, מה שאת עושה לי...

      מאוד אוהבת חצילים.

      וגם הגביניות שהכנת לא יוצאות לי מהראש.

      תודה יקירה :)

       

      תודה יקירתי . גם אני מאוד אוהבת חצילים (היום אכלתי אותם בתבשיל עוף של אמא)  שבוע טוב :))

        31/10/09 17:29:

      צטט: פטיסרי 2009-10-30 13:26:23


      הייתי מעדיף את זה עם בשר,

      נראה מעולה

       

      יש לך טעם טוב :) הפעם זו גירסא צמחונית מדודת קלוריות ..(אבל לא מרגישים)  תודה ! 

        31/10/09 13:44:

      אדונָי שפירא ! גמני רוצה!
        30/10/09 18:43:
      לשון בחוץ גם אני לא הייתי מתאפקת (:
        30/10/09 16:47:


      חניתה, מה שאת עושה לי...

      מאוד אוהבת חצילים.

      וגם הגביניות שהכנת לא יוצאות לי מהראש.

      תודה יקירה :)

        30/10/09 13:26:


      הייתי מעדיף את זה עם בשר,

      נראה מעולה

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין