עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    מה מתבשל ברשת 19.10.09- מתכון מנצח לסחוג ,אומלט צרפתי ועוד

    5 תגובות   יום שני, 19/10/09, 16:38

     

    ציון לקח אותי לעבודה במונית שלו .זה היה לפני כשנתיים ביום גשום עת עשיתי את דרכי לעבודה והפעם בדרך מפנקת משהו.

    דקות ספורות לאחר תחילת הנסיעה ציון שאל אותי אם אני אוהבת לאכול חריף?  . הנהנתי והוא המשיך לשאול אם ברצוני שילמד אותי כיצד להכין סחוג ..  צוחק. ברת מזל הייתי באותו היום.

    "תמתין" אמרתי . "אני כבר רושמת !" .

    ציון הפליא בטיפים ובמידע לא רק על סחוג, אלא על אוכל בריא ובכלל. ניסיון חיים פרטי על קצה המזלג ובטוב טעם.

    .."כדאי לאכול הרבה סחוג.." אמר . זו סגולה לאריכות ימים.

    אותי הוא לא היה צריך לשכנע . הבעיה היחידה נוצרת בסיום ההכנה , בעת מילוי הצינצנות וחלוקתם לקרובים .

    שוב גמרו לי את הסחוג .

    ניסיתם פעם לערבב סחוג ביתי עם גבינה לבנה למריחה ?  קריצה

     

    איך מכינים סחוג ?
    1/2  קילו פילפלים ירוקים חריפים  (איך יודעים שהם חריפים ?..ציון אומר ש" לא להאמין למוכר בשוק, פשוט לטעום אחד לפני שקונים.." על אחריותכם)
    חבילה כוסברה טרייה (ציון אומר:" לשטוף היטב במים עם מלח, שיצאו כל התולעים והחול..")
    ראש של שום, קלוף
    לתיבול:
    מלח
     כמון
    שמן זית
    --
    ההכנה  :
    --
    1. חותכים כל פלפל חריף למספר חלקים , יחד עם הגרעינים ושמים בבלנדר .
    2. את חבילת הכוסברה הנקייה חותכים למספר חלקים ומוסיפים גם כן לבלנדר. מערבלים יחד עד שהכל טחון.
    3. כעת להוסיף את שיני השום ולערבל יחד .
    4. להוסיף מלח לפי הטעם . ( ציון מציע לשים מעט מלח, כי תמיד אפשר להוסיף, אבל עם עודף מליחות יש בעיה).
    5. להוסיף כפית כמון טחון, שמן זית, בכמות של כרבע כוס,לערבל הכל מספר שניות.
    6. להעביר את הכל לקערה, לערבב, לתקן תיבול - בזהירות !
    7.למלא צינצנות ולשמור במקרר.
    ---
    הערה:
    ציון הציע לי למלא צינצנת אחת ואת היתר לאחסן בצינצנות מפלסטיק בלבד ולאחסן במקפיא.לדבריו ,הוא מפשיר כל צינצנת במקרר והסחוג כמו חדש..
    חשוב:
    לעבוד עם כפפות מטבח ולא לגעת בכל חלקי הפנים (במיוחד לשמור על העיניים)לפחות למשך יממה .
    החלה המצולמת על יד צינצנות הסחוג הוכנה כך:
    --
    2 כפות שמרים יבשים+4 או 5 כפות סוכר +כוס וחצי מים
    להוסיף קילו קמח +כף מלח וכ-כוס וחצי מים נוספים.
    ללוש .להוסיף חצי כוס שמן רגיל
    ללוש ,להתפיח .ליצור חלה .להתפיח. ניתן למרוח בביצה ולפזר פרג.
    לאפות כ- 30 דקות.
    --
    --
    אתמול בטוויטר החביב שלו מדווח השף ג'יימי אוליבר שהוא הכין לעצמו מרק עוף עם איטריות .. ע"מ להתחזק .. במקביל הוא עמל ושקד על ספר חדש:
     Jamie's Food Revolution < אמזון >
    על פי דיווחים אחרונים ברשת ,המוטו של ג'יימי הוא ללמד כיצד לבשל בפשטות ,באופן טעים מאוד ובעלויות נמוכות. מבין פרקי הספר : ארוחות מהירות ב- 20 דקות, ארוחות פסטה ותבשילי קדירה והכל ארוז באופן יפה ומלא אקזוטיקה שתריץ אותכם למטבח.
    מתכונים לדוגמא : דג סלמון טיקה עם יוגורט ומלפפון (ע"מ 28) מתכונים לקארי, עוף בסגנון הודי ועוד . חלק מתמתכונים מלווים בתמונות שלב אחר שלב המדגימות את תהליך ההכנה החל מחומרי הגלם ועד התבשיל המוגמר. ג'יימי אינו מדלג על מתכונים בריטיים מסורתיים כגון פאי בשר או דג ,תבשילי צלי וכופתאות מלוחות .
    --
    " Lose Weight By Eating More?"
    זוהי הכותרת של הפוסט האחרון של שרה קגן מתוך האפי-לוג בלוג האוכל של פורטל האוכל האמריקאי האפיקוריוס .הרעיון המעשי העומד מאחורי הכותרת הפרובוקטיבית הזו הוא פשוט ובא לדברי המחברת מנסיונה הפרטי (השלת קילוגרמים ספורים) : להגדיל את כמות האוכל בארוחות הבוקר. ארוחת בוקר מלאה כפי שמטיפים התזונאים תספק את הרעב שלנו, תאזן את האנרגיה ותסייע לנו לבצע בחירות מזון 'חכמות' יותר בהמשך היום. שרה ממליצה על דייסת שיבולת שועל מבושלת בחלב ובתוספת של שקדים .
    -
    הכנת אומלט מושלם:
    השף הצרפתי אנדרה סולטנר מדגים בסרטון הבא כיצד מכינים את האומלט המושלם. (בצילום למעלה, פעלתי לפי ההוראות שלו אבל במכוון טיגנתי את האומלט העשוי ביצה אחת בלבד מעט יותר זמן). השף הוא הבעלים לשעבר של מסעדת Lutèce ומורה בהווה בבית הספר הגבוה לבישול צרפתי ה The French Culinary Institute .
    במה שונה האומלט הקלאסי מחביתה  ?
    - יש להוציא את כל תכולת הביצים (3 במספר) .
    - להקציף את הביצים קלות עם מזלג.
    - לתבל במעט מלח ופלפל לבן.
    - לחמם היטב מחבת יבשה.
    - לשים במחבת קוביית חמאה .
    - לצקת פנימה את בלילת הביצים .
    - בעזרת גב המזלג לקשקש את הביצים בעדינות עד לקרישתן .
    - לגלגל את האומלט (לא מטגנים מהצד השני) ולהניח בצלחת.
    התוך עשוי והאומלט טעים ! < הנה הסירטון כולל תמונות שלב אחר שלב >
    אז.. אם הוא אומר לך שהוא יודע להכין רק חביתה וקפה .. תבררי אם מדובר באומלט .. קריצה
    -- 

     

    epicurious

     

     מבשלים מתכונים עם קפה < הכתבה והתמונות כאן > טירמיסו, בראוניז עם קפה וגם מתכונים מלוחים.



    ה - BBC  מציג סרטון באורך 3 דקות ובו תקריב של אופן ההכנה והתצוגה של סוגי 'מזון' שונים עשויים מפלסטיק.

    המוצגים משמשים לתצוגה בעיקר במסעדות ובמלאכת מחשבת דומים לדבר האמיתי. המוצגים מפלסטיק ממחישים לסועד היפני את הרכב התפריט ומראה המנות שאינם בהכרח יפניות ..

    הסרטון והידיעה החדשה  < כאן >


    האתר הצרפתי cuisineaz.com  מציג אופן הגשה מקורי לתפוחי אדמה כולל מתכונים מתפוחי אדמה ( בצרפתית )

     

    cuisineaz.com

    דרג את התוכן:

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        5/10/10 16:36:
      עשיתי את המתכון לפני 3 ימים, וכשאכלתי עם חומוס הסחוג היה מר.
      מה הסיבה? הוספתי יותר מידי שום, כמון?
        21/10/09 12:40:

      גם אני .. תודה :)
        20/10/09 18:32:


      אני בעיניין התפוחי אדמה ...

      רעיון יפה...

      תודה לך...

      *

        19/10/09 16:54:

      תכף אגמור לכתוב את הפוסט, תודה !!  גם אצלי סחוג הולך עם כל דבר , וגם עם כפית .. אין על הריח והטעם שלו .
        19/10/09 16:53:


      אני חולה על סחוג טוב,

      אצלי כמעט הכל הולך עם סחוג,

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין