עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מאכילה חינם

    מתכונים, חוויות ותצלומים מהמטבח שלי ושל אחרים

    ארכיון

    הסלט המאתגר ביותר בעולם

    5 תגובות   יום שישי , 9/10/09, 00:26

    הנה סלט מרענן, טעים, יפה ובריא. אבל ברגע שעומדים להכין אותו, קל מאוד למה הוא מאתגר כל כך - מלאכת הפרדת הפטרוזיליה או הנענע מהגבעולים עשוייה להראות מתישה. במיוחד כשלאחריה מתחילה העבודה האמיתית - לקצוץ בסכין את הירק ואת יתר המרכיבים.

    אל תתפתו למיני קוצצים חשמליים - סוד קסמו של הסלט הוא בטריותו ובעובדה שנחתך ונעשה באהבה ובהשקעה. מצד שני, אם תרגישו שממש בא לכם לקלל אותי באמצע ההפרדה - אני אבין זאת לחלוטין...

     

    במקור מכינים את הסלט הזה עם קינואה, אבל העניין איתה עלול להיות מורכב: חלק לא אוהבים בגלל הטעם, הרוב לא אוהבים בגלל שמייחסים לה תנועות אליטיסטיות מדי, לחלק היא עושה גזים וחלק פשוט לא מכירים אותה.

    למען הסדר הטוב מומלץ להחליף את הקינואה בבורגול.

     

     חומרים:

    1.5 כוסות בורגול עדין (או קינואה)

    3 צרורות פטרוזיליה

    2 צרוורת נענע

    2 בצלים סגולים 

    150 גר' אגוזי מלך

    100 גר' חמוציות מיובשות

    2-3 לימונים

    מלח ופילפל

     

     הוראות הכנה:

    מרתיחים מים בסיר ולאחר רתיחה מוסיפים להם את הבורגול ומבשלי על אש קטנה עד שהוא מוכן - צריך לשים לב שאינו נשרף.

    תוך כדי מתחילים במלאכת ההפרדה של עלי הפטרוזיליה או הנענע מגבעוליהם. מוזיקת רקע או כל אדם בסביבה שיסכים לשתף פעולה יעזור כאן בעבודה המונוטונית הזאת. שימו לב שהנענע והפטרוזיליה שטופות היטב לפני שתתחילו להפריד.

    לאחר סיום תהליך ההפרדה מתחילים לקצוץ דק את העלים.

     

    על מחבת עם קצת שמן זית קולים את אגוזי המלך, על אש קטנה. בינתיים קוצצים דק גם את הבצל הסגול ולאחר שהאגוזים נקלו מניחים אותם להתקרר מעט.

    בשלב זה חותכים את החמוציות ושומרים בכלי נפרד מזה של הירוקים. אל החמוציות מוסיפים את אגוזי המלך לא לפני שקוצצים גם אותם. הקלייה הופכת אותם לקלים יותר לחיתוך.

     

    קרוב לשעת ההגשה מערבבים את האגוזים והחמוציות עם יתר החומרים שבקערה הגדולה, מתבלים במלח ופילפל ובלימון - טועמים ומתקנים תיבול.

     

    זה יוצא מרענן, טעים וכן, גם נתקע הרבה בשיניים.... 

    דרג את התוכן:

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        10/10/09 15:54:

      גילי,

      נקרא ונשמע נהדר-

      אנימקוה לנסות להכין את הסלט המרענן

      בשבוע הבא,אין לי את כל הדרוש כרגע.

       

      אהבתי מאד.

       

      קבלי כוכב *

       

      פיני 

        9/10/09 14:16:
      הכינו את הקיסמים!
        9/10/09 13:03:


      וואיי נראה מעולה נשמע מעולה,

      זה סלט שאני אוהב לאכול בפיתה דרוזית חמה,

       

       

        9/10/09 10:59:

      חבל"ז. הולכת להכין אותו.
        9/10/09 00:51:

      נקרא נהדר .

      פרופיל

      גילי יובל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגיות