עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    מאכילה חינם

    מתכונים, חוויות ותצלומים מהמטבח שלי ושל אחרים

    ארכיון

    עוגת הדבש של סבתא יהודית

    0 תגובות   יום חמישי, 8/10/09, 23:56

    הקסם שבעוגת הדבש הזאת טמון כנראה בעובדה שמכינים אותה רק פעמיים בשנה: בראש השנה וביום כיפור. וכל פעם יש סביבה איזושהי טקסיות מכובדת. כאילו למרות היותה עוגה פשוטה יחסית להכנה היא אם כל העוגות - כזאת שיש לה מועד חגיגי משלה.

    המתכון הזה עובר מדור לדור במשפחה ולא נעשים בו שינויים. כשבחוץ בתי קפה, קונדיטוריות ורשתות מזון מציעות עוגות דבש ללא סוכר, מופחתות סוכר, עם תפוחים, עם תמצית קפה וכו' - אנחנו (שזה אומר אמא שלי ואני) נצמדות למתכון המקורי של סבתא יהודית.

     

    כדי להכין את עוגת הדבש של סבתא יהודית לא צריך להכין כלום חוץ מכוס תה טעים וחזק משתיים שלוש שקיות תה או מחליטה של תה שחור שעמדה זמן מה.

     

    ואלה החומרים הדרושים:

    1 כוס דבש

    1 כוס סוכר

    1 כוס תה חזק (כאמור לעיל - תה חזק וטוב) 

    3 כוסות קמח רגיל

    3 ביצים שלמות

    1/2 כוס שמן (לא שמן זית - שמן קנולה או שמן חמניות) 

    1 חבילה אבקת אפייה

    1/2 כפית סודה לשתייה

    כפית קינמון

    אגוזי מלך שבורים.

     

    כאן נכנס לתמונה החלק האחרון והחשוב ביותר שכבר שנים נקרא אצלנו "בשמים":

    הכוונה לתבלינים ציפורן, ג'ינג'ר (או זנגביל, כמו שסבתא היתה אומרת), אגוז מוסקט.

     

    אופן ההכנה: 

    מערבבים היטב את כל החומרים למעט הבשמים והאגוזים בקערה גדולה. אחרי שתהערובת אחידה מוסיפים לפי הטעם את הבשמים ואת האגוזים. מי שאוהב צימוקים יכול להוסיף אותם בשלב הזה.

    מביאים לתבנית משומנת (רצוי תבנית קוגלהוף).

     

    מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. אופים עד שקיסם שננעץ בלב העוגה יוצא יבש.

    חשוב לשים לב שהעוגה לא נשרפת מלמעלה ומצד שני - שהיא נאפית היטב. 

     

    שדרוג:

    לקראת החג החלטתי להביא לחברים במשרד מאפינס דבש על בסיס אותו מתכון. אז אחרי שהעיסה היתה מוכנה שפכתי באמצעות כד עם פיה לתבניות מאפינס קטנות כאשר כל אחד מהן זכתה לטופינג שונה: אגוזי מלך, פקאנים, קליפות תפוז מיובשות, חמוציות מיובשות, אגוזי לוז, שקדים טחונים, פיסטוקים...

     

    עוד שדרוג נחמד הוא להוסיף דש של סירופי מייפל במרכז כל מאפין.

     

    מכאן והלאה פתחתי פינת יצירה באמצע המטבח כאשר כולו התמלא ניירות צלופן וסרטים צבעוניים. יצאו לי 35 מאפינס שהתחלסלו במהירות. ועד לשנה הבאה - שיהיה רק טוב.

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      פרופיל

      גילי יובל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגיות