עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מאכילה חינם

    מתכונים, חוויות ותצלומים מהמטבח שלי ושל אחרים

    ארכיון

    מניקוטי - מחווה טעימה לקוראדו סופרנו

    4 תגובות   יום שלישי, 27/10/09, 22:06

     

    אם אני לא טועה, שליש מסצנות הסדרה "הסופרנוס" הן סצנות אוכל - הן מתרחשות במסעדה של ארטי בוקו, במטבח של כרמלה,בדיינרים אפלים בצדי הדרך, בארוחות גדולות של הפאמיליה המאפיונרית האיטלקית בארצות הברית.

    האוכל נטען במשמעות -מסורתית, יצרית, כלכלית - ומשחק תפקיד מרכזי בעלילה.

     

    ספר אבל עם כל הכבוד למסורת האיטלקית, באמריקה כמו באמריקה, יודעים איך לעשות מזה כסף. "The Sopranos Family Cookbook", הוא ספר מתכונים בסגנון איטלקי-אמריקאי של כל אותם מאכלים שהצופה לומד להכיר במהלך שש עונות הסדרה. את המתכונים עורך ומגיש כביכול ארטי בוקו, וביניהם אפשר למצוא טקסטים ייחודיים לדמויות הסדרה (חיבור שאנתוני ג'וניור כותב על המטבח הביתי, שיחת צ'ט של מדו על אנורקסיה וראיון עם פיוריו אודות אמריקה).

     

    אחרי התמכרות קשה ל"סופרנוס", שבה אירחתי את טוני וכרמלה ערב ערב על הספה בסלון וראיתי את נפלאות המטבח האיטלקי בעודי מתנחמת בקרקרים וגבינה, החלטתי לנסות להכין מניקוטי, אותו מאכל האהוב כל כך על קוראדו סופרנו ("ג'וניור"), ומעכשיו, גם עלי.

     

    דוגמה 

     

    המניקוטי המסורתי מצריך הכנת חביתיות שאותן ממלאים בתערובת גבינה, אך מי שמעוניין בקיצורי דרך יכול להשתמש בצינורות קנלוני מוכנים ומבושלים.

     

     

    החומרים הדרושים לתבנית מניקוטי:

     

    לחביתיות:

    1 כוס קמח

    1 כוס מים

    3 ביצים גדולות

    קורט מלח

    1 כף שמן

     

    למילוי:

    900 גרם גבינת ריקוטה

    115 גרם גבינת מוצרלה חתוכה לפיסות קטנות

    1 כוס גבינת פרמז'ן או פיקורינו מגורדת

    1 ביצה

    2 כפות פטרוזיליה קצוצה

    קורט מלח

    פלפל שחור גרוס

     

     לרוטב מרינרה:

    6 עגבניות טריות או קופסת עגבניות משומרות

    3 שיני שום כתושות

    שמן זית

    כמה גבעולי בזיליקום (לא חייבים, אפשר גם אורגנו).

     

    מכינים את בלילת החביתיות:

    מערבבים בקערה גדולה את הקמח, המים, הביצים, המלח והשמן עד שכל הגושים נפרדים והתערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. בינתיים מכינים את הרוטב ואת המילוי.

     

             תערובת          סמיכה 

     

    הרוטב:

    חותכים את העגבניות לריבועים קטנים, מחממים מעט שמן בסיר קטן, מטגנים את השום עד שיזהיב ומוסיפים את העגבניות. מערבבים, מביאים לרתיחה ואז מעבירים לאש קטנה ומבשלים עד שמתקבל רוטב. מוסיפים את הבזיליקום או האורגנו.

     

             עגבניות        מרינרה 

     

    המילוי:

    מערבבים בקערה את הריקוטה, חתיכות המוצרלה, ½ כוס פרמזן, הביצה, הפטרוזיליה המלח והפילפל. מערבבים היטב עד שנוצרת תערובת אחידה. שומרים במקרר.

     

    החביתיות:

    מוציאים את הבלילה מהמקרר ומערבבים אותה היטב. מחממים מעט שמן על מחבת טפלון ובעזרת מצקת לוקחים כמות מהבלילה ושופכים על המחבת, מסובבים את המחבת עד שנוצרת שכבה אחידה ואת יתרת הבלילה מחזירים לקערה.

    מטגנים מצד אחד כשתי דקות והופכים בעזרת מזלג ובעזרת האצבעות. מטגנים עוד כחצי דקה נוספת את הצד השני. מעבירים לצלחת רחבה ומניחים מעלה נייר אפייה או ניילון נצמד כדי למנוע את הידבקות החביתיות אלו לאלו. חוזרים על התהליך ומקפידים לערבב את הבלילה מדי פעם. נוצרות כ8-9 חביתיות.

     

            מצקת          חביתית 

     

    הרכבת המנה: 

    שופכים שליש מהרוטב על תבנית פיירקס מרובעת. לוקחים כל חביתית, מניחים את המילוי בחלק הקדמי שלה, מגלגלים ומניחים בתבנית. יוצרים שורה של גלילי חביתיות וריקוטה ומעליהם שופכים את כל יתרת הרוטב.

     

             חביתיתת        גלילים    

     

    מפזרים מלמעלה ½ כוס פרמזן (או פיקורינו) ומכניסים לתנור למשך 40 דקות.

     

    פרמזן 

     

     

    זה הולך נפלא עם יין אדום או עם סלט חסה טרי בצד. וטעים גם כמה ימים אחרי...

     

    מוכן  

     

    נשיקה הטיפ של אמא: "כשמכינים חביתיות חשוב לערבב את הבלילה כל הזמן מלמטה כדי שהקמח לא ישקע".

     

    הבלוג מתפרסם מדי שבוע גם במדור האוכל של עכבר העיר און ליין

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        30/10/09 08:19:

      צטט: ataleffe 2009-10-29 08:29:05


      אין אין כמו הזיטי של קארן... אשתו של בובי בקלה... עליה השלום.

       

      רוצה מתכון?!

      יש בספר...

       

        29/10/09 11:30:

      צטט: ataleffe 2009-10-29 08:29:05


      אין אין כמו הזיטי של קארן... אשתו של בובי בקלה... עליה השלום.

       

       נכון, גם אם הוא היה בפריזר הרבה זמן... :)

        29/10/09 08:29:

      אין אין כמו הזיטי של קארן... אשתו של בובי בקלה... עליה השלום.
        29/10/09 00:34:

      נראה טעים!

      פרופיל

      גילי יובל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגיות