עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    במידה ואתם ממהרים.. אל תכינו את הלחמניות הללו !

    6 תגובות   יום ראשון, 25/10/09, 16:14

     

    לא, מתכון הלחמניות הללו ממש אינו מסובך. אבל הוא דורש תשומת לב אישית וקצת צמודה .נקרא אולי מעט מנדנד (למטה- הוראות ההכנה) אבל התוצאה לטעמי מפצה . במידה ותכינו (והכיצד לא) תקבלו 8 לחמניות בגודל בינוני ריחניות וטעימות. צבען מעט כהה גם אם כמות הקמח המלא מהווה 1/9 מסה"כ הקמח . חמאה ויוגורט/ריוויון מעדנים גם כן את הבצק.

    הבצק ניתן לגיוון עם עשבי תיבול/ תבלינים.במידה ותרצו לגוון הוסיפו אותם בזמן לישת הבצק האחרונה.  הלחמניות עוברות היטב הקפאה ומומלץ לחממן בחום נמוך לפרק זמן ארוך יותר.

    --

    הסבר לתמונות מלמעלה למטה :

    1. הלחמניות חמות הישר מהתנור.

    2. לחמניה חצויה וחמה עם מעט חמאה .

    3. תקריב של תערובת השמרים -חיה תוססת ובועטת..

    4. תערובת השמרים והקמח-מים לאחר 20 דקות (שימו לב עד כמה תפחה מתמונה מס' 5)

    5. תערובת השמרים מיד לאחר עירבובה .זמן תפיחה נחוץ:30 דקות .שעון הסטופר התחיל לעבוד..

     

    אין ספק שהיה הגיוני להעלות את התמונות בסדר הפוך.. אבל לחמניות שזופות ואפויות הן יותר אטרקטיביות לדעתי משמרים תוססים  קריצה  .

    --

    לחמניות

    --

    חומרים:

     

    7 גרם שמרים יבשים =2.25  כפיות מדידה או פי 3 הכמות שמרים טריים

    50 גרם קמח מלא

    450 גרם קמח מיוחד ללחם

    2 כפיות מלח רגיל (דק )

    50 גרם חמאה רכה

    200 מ"ל ריוויון או 150 מ"ל יוגורט+50 מ"ל מים = זה מה שאני שמתי הפעם (שניהם יהיו בטמפ' החדר,לא קרים-להוציא מהמקרר כשעה לפני ההכנה)

     

    --

    ההכנה:

    1. בקערה בינונית לערבב את שני סוגי הקמחים.

     בקערה אחרת /כלי התפחה יש לערבב את השמרים+ 50 גרם מתערובת הקמחים +100 מ"ל מים חמימים. להניח לתפוח מכוסה במשך 30 דקות.

    2. את יתרת הקמח +המלח לשים בקערת מיקסר עם וו לישה (או בקערה ללישה ידנית). לחתוך פנימה את החמאה.

    לערבב את היוגורט והמים או הריוויון עם תערובת השמרים התוססת. להוסיף לתערובת הקמח שבקערה. להוסיף כף/שתיים מים (עד 50 מ"ל מים  אבל בהדרגה). ללוש עד קבלת בצק.

    3. להניח לבצק כשהוא מכוסה (בתוך קערת המיקסר) למשך 10 דקות.

    ללוש את הבצק שוב - ידנית על משטח מקומח מעט /או בעזרת המיקסר ולהניח מכוסה למשך 10 דקות.

    לחזור על פעולת הלישה ומנוחת הבצק פעמיים נוספות .

    לאחר הלישה האחרונה לתת לבצק לתפוח במשך כ- 45 דקות.

    --

    עיצוב ואפייה:

    1. ליצור מהבצק 8 כדורים בגודל שווה. לגלגל כל כדור לצורה אובלית באורך של כ- 7 ס"מ פחות או יותר.

    להניח את הלחמניות במרחקים על נייר אפייה/משטח סיליקון שעל תבנית אפייה.לנפות קמח רגיל מעל כל לחמניה (למרוח את הקמח בעדינות שייכסה את כ-ל הלחמנייה).

    2. להתפיח את הלחמניות במשך 30-45 דקות או עד שהן מכפילות את נפחן . בזמן זה יש לחמם את תנור האפייה לחום גבוהה של 220 מעלות צל' .

    3. לאפות את הלחמניות בתנור החם במשך 20-25 דקות או עד שהן בצבע זהוב עמוק והן מוכנות.

    --

    מתכון מעובד מהגרדיאן .

    דרג את התוכן:

      תגובות (6)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        28/10/09 08:50:

      תודה על ההיזון :)
        26/10/09 21:42:


      רציתי להודות לך על המתכון

      לבייגלה...היה הצלחה מדהימה...

      ועכשיו הלחמניות שנראות

      מצוין...

      תודה לך *

        26/10/09 19:33:

      צטט: theeye 2009-10-25 20:15:00


      כשראיתי את התמונה הייתי בטוח שמדובר על לחמניות קנויות!

      ואו, הן נראות ממש טוב!

       

      תודה רבה .

        26/10/09 19:30:

      צטט: mi alma 2009-10-25 19:27:28

      חניתה, הלחמניות נראות משהו משהו *

      נפלא שיש בהן גם קמח מלא.

      תודה לך יקרה

       

      תודה יקירתי :)

        25/10/09 20:15:


      כשראיתי את התמונה הייתי בטוח שמדובר על לחמניות קנויות!

      ואו, הן נראות ממש טוב!

        25/10/09 19:27:

      חניתה, הלחמניות נראות משהו משהו *

      נפלא שיש בהן גם קמח מלא.

      תודה לך יקרה

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין