עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    עוגת שטולן כבר אכלתם ?

    10 תגובות   יום ראשון, 27/9/09, 08:10

    כיכר גדולה מבצק שמרים משובח .הפירות היבשים והרום כבר בפנים.אין צורך למהר לאכול את המאפה..הוא משביח עם הזמן. מאפה מפנק שאני אוהבת במיוחד.
    גמר חתימה טובה !


    עוגת שטולן
    לפירות
    1 כוס מישמש יבש קצוץ דק
    1/2 כוס דובדבנים יבשים קצוצים דק או חמוציות
    1/2 כוס תאנים יבשות קצוצות דק
    1/2 כוס צימוקים זהובים
    3/4 כוס רום כהה או קוניאק

    לעיסה מקדימה של בצק השמרים
    1/2  כוס חלב בטמפרטורת החדר
    כף וכפית שמרים יבשים=14 גרם שמרים יבשים או 45 גרם שמרים טריים
    1/4 כוס סוכר
    1/2 כוס קמח מיוחד ללחם או קמח רגיל = 70 גרם
    לבצק
    3 כוסות קמח מיוחד ללחם או קמח רגיל=420 גרם קמח
    שתי כפות מרציפן- לא חובה
    2  כפיות קליפת לימון מגוררת או זסט מלימון
    2  כפיות קליפת תפוז מגוררת או זסט מתפוז
    כפית מלח
    1/2 כפית הל טחון
    1/2 כפית מוסקט טחון טרי
    2 חלמונים בטמפ' החדר, טרופים קל
    2 כפות קוניאק או תמצית וניל אמיתית
    240 גרם חמאה רכה
    1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים

    לזיגוג
    ביצה

    לציפוי
    אבקת סוכר או ציפוי עשוי מ
    כוס סוכר
    חצי כוס אבקת סוכר
    מאה גרם חמאה
    כף תמצית וניל


    לאיבוק המאפה
    רבע כוס אבקת סוכר

    הכנת הפרי
    1. בסיר /קלחת לשים:  מישמש,דובדבנים,תאנים, צימוקים ורום.להביא לרתיחה על להבה נמוכה.לבשל 2 דקות.
    2. להסיר מהלהבה ולהניח לצינון במשך שעה.הרום ייספג כולו בפירות.

    הכנת העיסה המקדימה
    1. לערבב חלב ושמרים בקערה או ישירות בקערת המיקסר.להניח ל- 5 דקות .
    2. להוסיף את הסוכר והקמח.לערבב לעיסה סמיכה.לכסות ולהתפיח במשך חצי שעה או עד שתפוח ומבעבע .

    הכנת הבצק
    1. לקערת המיקסר או הקערה הידנית בה יש את תערובת השמרים התוססים יש להוסיף :
    קמח, מרציפן קצוץ-לא חובה,זסטים של לימון ותפוז,מלח,הל,מוסקט,חלמונים וקוניאק /וניל.
    2. לערבב במהירות נמוכה במשך 2 דקות או עד לספיגת החלמונים בבצק .
    3. במהירות נמוכה להוסיף את החמאה בהדרגה, 30 גרם בכל פעם= שתי כפות וכל זה בזמן שהמיקסר עובד.
    להגביר את מהירות המיקסר למהירות בינונית וללוש את הבצק 5 קות או עד קבלת בצק אחיד וחלק.
    לכסות את הבצק ולהניחו למשך 20 דקות .
    4. כעת להמשיך ללוש את הבצק במיקסר או ידנית ולהוסיף את הפירות היבשים המושרים והשקדים.
     ללוש עד שהבצק אחיד וכל הפירות בתוכו . במידה והבצק מעט דביק ניתן להוסיף בהדרגה עוד רבע כוס קמח .
    5. ליצור מהבצק כדור גדול ולהניח בקערה משומנת קלות. להפוך פעם אחת, לכסות ולהתפיח משך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו .
    6. ללוש מעט את הבצק התפוח ולהתפיח שוב פעם למשך מחצית השעה או עד שמכפיל שוב את נפחו .
    לרפד את תבנית התנור בנייר אפייה .
    7. לשטח את הבצק על משטח מקומח קלות .ליצור מהבצק מלבן בגודל 20  על 10 ס"מ .
    לקמח את הבצק במעט קמח ולגלגל לגלילה עבה- כבתמונה למטה . להניח על נייר האפייה בתבנית לכסות קלות ולהתפיח במשך כשעה .
    8. לחמם את תנור האפייה לחום בינוני 180 מעלות . למרוח את הכיכר בביצה טרופה מכל הצדדים .
    9. לאפות את הכיכר במרכז התנור החם במשך קרוב לשעה או עד שהכיכר בצבע חום והיא מוכנה .
    לצנן את הכיכר על רשת .

    ניתן לאבק באבקת סוכר או להכין את הציפוי.את הציפוי יש למרוח על הכיכר החמה:
    לערבב שני סוגי סוכר,חמאה מומסת ווניל בקערה קטנה עד קבלת תערובת חלקה. למרוח את הכיכר החמה מיד בתערובת זו .כשהציפוי על הכיכר מתקשה יש למרוח שכבת ציפוי נוספת ולחזור על הפעולה , אני וויתרתי על שלב מריחת המאפה בציפוי זה.
    לאבק באבקת סוכר את כל פני הכיכר .
    ניתן להגיש את הכיכר הצוננת מייד או לעטוף ולאחסן גם שבוע-שבועיים טרם האכילה.
    ניתן להקפיא בפרוסות עד חודשיים.
    נפלא ומומלץ !
                                                            [צילומים: חני הראל]

    נכון, בשביל הדברים הטעימים צריך קצת לעבוד . אבל זה שווה כל ביס - עם אחריות !

    פוסט קודם בבלוג האוכל פוד פורנו להמונים : גלויות מהשוק של סוף הקיץ
    דרג את התוכן:

      תגובות (10)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        15/1/18 14:46:
      אוי זה נראה נהדר. את משתמשת במקרה במה שנקרא דפי טרנספר מפעם לפעם?
        29/9/09 06:45:

      צטט: דיקלה5 2009-09-27 15:22:55

      אכלתי באירלנד..עוגה נהדרת...
      והשם עוד יותר..

       

      תודה , מעניין כיצד האירים מכינים את העוגה הזו שהיא בעלת גירסאות ומילויים מגוונים  :)

       

        29/9/09 06:44:

      צטט: פטיסרי 2009-09-27 14:22:04


      גם אכלתי וגם הכנתי ,

      הכנו כמויות כאלה במאפיה,זהבעיקר לכריסמס,

       

      תודה , עוגה אופיינית , אבל אפשר להנות כל השנה , במיוחד בסתיו ..  :-)

       

      תודה חני. יכולים להריח עד כאן ( והכוונה היא לריח השמרים שלפני האפיה... זה שממלא את הבית כבר במהלך ההתפחה - מכורים לזה). מזכיר במקצת את עוגות הכריסמס האיטלקיות.
        28/9/09 17:26:

      כזה עוד לא אכלתי (: נראה שווה את המאמץ ...

      הרקע לשון בחוץ

        28/9/09 07:06:


      נראה מדהים.

      תודה על המתכון הטוב :)

      חתימה טובה

        28/9/09 05:42:
      וואי תודה. מגישים בסרויס  בבוקסינג דיי בכנסיות בקריסטמס.טעים טעים
        27/9/09 16:55:

      זה נראה טעים טעים טעים!
      תודה לך :)
        27/9/09 15:22:
      אכלתי באירלנד..עוגה נהדרת...
      והשם עוד יותר..
        27/9/09 14:22:


      גם אכלתי וגם הכנתי ,

      הכנו כמויות כאלה במאפיה,זהבעיקר לכריסמס,

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין