עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    הקדרה של ששת

    ששת מכין, מבשל, כותב. הולך לאכול, מתרשם ושוב כותב

    זיתים מבושלים

    3 תגובות   יום רביעי, 14/10/09, 18:46

    זיתים מבושלים זה משהו בסיסי בסלטים מרוקאיים.

    אצלנו במשפחה מאוד אוהבים וגם החברים במפגשים שעושים על האש.

    כל כך פשוט

    כל כך כיף

    2 קופסאות של זיתים מגולענים

    10 עגבניות בשלות

    שמן זית

    אפשר קופסא קטנה של רסק או משהו אחר*

    מיץ מחצי לימון

    חצי כפית מחוקה כורכום

    פלפל שחור

    כפית עריסה למי שרוצה קצת חריפות

    4 שיני שום חתוכים

    אפשר ורצוי להוסיף כמון

    ההכנה

    מסננים את הזיתים. מרתיחים את הזיתים בסיר מלא מים וברגע הרתיחה שופכים

    את המים בזהירות, וממלאים מחדש במים - כך שלש פעמים.

    מסננים ומצננים.

    באותו הסיר מרתיחים מים, מכניסים את העגבניות מחורצות מעט כשהמים רותחים מחכים דקה ומוציאים מצננים ומקלפים.

    מרסקים את העגבניות או קוצצים.

    מחממים רבע כוס שמן זית בסיר ויוצקים את העגבניות. מבשלים לפחות שעה תוך עירבוב.

    לאחר שעה מוסיפים את הרסק* אני משתמש ב" עגבניות כתושות ברסק"

    התבלינים והשום מבשלים מעט ומוסיפים את הזיתים לשעה  על אש נמוכה ולפני סיום מוסיפים לימון ובודקים טעמים.

    אני מוסיף כפית סוכר לכל תבשיל עם רסק עגבניות....

    דרג את התוכן:

      תגובות (3)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        17/10/09 01:35:

      ותודה גדולה...הכנתי היום בדיוק לפי המתכון וללקק את האצבעות ...
        15/10/09 17:51:

      צטט: תמיר מאירה 2009-10-15 13:47:47

      עשה לי תיאבון וחשק להכין לשבת.

       

       

       

      אם השר האחרון שלי לא משך אותך לפחות התבשילים
        15/10/09 13:47:

      עשה לי תיאבון וחשק להכין לשבת.

       

      פרופיל

      הקדרה של ששת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      ארכיון