עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מאכילה חינם

    מתכונים, חוויות ותצלומים מהמטבח שלי ושל אחרים

    ארכיון

    קסם המאפינס

    2 תגובות   יום שלישי, 20/10/09, 00:30

    הכי יפה

     

    לא מזמן קיבלתי ספר שכל כולו מוקדש למתכוני מאפינס מכל הסוגים - מלוחים, מתוקים, עונתיים, קלים להכנה, יפים וטעימים. עיקרון ההכנה שלהם פשוט- מערבבים את החומרים היבשים (לרוב קמח, אבקת אפייה או סודה לשתייה) ובקערה נפרדת מערבבים את החומרים הרטובים (ביצים, שמן, חמאה וכו'). בסיום התהליך משלבים את התערובות לעיסה אחידה, מחלקים לתבניות שקעים ואופים בחום בינוני.

    ההכנה מהירה ופשוטה, הצורה משובבת נפש ואפשר לשחק עם הטעם לפימה שאוהבים, למשל להוסיף תבלינים או לזרות הפתעות שונות מלמעלה (פתיתי שוקולד, אגוזים למיניהם וכו').

     

    לפני אפייה 

     

    הרומן שלי עם מאפינס התחיל לפני שלוש שנים בטיול להוואי.באופן הכי לא צפוי התגלגלתי למדינת האננס והגלים ושם גיליתי את ארוחת הבוקר המושלמת: שייק פירות טרופיים לצד מאפינס בריאות דחוס וכבד שבתוכו חתיכות פרי ומעליו גרעינים ואגוזים.

    סדר היום שלי היה כדלהלן: לקום בבוקר, לרדת לים, להמשיך לקפה מקומי כדי לשתות שייק עם מאפינס, לחזור לים, לנשנש אננס טרי על החוף ואחר הצהריים לשוב לבית הקפה עם ספר ולשתות קפה עם עוד מאפינס מתוק ליד. בערב, אם היה לי כוח,הייתי אוכלת דגים באחת המסעדות.

    כשחזרתי לארץ גיליתי שאומנם האננסים נעלמו, אבל המאפינס נשארו אצלי עמוק בלב ובחך.

     

    קפה פעמיים 

     

    למאפינס יש הרבה יתרונות: הם קטנים ומשביעים, ויכולים לשמש על תקן של ארוחת בוקר קטנה או כנישנוש של אחר הצהריים. את המתכונים תמיד אפשרלהפוך לבריאים יותר - להחליף חצי מכמות הקמח הלבן לקמח מלא, וכשמדובר במאפינס מתוק- להמיר את הסוכר הלבן בדבש, בסילאן או בסוכר חום. החומרים לרוב פשוטים ובהישג יד וכל מה שצריך הוא תבנית שקעים ומנג'טים מנייר. ההבדל בין תבניות שקעים ממתכת או מסיליקון תלוי בהעדפה האישית שלכם לעבודה, אני מסתדרת עם שני הסוגים. לגבי מנג'טים- מומלץ להשתמש במנג'טים מספר 5 (ניתן להשיג בכל סופר). אם חסר - גם מספר 4 עשויים להתאים. למי שבאמת רוצה להשקיע במראה החיצוני של המאפינס, אפשר למצוא בחנויות כלים חד פעמיים מנג'טים מצויירים, מקושטים ומעוצבים.

     

    ספר המתכונים מתוך הספר: muffin magic by SusanahBlake


     

    מתכון 1

    מאפינס תפוחים עם חמאת קינמון (12 מאפינס)

     

    דוגמית 

     

    החומרים:

     

    עבור המאפינס:

    300 גרם (2 כוסות) קמח לבן

    חצי כפית סודה לשתייה

    כפית קינמון

    2 ביצים

    75 מ"ל (1/3 כוס) יוגורט

    100 מ"ל חלב

    115 גרם (1/2 כוס) סוכר חום

    6 כפות שמן חמניות

    שני תפוחים קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות (כשניס"מ)

     

    תוספת:

    100 גרם פקאנים שבורים.

     

    עבור חמאת הקינמון:

    115 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

    60 גרם אבקת סוכר

    כפית קינמון

     

    אופן ההכנה:

    מחממים תנור ל200 מעלות. מכינים תבנית 12 שקעים עם מנג'טים.

    מערבבים בקערה קמח, סודה לשתייה וקינמון.

    בקערה נפרדת מערבבים ביצים, יוגורט, חלב, סוכר חום, ושמן חמניות. מוסיפים את קוביות התפוחים ושופכים לתערובת היבשה. מערבבים היטב את התערובות עד שנוצרת עיסה אחידה.

    מעבירים את העיסה לכד עם פיה ושופכים לתבנית השקעים.

    זורים מלמעלה על כל מאפין קצת פקאנים שבורים ומכניסים לתנור למשך 20 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז המאפה יוצא יבש.

    מוציאים מהתנור ומצננים על רשת מתכת.

     

       צהובים           תערובת            לתנור 

     

    בזמן האפייה מכינים את חמאת הקינמון (לא חייבים, זה טעים גםבלעדיה, אבל בהחלט מוסיף עניין ומתיקות).

    מערבבים יחד את החמאה, אבקת הסוכר והקינמון ומגישים ליד המאפינס בעודם חמים.

     

    אחד לבד 

     

     

    מתכון 2

    אספרסו אקספרס (12 מאפינס)

    למי שצריך עוד זריקת אנרגיה על הבוקר או לשעות הקשות אחרהצהריים.

     

    קפוינם 

     

    החומרים:

    עבור המאפינס:

    300 גרם קמח לבן

    1 כפית אבקת אפייה

    150 גרם סוכר לבן

    40 גרם פולי קפה מצופים שוקולד

    1 ביצה

    175 מ"ל (3/4 כוס) חלב

    2 כפות יוגורט

    2 כפות קפה נמס מהולות ב2 כפות מים פושרים או ארבעכפות אספרסו

    85 גרם חמאה מומסת

     

    לציפוי (לא חייבים. במיוחד אם שומרים על הגיזרה)

    100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

    200 גרם סוכר

    שלוש כפיות קפה נמס מהולות בכף מים פושרים או שלוש כפות אספרסו

     

    פולי קפה מצופים שוקולד לקישוט

     

    אופן ההכנה:

    מחממים תנור ל200 מעלות ומכינים תבנית 12 שקעים עם מנג'טים.

     

    מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה וסוכר. מוסיפים את פולי הקפה המצופים.

    בקערה נפרדת מערבבים ביצה, חלב, יוגורט, תמצית קפה וחמאה מומסת. משלבים עם התערובת היבשה עד שנוצרת עיסה אחידה. שופכים לתבנית השקעים

    שימו לב - לא לשפוך לגובה של יותר משני שליש של השקע כי העיסה תופחת במהלך האפייה.

     

    עיסה   קמח ופולים   לפני אפייה קפה

     

    מפזרים את יתר פולי הקפה מעל המאפינס ואופים במשך 20 דקות עד שהמאפינס מזהיבים. מכבים את התנור ומשאירים למספר דקות. לאחר מכן מוציאים את המאפינס ונותנים להם להתקרר לחלוטין מעל רשת מתכת.

     

    רשת 

     

    בינתיים מכינים ציפוי: מערבבים יחד חמאה, אבקת סוכר ותמצית קפה עד שהם מקבלים מרקם אחיד. מורחים בעדינות כמות קטנה מעל המאפינס האפויים.

     

    מכונה 

     

    נשיקההטיפ של אמא: "כשמערבבים יחד יותר מביצה אחת יש לפתוח כלביצה בנפרד לכוס ולהעביר לקערה. אחרת, אם נפתח את כולן לאותה קערה, יכול להיות מצבשאחת מהן מקולקלת ואז היא תקלקל את יתר הביצים."  ועל כך נאמר זה מכבר: אל תשימו את כל הביצים שלכם בסל אחד.

     

    הבלוג מתפרסם מדי שבוע גם במדור האוכל של עכבר העיר.

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        30/10/09 21:47:

      צטט: Shapira 2009-10-29 08:43:04

      מעולה!!

      ניסיתי כבר את הגבינה והבצל ואת התפוחים ופשוט מעולה!!!

      תודה

       

       איזה כיף לשמוע!

      בתאבון... 

        29/10/09 08:43:

      מעולה!!

      ניסיתי כבר את הגבינה והבצל ואת התפוחים ופשוט מעולה!!!

      תודה

      פרופיל

      גילי יובל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגיות