עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    חלה מתוקה וחגיגית עם תפוחים

    4 תגובות   יום רביעי, 23/9/09, 09:51

    חלה מתוקה עם תפוחים

     

    והפעם חלה חגיגית ומתוקה המשלבת פירות ומתאימה לחגים וגם לימי חול



     

    (צילום: חני הראל)

    בראש השנה האחרון עיטרה את שולחננו חלת התפוחים הזו, שאהובה מאוד על בני הבית, בחגים אבל גם בימי חול. החלה החגיגית הזו משלבת היטב שתי אהבות שלי: בצקי שמרים ותפוחי עץ.

    מדובר בחלת חג במלית תפוחי עץ ופירות יבשים, חלה שיכולה להתאים כליווי בארוחה המפסקת בערב יום כיפור או כחלה חגיגית לחג הסוכות הקרב. המתכון הזה הוא שילוב של חלה ועוגת שמרים רכה ומשובחת ולכן גם אופן ההכנה שונה מחלה קלועה מסורתית: לאחר ערבוב חומרי המלית לתוך הבצק יש ליצור כדורים ולהניחם בתבנית אחד על השני, במהלך האפייה הכדורים מתאחדים ויוצרים מאפה חגיגי למראה.


    חלה חגיגית במלית פירות / עיבוד קל למתכון מהאתר  Clabber Girl
     
    לבצק:
    כוס מים פושרים = 250 מ"ל
    2 כפות שמרים יבשים=18 גרם או פי 2.5 הכמות שמרים טריים
    1/2  כוס סוכר = 100 גרם
    1/2 כוס שמן או חמאה מומסת
    2 ביצים
    2 כפיות תמצית וניל
    כפית מלח
    4.5  עד 5 כוסות קמח מיוחד ללחם או קמח רגיל = 630 עד 700 גרם קמח

     

    למלית הפרי:
    1.5 כוסות תפוח קצוץ גס, אפשרי לשים תפוח אחד גדול וירוק
    1/2 כוס חמוציות יבשות
    1/2 כוס מישמש מיובש חלוט וקצוץ
    1/2 כוס צימוקים בהירים, חלוטים ויבשים
    1/2 כוס סוכר
    כף מיץ לימון – לא חובה
    כפית קינמון – לא חובה

    לזיגוג:
    ביצה טרופה עם כפית סוכר

    תבנית:
    לחלה אחת גדולה מאוד- תבנית 30 על 12 ס"מ. לשתי חלות קטנות יותר - תבניות כיכר 12 על 22 ס"מ

    ההכנה:
    את הבצק ניתן להכין ידנית או במיקסר. בקערה קטנה לערבב מים +כף מכמות הסוכר ושמרים. לערבב להתפיח.
    להוסיף: יתרת סוכר ,שמן, ביצים, וניל, מלח. להוסיף מספיק קמח ליצירת בצק גמיש.
    ללוש את הבצק 8 עד 10 דקות.
    ליצור מהבצק כדור ולהניח בקערה משומנת, לכסות ולהתפיח עד שכפול בנפח כשעה.

    לערבב את כל חומרי המלית בקערה.

    עיצוב החלה
    לאחר תפיחת הבצק, ללוש מעט. לשטח לעיגול בקוטר של כ-25 ס"מ, לשים מעל מחצית חומרי המילוי וללוש אותם פנימה.
    להוסיף את יתר חומרי המלית, וללוש אותם פנימה. להשאיר מספר כפות מלית בצד.

    לתת לבצק לנוח במשך 5 דקות.
    לחלק את הבצק ל- 16 חלקים שווים. ניתן להשאיר את חלקי הבצק כפי שנחתכו, אני העדפתי לגלגל את הבצק לכדורים נאים.

    להניח 8 כדורי בצק על תחתית התבנית המרופדת בנייר אפייה. מעל, להניח את שמונת הכדורים הנותרים. לפזר מעליהם מהמלית הנותרת.

    למרוח את החלה בזיגוג הביצה ולפזר מעליה סוכר. לכסות בעדינות ולהניח להתפחה עד שכפול כשעה.

    לאפות את החלה בחום בינוני 180 מעלות, משך כ- 45 דקות. במידה והחלה משחימה מדי למעלה  במהלך האפייה, לכסות בנייר כסף ולהמשיך באפייה.

    לצנן את החלה בתבנית משך 10 דקות. להוציא ולצנן לגמרי.



    הטור מתפרסם במלואו במדור האוכל של עכבר העיר און ליין.
    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        24/9/09 12:43:

      תודה אלמה, נועה ופטיסרי . גמר חתימה טובה .
        23/9/09 13:15:
      נראה טוב,אני הייתי מוסיף אגוזים
        23/9/09 12:47:


      וואו

      נראה מדהים !

      אני מתכננת להכין את זה בצורת לחמניות . כיף.

        23/9/09 10:35:

      תודה רבה יקירה :))

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין