עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    20 השפים הגדולים - למי האימפרייה הגדולה ביותר? - מה מתבשל ברשת 28.9.09

    6 תגובות   יום שני, 28/9/09, 20:35

     

    המגזין הניו יורקי  New York Magazine פרסם לפני כשבוע את הכתבה :  The Twenty Biggest Chef Empires 

    הכתבה מדרגת את עשרים השפים בעלי האימפרייה הגדולה ביותר .

    מה כוללת אימפרייה של שף או סלב שף?

    מספר מסעדות, תוכניות טלויזיה שברשותו , ספרי בישול שהוציא לאור ועוד . ערך כמותי עולה של אחד או יותר מהפרמטרים הנבחנים אינו עומד בקו יישר דווקא עם ערכם בשוק/ממון רב יותר של כל שף נבחן.

     
    על מנת לדרג את 'ערכם' של השפים ייצר המגזין פורמולה זו :

    כל פרמטר מקבל ניקוד שונה, סה"כ הניקוד מעריך את 'גודל' האימפרייה של השף או אם תרצו מי הכי שווה .

    * בעלות על מסעדה מקנה 4 נקודות .

    * השתתפות /בעלות על תוכנית טלוויזיה מקנה 3 נקודות .

    * הוצאת ספר בישול מקנה 2 נקודות  .

    * 'שונות'  מקנה נקודה אחת . (סעיף זה כולל מגוון פעילויות בהן השף נוטל חלק, כגון אספקת מתכונים לאתר הכרויות ועוד.. )

      


    ומי במקום הראשון ?

    השף גורדון רמזי המוביל עם ניקוד של 167 נק' .בבעלותו :  27 מסעדות, 5 תוכניות טלויזיה ,17 ספרי בישול ועוד ידו נטויה.

     

    ומי אחריו ?  152 נקודות ניתנו לשף אלן דוקאס שאינו מופיע בתוכניות בישול אך ברשותו בתי ספר לבישול, רשת מלונות ,בית הוצאה לאור לספריו ועוד.

    הרשימה המלאה מתפרסמת במגזין < כאן > וכוללת שפים הפועלים בארה"ב ואישה אחת בלבד במקום ה- 16 .

     --

    * מעורר תאבון :

    דבורה מל האיטלקיה כותבת על קוטלטים של עוף עם גבינה ופרושוטו . צלחת נהדרת שלדברי הכותבת משודרגת פלאים בגלל התוספת של פירורי לחם עשויים בבית, צנוברים , גבינת פרמזן,תבלינים טריים,ביצים, חמאה ,שמ"ז ורוטב אדמדם העשוי מעגבניות שרי <מקור התמונה והמתכון המפורט כאן>

     

     

    האתר הגרמני  living at home  מציע קישוט לשלוחן ע"י שימוש בלחמניית הפרצל הגרמנית יחד עם מפית השולחן < כאן >

     

    Oktoberfest-Deko zu Hause

     ---

    הניו יורק טיימס בכתבה חדשה מאת מרתה רוז שולמן :  The Mediterranean’s Secret Ingredient: Walnuts

    מרק מלפפונים בולגרי בתוספת אגוזים < מתכון > מרק על בסיס יוגורט, מלפפונים,אגוזים, שום ושמן זית  . 

    מרתה רוז שולמן ,מחברת המאמר במדור התזונה היא בעלת אתר אוכל ומוציאת ספרי בישול < כאן >  וארכיון המתכונים שלה < כאן > .

    --

    Restaurants and Institutions

    בכתבה :  Eggs for Lunch - שפים אמריקאים משלבים מנות אוכל הכוללות ביצים גם בסגנון צרפתי ולארוחת הצהריים .

    פודינגים וקישים עתירי ביצים הוכפים להיות פופולריים יותר ויש גם מתכונים .

    --

    פוסט קודם בבלוג האוכל פוד פורנו להמונים : עוגת שטולן נוסח דרזדן 

    דרג את התוכן:

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        5/10/09 20:04:

      תודה
        29/9/09 20:52:


      כבר מההתחלה הייתי בטוח שרמזי יקח,

      הוא למעשה הכוכב של התקופה הזאת,

      יש בבעלותו גם מפעל מזון לאוכל מוכן(שהיו שמועות שהוא קונה משם למסעדות)

       

      אבל מבחינתי דוקאס הוא הטוב מביניהם,

        28/9/09 21:43:


      תודה שי  :)   כייף שבאת .

      לא חייבים להיות כוכבי טלויזיה ... אפשר להסתפק בבעלות על מספר בתי מלון , בתי הארחה הכוללים מסעדות ועוד כהנה ..

      (אגב כתבה אחרת הבוחנת את התסקיר של המגזין הניו יורקי טוענת ל'אי דיוקים' בנוסחא המחשבת, מכיון שמסעדות אחדות הינן בבעלות משותפת כלומר יש לשפים פרטנרים לעסקים ..)

        28/9/09 21:30:

      מכל רשימת ה-20 שמעתי רק על דוקאס ועל רובושון שאם אני זוכר נכון יושב על כסא גלגלים וגם היה בארץ לפני כמה שנים. לא חייבים להיות כוכבי טלוויזיה, או שכן? :-)
        28/9/09 21:29:

      מכל אשימת ה-20 שמעתי רק על דוקאס ועל רובושון שהוא אם אני זוכר נכון על כסא גלגלים וגם היה בארץ לפני כמה שנים. לא חייבים להיות כוכבי טלוויזיה, או שכן? :-)

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין