עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מאכילה חינם

    מתכונים, חוויות ותצלומים מהמטבח שלי ושל אחרים

    ארכיון

    קרואסונים של בית

    2 תגובות   יום שלישי, 13/10/09, 17:01

    קרואסונים 

     

    ערב אחד, בדרך מהעבודה, מעיין, חברה שעובדת איתי, הזמינה אותי אליה לראות את הדירה החדשה שאליה נכנסה. לשתינו היה בראש ביקור קצר. אחרי הכל היה יום ראשון בערב, מה שאומר שהרבה עבודה ומעט זמן פנוי מצפה לנו בהמשך השבוע.

     

    התיישבנו במטבח הענקי ומעיין הוציאה מהפריזר שקית ניילון מלאה סהרונים, הכניסה ארבעה מהם לטוסטר-אובן וסיפרה על הסהרונים המופלאים שאמא שלה מכינה. "גם קל להכין אותם, גם אפשר להקפיא אותם וגם הם כל כך טעימים עד שבחורף אני פשוט לא נוסעת להורים כדי לא ליפול שוב ושוב למלכודת הידועה של קרואסון וקפה אחר צהריים גשום".

     

    קימונים

     

    האמת? בהתחלה פיקפקתי. כל אחת אומרת דברים כאלה על המאפים של אמא שלה. אבל כשהיא הוציאה אותם מהאובן, רכים וריחניים, הורדתי את הכובע בפניה. אלו לא הקרואסונים האחידים והתעשייתים שמוכרים בסופר, אלא פאר היצירה של אפייה ביתית בלתי משורטטת, לא הכי אחידה בצורתה אבל עם חומרים משובחים בדיוק בכמות הנכונה. הביקור הקצר התארך, קפה משך קרואסון ולהפך, עד שהקמתי את עצמי מהספה בסלון והלכתי הביתה.

     

    שבוע הם לא יצאו לי מהראש. כל מה שרציתי זה להיות כמו אמא של מעיין, לדעת להכין בעצמי קרואסונים של בית, כאלה שממלאים את האוויר בריח של חמאה,קינמון או שוקולד, כאלה שאפשר להוציא באיזה ערב יום ראשון אחד, לחמם בתנור ולדמיין שהחורף מתקרב.

     

    את המתכון לגירסה הקלה והקצרה היא עדיין לא גילתה לי, אז מצאתי מתכון אחר, לא פשוט וכלל לא קצר אבל בדיוק עם התוצאה המתבקשת. אומנם ההכנה לקחה לי בפעם הראשונה כמעט יום שלם, אבל למי אכפת כשבפריזר מחכים קרואסונים כאלו?

        

    חמודים 

     

    החומרים (ל-24 קרואסונים)

    מבוסס על החוברת "שמרים" של "על השולחן"

     

    לבצק

     

    1  ק"ג קמח

    1  שקית שמרית + משפר אפייה

    2  ביצים

    100 גרם סוכר (כחצי כוס)

     ½ 1כוסות מים פושרים

    קורט מלח

    200 גרם חמאה

     

    1 ביצה להברשה

     

    שדרוגים

     

    תערובת של שתי כפות קינמון ושתי כפות סוכר לבן

    שוקולד למריחה

    שומשום

     

    אופן ההכנה:

     

    מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק עד שנוצר כדור, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר למשך כשעה.

     

    לפני <-- לפני התפחה אחרי התפחה --> אחרי

     

    כעבור שעה מוציאים את הבצק שתפח בינתיים ומחלקים אותו לארבעה כדורים שווים. לכל כדור מכניסים 40 גרם (רבע חבילה) חמאה, לשים ויוצרים מן הבצק כדור. מכסים את הכדורים במגבת למשך חצי שעה.

     

    עורכים כל כדור בצק לעלה, מורחים על כל עלה 10 גרם חמאה ומקפלים את העלה לשלוש. עוטפים היטב בניילון ומניחים במקרר לשעתיים. לאחר שתפחו במקרר עורכים שוב לעלה ומקפלים שוב לשלוש.

      

    עלה  אחת  שתיים   

     

    כמובן שכל התהליך קורה כפול ארבע פעמים (ארבעה כדורי בצק).

     

    עורכים מן הבצק עלה בפעם האחרונה וחותכים ממנו משולשים שווי שוקיים. מגלגלים מבסיס המשולש אל הקודקוד ומניחים את הסהרונים בתבנית כשקצותיהם מעוגלים מעט פנימה.

     

    משולשים 

     

    שדרוגים:

     

    כאן המקום לקחת חלק מהמשולשים, למרוח לאורכם את תערובת הקינמון או השוקולד (בנדיבות) ולגלגל כמתואר. זה הופך את הסהרונים למעניינים וטעימים הרבה יותר...

     

    מורחים את הסהרונים בביצה. על הסהרונים הממולאים מומלץ לזרות גם שומשום.

     

    מריחה 

     

    מתפיחים במשך חצי שעה נוספת ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות למשך כ-25 דקות.

     

    מי שמעוניין להקפיא חלק מהכמות יש לעשות זאת טרם האפייה.

    מוציאים את הסהרונים מהתנור ומתפללים שיגיע כבר גשם.

     

      אחד ליופי

     

    נשיקההטיפ של אמא: "כשעובדים עם שמרים לא להיבהל אם הבצק נראה נוזלי מדי ולא להתפתות להוסיף קמח. אחרת המאפה יתקשה באפייה ויאבד את הרכות המיוחלת".

     

     

    הבלוג מתפרסם מדי שבוע גם במדור האוכל של עכבר העיר.

    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        13/10/09 18:30:


      איזה אומץ ,

      הרבה אנשים נרתעים מהכנת בצק שמרים,

      בגלל העבודה הזמן הקיפולים התפיחה,

      נראה מעולה

      כמי שייצר שמרים תקופה ארוכה במאפייה מכובדת אשמח לתת עוד רעיונות

        13/10/09 18:01:
      לחיות עם מישהו שממש אופה קרואסונים בבית הוא בר מזל אמיתי ולו רק בגלל הריח קריצה

      פרופיל

      גילי יובל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגיות