עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    עוגה (לא רק) לשבת בקלי קלות

    17 תגובות   יום שישי , 16/10/09, 11:53

     

    האם גם לכם זה קורה ?.. שאתם מזדרזים להכניס כבר את העוגה לתנור בשביל ללקק את כל הקערות?...  ושאף אחד לא ייגע לי בזה..

    זה מה שקרה לי אתמול עם העוגה הזו.

    חלב מרוכז זה טעים ? וודאי .(אל תקנו את החלב המרוכז הסיני הוא לא טעים) .ומה לגבי קרם שוקולד המכיל חלב מרוכז ?.. עוד יותר  טוב  קריצה .

    ככה קל לשטוף את הכלים ..

    --

    מה יש לנו כאן ?

    המון עוגה . כמות גדולה של עוגה שניתן לחתוך לכל גודל רצוי ולהגיש על מגש/צלחת או בעטרות נייר. להקפיא/לשנע/למסור מתנה ולשלוח לחבר'ה .

    העוגה קלה מאוד להכנה. הפחתתי לה את כמות הסוכר והשומן בכדי להרזות את הגירסא האמריקאית העשירה יותר.

    העוגה מורכבת מבצק פריך עבה יחסית , מעל שכבה של מלית שוקולד עשירה ומעל פירורים.  הקרם נותר רך אבל לא נוזלי גם לאחר האפייה והבסיס והן הפירורים העוטפים נותרים פריכים.

    -

    ריבועי שוקולד שיבולת שועל

    החומרים:

    200 גרם חמאה רכה

    1 2/3 כוסות סוכר חום כהה

    2 ביצים גדולות

    2 כפיות תמצית וניל

    3 כוסות שיבולת שועל (קוואקר) לבישול

    2 1/2 כוסות קמח רגיל

    כפית אבקת סודה לשתייה

    קורט מלח

    1 פחית חלב מרוכז הולנדי במשקל 397 גרם או 2 שפופרות גדולות במשקל של כ-200 גרם כל אחת

    300 גרם שוקולד חלב או מריר קצוץ (או שוקולד צ'יפס)

    1 כוס אגוזי מלך קצוצים

    30 גרם חמאה

    2 כפיות תמצית וניל

     

    אופן ההכנה:

    1. בקערת המיקסר (או קערה לערבוב ידני) להקרים 200 גרם חמאה+סוכר חום.

    2. להוסיף פנימה ביצים ו- 2 כפיות תמצית וניל .

    3. בקערה בינונית נפרדת לערבב שיבולת שועל עם קמח מנופה,  1/2 כפית מלח וכפית אבקת סודה לשתייה מנופה.

    להוסיף מרכיבים יבשים לקערת המיקסר ולערבב לבצק.

    -

    4. להדק 2/3 מכמות הבצק לתבנית מלבנית גדולה בגודל 33 ס"מ על 25 ס"מ .

    5. בסיר קטן/קלחת לערבב את החלב המרוכז עם השוקולד ו- 30 גרם חמאה. לבשל על להבה נמוכה עד שהשוקולד נמס.

    6. להסיר מהלהבה , לבחוש פנימה את האגוזים והוניל הנותר (2 כפיות) .

    -

    7. למרוח את מלית השוקולד על הבצק בתבנית.

    8. לפורר עם היד מעל את יתרת הבצק שיכסו את כל המלית .

    -

    9. לאפות את העוגה בתנור בחום בינוני 180 כ- 25 דקות או קבלת צבע זהוב חום.

    10. לצנן ולחתוך לגודל הרצוי .


    מעובד מתוך  cooking.com
    דרג את התוכן:

      תגובות (16)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        2/6/11 11:54:
      הקרם נותר רך אבל לא נוזלי. וכמה שהוא מחייך יפה למצלמה. צילום קטלני. יופי של עוגה. תודה.
        2/6/11 11:08:
      טעים מאוד...
        25/10/09 22:45:

      איזה יופי ! ותודה על ההיזון .
        24/10/09 20:31:

      בינתיים כבר קניתי חלב מרוכז והכנתי ולקחתי למסיבה - היא חוסלה עוד לפני שהגיע האוכל!!

      אנסה בהזדמנות את החומיות שנראות מעולות ומוכרות (אני משערת שלאמא שלי יש את הספר על המדף...)

      שוב תודה תודה!!

        23/10/09 07:59:

      חומיות ב-3 שכבות

      [16 עוגיות או 32.. תלוי בגודל הנחתך]

      שכבה תחתית

      1/2 כוס קמח רגיל1/4 כפית סודה לשתיה1/4 כפית מלח1 כוס שיבולת שועל להכנה מהירה1/2 כוס סוכר חום (או לבן)

      100 גרם חמאה מומסת

       שכבה אמצעית30 גרם שוקולד מריר ,מומס50 גרם חמאה מומסת3/4 כוס סוכר1 ביצה2/3 כוס קמח רגיל1/4 כפית אבקת אפיה1/4 כפית מלח1/4 כוס חלב1/2 כפית תמצית וניל

      1/2 כוס אגוזים קצוצים

       

      ציפוי עליון – בהמשך

      תבנית אפיה: 27.5X 17.5  , אני השתמשתי בתבנית של טוסטר בערך 17X24

      הכנת שכבה תחתית לנפות קמח+סודה לשתיה+ומלח. לערבב עם שיבולת שועל וסוכר.לקצת פנימה חמאה מומסת, לבחוש היטב.להדק את התערובת לתחתית תבנית האפיה.

      לאפות בחום בינוני 180 משך 10 דקות

      הכנת שכבה אמצעית

      לערבב יחד שוקולד מומס+חמאה מומסת (המסתי אותם יחד) + להוסיף סוכר.להוסיף ביצה ולבחוש. לנפות יחד :קמח+ אבקת אפיה ומלח. להוסיף לתערובת השוקולד, לסרוגין עם החלב והוניל.לבסוף להוסיף את האגוזים.למרוח על השכבה הראשונה האפויה.

      להחזיר לתנור לאפות בחום בינוני עוד כ – 25 דקות.    לצנן.

      להכנת ציפוי עליון:

      לשים בסיר קטן :30 גר' שוקולד מריר + 30 גרם חמאה, לבחוש ולבשל על להבה נמוכה עד שנמס.להסיר מהאש ולהוסיף כוס וחצי (אני שמתי כוס) אבקת סוכר + כפית תמצית וניל.להוסיף קצת מים חמים ליצירת תערובת נוחה למריחה (הוספתי מים חמימים מהקומקום).לזגג את העוגה הצוננת.לחתוך למרובעיות ולקשט באגוז (אגוז מלך כמו במקור או פקאנים כמו שאני..)

       

      מצולם על כריכת הספר:

       

        22/10/09 21:10:

      צטט: בלוג אוכל 2009-10-22 11:46:47

      צטט: Shapira 2009-10-22 08:59:22

      שאלה מעצבנת אני יודעת אבל אפשר להחליף את החלב המרוכז במשהו??

      אני רוצה להכין ע-כ-ש-י-ו  ואין לי...

       

       

      שום שאלה אינה מעצבנת . הפעם אי אפשר להחליף את החלב המרוכז במשהו אחר.

      אפשר להציע לך מתכון אחר מוצלח -גם חומיות גם שכבות גם קוואקר ועם חלב ושוקולד ?

       

       כמובן!!!!

      בשמחה רבה

      ובתודה רבה!!!!

        22/10/09 11:46:

      צטט: Shapira 2009-10-22 08:59:22

      שאלה מעצבנת אני יודעת אבל אפשר להחליף את החלב המרוכז במשהו??

      אני רוצה להכין ע-כ-ש-י-ו  ואין לי...

       

       

      שום שאלה אינה מעצבנת . הפעם אי אפשר להחליף את החלב המרוכז במשהו אחר.

      אפשר להציע לך מתכון אחר מוצלח -גם חומיות גם שכבות גם קוואקר ועם חלב ושוקולד ?

        22/10/09 11:45:

      צטט: בת של 2009-10-21 22:29:00


      העוגה נראית פגז של מתיקות.

      בהזדמנות ראשונה אכין אותה.

       

      בשמחה ותודה שבקרת :)

        22/10/09 08:59:

      שאלה מעצבנת אני יודעת אבל אפשר להחליף את החלב המרוכז במשהו??

      אני רוצה להכין ע-כ-ש-י-ו  ואין לי...

       

        21/10/09 22:29:


      העוגה נראית פגז של מתיקות.

      בהזדמנות ראשונה אכין אותה.

        21/10/09 12:08:

      תודה נועה . שווה ביותר  חיוך 
        20/10/09 16:34:


      כרגיל נראה מעולה!

      כמעריצת קוואקר (וגם שוקולד כמובן) אני מתכוונת לנסות את זה בהזדמנות הראשונה

        18/10/09 08:46:

      צטט: סטריאה 2009-10-16 15:45:18


      תודה, בתאבון ושבת שלום!

       

      תודה ושבוע טוב :)

        18/10/09 08:45:

      צטט: mi alma 2009-10-16 15:32:26

      המון עוגה זה תמיד טוב :)))

        סופשבוע נפלא יקירה.

       

      תודה אלמתי , לשמחתי העוגה (ניסיון ראשון) נמסרה יחד עם מתוקים נוספים לחגיגת יום הולדת והיתה אהובה מאוד .לא תמיד זה מדוייק לומר שעל אורחים לא עושים נסיונות חדשים ... :)

      שבוע טוב

        16/10/09 15:45:

      תודה, בתאבון ושבת שלום!
        16/10/09 15:32:

      המון עוגה זה תמיד טוב :)))

        סופשבוע נפלא יקירה.

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין