עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    מה זה איטלקי-צהוב-רך ומפנק ?

    13 תגובות   יום חמישי, 22/10/09, 15:53

    : פולנטה ב- 15 דקות :

    שתי בעיות צצו עם הכנת ואכילת הפולנטה :

    בתום הבישול : פולנטה אוכלים עם כף או מזלג ? צוחק

    וכשסיימתי לאכול כמעט את כל הפולנטה (המתכון למטה) שמתי לב שבמתכון בבלוג של מארק ביטמן מהניו יורק טיימס כתוב שזה מיועד ל- 4 סועדים..

    הפולנטה הזו היכולה לשמש מנת תוספת לכל תבשיל היא קלה להכנה וניתנת לגיוון עם חמאה/שמן זית/גבינה ועשבי תיבול כגון טימין /מיורן /בזיליקום או פטרוזיליה .

    ישנם המצדדים בהוספת קמח התירס לנוזלים קרים שבסיר וישנם כמו מארק ביטמן שמוסיפים את קמח התירס בקילוח עדין לחלב ולמים המומלחים והרותחים. השיטה הזו יחד עם עירבוב די צפוף בעזרת מקצף ידני מותירה פולנטה קרמית וטעימה. מקובל לחשוב שפולנטה זו עוד סוג של 'דייסה' חסרת ייחוד אבל לדעתי- 

    דייסה זה מאכל טעים ומפנק , אחד מסוגי המאכלים המנחמים והאמת גם משביע וסתווי לחלוטין.  

    כדאי לתבל את הפולנטה במלח ופלפל בנדיבות (יותר ממה שאני הוספתי הפעם..) ולא לחסוך בחמאה וגבינת פרמזן. 

    - 

    פולנטה

    חומרים:

    1 כוס חלב = 200 מ"ל

    2 כוסות מים = 400 מ"ל

    מלח לטעם

    1 כוס קמח תירס גס (אני שמתי קמח תירס עדין מיובא מאיטליה)למדוד באותו כלי מדידה של הנוזלים

    פלפל שחור גרוס לפי הטעם

    2-4 כפות חמאה = 30-60 גרם או שמן זית במקום

    1/4 כוס גבינת פרמזן רג'יאנו מגוררת

     

    ההכנה:

    -

    1. בסיר (4 ליטר) להביא לרתיחה את החלב והמים. להוסיף מעט מלח . להנמיך את הלהבה ולבחוש פנימה את קמח התירס בזרם דק. לטרוף היטב (עם מטרף ידני) בכדי למנוע יצירת גבשושיות. להביא שוב לרתיחה.

    2.להנמיך את הלהבה ולבשל בבחישה כמעט מתמדת (עם מטרף ידני) 15-20 דקות . בשלב הבישול הזה העברתי את הסיר ללהבה הנמוכה ביותר שעל הכיריים .יש לבשל את ההפולנטה עד שהיא קרמית ומוכנה (מומלץ לטעום). אם התערובת סמיכה מידי ניתן להוסיף עד חצי הכוס מים ולהמשיך לבשל.

    3. לתבל את הפולנטה במלח ופלפל. להסיר את הסיר מהלהבה לבחוש פנימה חמאה או שמן זית וגבינת פרמזן.

    להגיש מייד.


     
    * גיוון : פולנטה אחרת על בסיס מים - גורמה
    דרג את התוכן:

      תגובות (13)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
      מומלץ לנסות עם תירס חי במקום קמח תירס
        25/10/09 17:00:

      צטט: ♥ניתי♥ 2009-10-25 16:17:13

      בחיים לא שמעתי על זה נשמע מעניין אנסה.

       

      תודה רבה ניתי :)  ובתאבון .

        25/10/09 16:47:

      צטט: kdy 2009-10-25 15:58:32


      המאכל הזה .נקרא,ממליגה

       

      יוסף ,תודה .   אני מעריכה את העידכון מאיר העיניים שלך , במיוחד שהוא הגיע השקם בבוקר מניו יורק הרחוקה..

      כמו מאכלים נוספים אותה הגברת מרובת שמות . פולנטה נשמע לדעתי טוב יותר. פחות עממי   קריצה

       

        25/10/09 16:28:

      צטט: דיקלה5 2009-10-23 17:41:15


      הרומנים  את המאכל הזה,

       נותנים לילדים הרזים במשפחה...

      לעליה במשקל לא מבוקרת...

      תוצאות מובטחות...

      לך *

       

      תודה :) 

        25/10/09 16:23:

      צטט: mi alma 2009-10-23 15:25:00

      "דייסה זה מאכל טעים ומפנק"
       מצטרפת לדעתך.

       סופשבוע נפלא

       

      תודה אלמתי שאת מבינה לליבי :) .מותר להפנק עם 'דייסה' אחת ל ..  שבוע טוב .

       

        25/10/09 16:17:
      בחיים לא שמעתי על זה נשמע מעניין אנסה.
        25/10/09 16:17:

      צטט: *maharani* 2009-10-22 19:54:12

      כרומניה הפולנטה בגרסתה הרומנית הממליגה - עם תועפות החמאה, קוטג', שמנת 200% (: ועוד כהנה וכהנה טובים לנפש ורעים לכולסטרול... אהבתי מאוד את הפוסט , אכן מנחם וסתווי שלא לומר חורפי...(:

       

      אני מודה לך כבת לרומנים גם כן  . מקבלת את ההצעות שלך לכל התוספות ..!   ותודה על הביקור :)

        25/10/09 15:58:

      המאכל הזה .נקרא,ממליגה
        23/10/09 17:41:


      הרומנים  את המאכל הזה,

       נותנים לילדים הרזים במשפחה...

      לעליה במשקל לא מבוקרת...

      תוצאות מובטחות...

      לך *

        23/10/09 15:25:

      "דייסה זה מאכל טעים ומפנק"
       מצטרפת לדעתך.

       סופשבוע נפלא

        22/10/09 19:54:
      כרומניה הפולנטה בגרסתה הרומנית הממליגה - עם תועפות החמאה, קוטג', שמנת 200% (: ועוד כהנה וכהנה טובים לנפש ורעים לכולסטרול... אהבתי מאוד את הפוסט , אכן מנחם וסתווי שלא לומר חורפי...(:
        22/10/09 19:15:


      תודה רבה :)  . את הבן-דוד הרומני לא אכלתי אבל שסיפרתי לאמא שלי שהכנתי זה הזכיר לה את הבן דוד הרומני שהיא אהבה לאכול אצל דודתו של אבי והוגש עם ברינזה !  (ככה יאכל בפעם הבאה ) . לאחר הצילום שמתי לב שלא הורדתי למגבת את המתלה מהחנות (ויש גם מגבת ורודה ) הן דקות אבל נעימות ומוסיפות 'צבע' קריצה . (נראה שאחרי מנה כזאת של פולנטה אפשר לדלג על ארוחת ערב..)

      ערב טוב :)

        22/10/09 19:02:

      לשון בחוץ תלוי מי ארבעת הסועדים .. גם אני הייתי מסתדרת לבדרגוע

      זה הבן דוד של הרומני הצהוב והנוקשה קריצה

      אותו אני אוהבת לאכול עם הידיים

      לוקחים חתיכה טובלים בחמאה ממוסת ועוברים

      לטבילה בבולגרית/ברינזה מפוררת לשון בחוץ

      תתחדשי על המגבות ... יפות (:

       

       

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין