עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    פיצה ספרדית - ממטבח הניסויים שלי (3)- הניסוי הצליח !

    27 תגובות   יום שלישי, 13/10/09, 16:36


    אני יושבת מול מסך המחשב.

    הצלחת שלי ריקה , מלבד פירורי בצק של פיצה וכתמים אדומים קטנים של פלפל אדום ועגבניה.

    הם מעידים חרש מה היה כאן קודם ...

    והפעם:

    פיצה /לחם שטוח נוסח קטלוניה.

    שונה מכל מה שהכרתי , בצבע ,בריח בטעם .

    --

    מי השתתף בניסוי ?

    בצק שמרים שנלוש ונח לסרוגין ותפח לו לאט תוך כדי ניצול מרבית התבניות הגדולות שיש בבית..(התקבלו 6 פיצות)

    שמן זית שנמרח ביד נדיבה ..

    מלח ים גס.. שתיבל את הבצק ואת כל הירקות ..

    פלפלים ירוקים ואדומים בשרניים (ובצל אחד גדול פרוס דק)שבושלו קודם במחבת עם (המון שמן זית) ושום.. אפשר היה לאכול את הפלפלים מהמחבת ככה.. ללא בצק...עלה הדפנה שניזרק פנימה הוסיף להם ניחוח טוב מיוחד..

    עגבניות שרי חצויות וקטנות עיטרו את הבצק..

    פרוסות קישוא דקיקות.. שהמתינו בקערה זרויים מלח ושמן..

    קמח תירס איטלקי כיסה את תבניות האפייה ושימש כמצע פריך וצהבהב לבצק..

    הבצקים נאפו בתנור לוהט עם טורבו מרבית הזמן ..

    עד שתפחו, השחימו וקראו לי לשוב למטבח ..

    כמה שזה טעים ! 

    --

    עדכון 14.10.09

    המתכון :

     

    רשימת חומרים לבצק:

     

    2 כפיות שמרים יבשים = 7 גרם שמרים

    330 מ"ל מים חמימים  (כוס = 250 מ"ל)

    1/2 כפית סוכר

    1/2 כפית מלח

    50 מ"ל שמן זית

    500 גר' קמח רגיל

     

    לציפוי:

    1/3 כוס שמן זית

    1-3 עלי דפנה

    1 בצל גדול פרוס דק

    350 גרם פלפל אדום פרוס דק (2-3 יח)

    350 גרם פלפל ירוק כהה פרוס דק (2-3 יח')

    2 שיני שום קצוצות דק

    ככף קמח תירס גס 

    250 גרם קישואים בהירים או כהים (2 יח') פרוסים דק מאוד

    300 גרם עגבניות שרי קטנות חצויות

    2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק


    אופן ההכנה:

    לבצק:

    להמיס שמרים במים. להוסיף סוכר,2 כפיות שמן זית וחצי כפית מלח. לכסות ולהתפיח כמחצית השעה (אפשרי בתוך קערת המיקסר).

    להוסיף את כל כמות הקמח לקערה וללוש בעזרת וו הלישה של המיקסר כ 10-12 דקות  (אפשר ללוש ידנית מעט יותר)

    לתת לבצק לנח בקערה 5 דקות

    ללוש שוב (עם המיקסר) במשך 5 דקות

    לכסות ולהתפיח במשך 30 דקות

     

    הכנת הציפוי:

    לחמם את שמן הזית במחבת גדולה ולטגן בבחישה את הבצל ועלי הדפנה במשך כ- 5 דקות

    להוסיף את הפלפלים לכסות ולבשל בבחישה מידי פעם עד שמתרככים כ- 15 עד 20 דקות. להסיר מהאש. (הריח נפלא)

     

    עיצוב :

    לחמם תנור לחום של  220 מעלות צל'

    להכין 3 תבניות גדולות מרופדות בנייר אפייה

    לחלק את הבצק ל- 6 חלקים שווים

    לרדד כל חלק לצורת אובלית באורך 30 ס"מ. להניח כל 2 חלקי בצק בתבנית שכוסתה בקמח תירס 

    להניח לבצקים לתפוח כרבע שעה בתבניות

    --

    לערבב את הקישואים הפרוסים דק במעט מלח גס ושמן זית.

    --

    להבריש כל פיצה במעט שמן זית ולפזר מעט מלח גס מעל.

    לפזר באופן שווה את מלית הפלפלים- בצל מעל כל ששת הבצקים, להשאיר שוליים ללא ציפוי.

    מעל כל פיצה לפזר באופן שווה את העגבניות הפרוסות והקישואים

    לפזר מעל כל פיצה פטרוזיליה קצוצה

    לתבל מעל במעט מלח גס ושמן זית

    לאפות כ 12 עד 14 דקות בתנור החם (אני השתמשתי בטורבו מרבית הזמן ולסרוגין)

    המאפה מוכן כשהוא זהוב חום .

     

    להגיש מייד....

    (ניתן להקפיא - מומלץ לחלק כל מאפה לשניים ולארוז בשקיות הקפאה.להניח נייר אפייה בין כל מאפה להפרדה נוחה להפשרה)
    מעובד מתוך MoVida Rustica  הספרדי

    חנית .

    [צילומים:ח. הראל ]
    דרג את התוכן:

      תגובות (26)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        22/10/09 20:10:
      יאמי :)
        18/10/09 10:45:

      2 טיפים קטנטנים - תסנני את הקמח תירס - בעין נראה כאילו יש חלקי קליפה.

      אפשר גם לערבב מעט מהקמח המסונן לתוך הבצק עצמו בזמן הלישה 

       

      מלבד זה אני מצטער שאני רואה את התמונות רק במסך 19 אינץ ולא גדול יותר :-) 

        16/10/09 15:00:

      תודה קרין

        16/10/09 12:28:

      סופני.

        15/10/09 10:00:


      תודה ובוקר טוב לך גברת פיינשמקרית צוחק 

      (תבואי מאוחר יותר יש גם עוגה חדשה ,היא חמה עדיין )

        15/10/09 09:36:

      וואוו......זה נראה טעים.......

        14/10/09 21:34:

      צטט: מריוסבא 2009-10-14 19:05:25

      היי זה עושה חשק.

      אוכל קדימה אוכל

      קבלי כוכב

      מריוס 

       

      תודה רבה מריוס :-)           חשק זה תמיד טוב ++

        14/10/09 21:33:

      צטט: n.n 2009-10-14 18:03:04


      כאחד שאוהב פיצות...זה נראה מעולה...ממש פתיחת תאבון עשית לי...

       

      תודה, שמחתי  :-)        (תוסיף גבינת צהובה מלמעלה ויש לך פיצה רגילה ..)

        14/10/09 21:24:

      צטט: mi alma 2009-10-14 15:37:08


      נראה מעולה!!!

      תודה רבה :)))

       

      אני שמחה שאהבת , תודה יקירתי :-)

        14/10/09 21:23:

      צטט: ג'וני03 2009-10-14 15:36:25


      נראה טוב

       

      תודה :)

        14/10/09 21:23:

      צטט: flicker 2009-10-14 12:12:55

      לא סובלת פיצה אבל זו נראית סוף.

      מזכיר לי את הלחם שאכלתי פעם אצל חברה בכורזים. רק מה, הוסיפה בזיליקום למעלה.

      אופצייה למתעצלים להמשיך הלאה עם פיצה ובכל זאת, להשאר עם לחם ביד.

       

      תודה. 

       

       אפשר כמובן לקרא לזה 'לחם שטוח' .. כי זה לא מזכיר פיצה בציפוי אבל בצק פיצה פריך דווקא כן . אני שמחה שאהבת , תודה .

        14/10/09 21:21:

      צטט: שלחלימלאך 2009-10-14 11:43:00


      נראה מדהים, צבעוני וגם טעים.

       

      תודה רבה

        14/10/09 19:05:

      היי זה עושה חשק.

      אוכל קדימה אוכל

      קבלי כוכב

      מריוס 

        14/10/09 18:03:

      כאחד שאוהב פיצות...זה נראה מעולה...ממש פתיחת תאבון עשית לי...
        14/10/09 15:37:


      נראה מעולה!!!

      תודה רבה :)))

        14/10/09 15:36:

      נראה טוב
        14/10/09 12:12:

      לא סובלת פיצה אבל זו נראית סוף.

      מזכיר לי את הלחם שאכלתי פעם אצל חברה בכורזים. רק מה, הוסיפה בזיליקום למעלה.

      אופצייה למתעצלים להמשיך הלאה עם פיצה ובכל זאת, להשאר עם לחם ביד.

       

      תודה. 

        14/10/09 11:43:

      נראה מדהים, צבעוני וגם טעים.
        14/10/09 11:40:

      צטט: שירלי T 2009-10-14 11:07:02


      אויייייייייייייי

      בדיוק מה שמתאים לי לארוחת הערב של שישי הקרב ובא.

      מתכון פליZ

       

      בבקשה ובתאבון :) זה מיצויין באחריות .

       

        14/10/09 11:39:

      צטט: דיקלה5 2009-10-14 09:16:39

      גם אני רוצה לערוך ניסוי כזה...

      אפשר בבקשה פרטים.

      :))

       

      בבקשה , הוספתי ת'מתכון . אנא דווחי מה היו התוצאות . (החבאתי בפריזר מס' חתיכות) :)   תודה

        14/10/09 11:07:


      אויייייייייייייי

      בדיוק מה שמתאים לי לארוחת הערב של שישי הקרב ובא.

      מתכון פליZ

        14/10/09 09:16:

      גם אני רוצה לערוך ניסוי כזה...

      אפשר בבקשה פרטים.

      :))

        13/10/09 23:44:

      תודה נטשה .
        13/10/09 18:56:

      צבעוני וספרדי כמו הקרמיקה של גאודי.
        13/10/09 17:20:


      זה באהבה .. :)  אחר צהריים טובים לך .

      (עכשיו יש הר של כלים ותוכניות לעוד כמה דברים ובינתיים אני נחה עם כוס מוסקט מלאה מידי ..)

        13/10/09 17:18:

      ככה עושים למי שקם משנת צהריים,

       

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין