עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    הכנת זיתים ירוקים

    7 תגובות   יום שני, 21/9/09, 17:33


    כפי שציינתי עם הגשם הראשון מתחיל המסיק

    ועם המסיק אני מתחיל לכבוש זיתים לשנה

    היום נדבר על הכנת זיתים ירוקים

     

    זיתים

     

    הכרם

     

     

    זיתים כבושים:

    לחרוץ חריץ בכל זית

    להכניס לכלי ולמלא מים

    להחליף את המים כל יום במשך שלושה ימים או עד עשרה ימים למחמירים במרירות.

    לאחר התקופה שנבחרה :

     

    מכינים תמיסה של 10% מלח , המליחות נקבעת עד שביצה לא מבושלת צפה ולא שוקעת.

    מכניסים את הזיתים לכלי עם התמיסה

    תיבול עם שום ולימון לפי טעמך ואפשר פלפל חריף.

    לתת מעט שמו זית למעלה, לניילן למעלה

    לתת לזה לנוח חודש חודשיים וזהו

     

     

    זיתים דפוקים

     

    שוטפים היטב כמה פעמים

    דופקים\ שוברים עם פטיש מטבח ( לא לרסק) ( כדאי ללבוש סינר פלסטי)

    מאחסנים בצנצנת זכוכית ( הכי רצוי) ( או מיכלים או ...בקבוקים)

    ממלאים במים

    מחליפים את המים לפחות פעם ביום

    במשך שלושה ימים.

     

    לאחר שלושה ימים

    להכין פרוסות לימון טרי, חתיכות שום, פרוסות פלפל חריף

    להכניס יחד עם הזיתים לצנצנת מפוסטרת

    להכין תמיסת מים  עם 10% מלח

    למלא את הצנצנת

    לכסות את פני השטח העליון בשמן זית למניעת עובש.

    להמתין חודשיים

     

    אני לא מתאפק ואוכל אחרי חודש

     

    הזיתים

     

    כיבוש זיתים

     

    בפעם הבאה נדבר על זיתים שחורים

    דרג את התוכן:

      תגובות (7)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        7/11/13 10:28:
      מתכון מעולה. אגב מי שמעוניין-ניתן לרכוש אצלנו זיתים לכבישה מהמשק(מושב באר טוביה ליד קסטינה) שמואל 0503974448
        14/10/12 19:06:
      זה נשמע מתכון מנצח אני הולכת להכין תגובות בעוד חודשיים
        18/10/11 17:55:
      רציתי להודות יצא לי זיתים סוףףףףףףףף
        16/12/10 07:26:
      למרות שהמסיק היה באוקטובר אם אני לא טועה השנה, יופי של מתכון. אבדוק אותו.
      מומלץ בפנאי. תודה שש.
        4/10/09 20:47:


      כל הכבוד על הסבלנות,  נראה מה זה טעים.

      העם דורש מתכון לחצילונים כבושים...

        24/9/09 22:42:

      עוד מעט נלמד להכין זיתים שחורים מצומקם

      שחורים

        24/9/09 22:41:
      זיתים ירוקים

      פרופיל

      הקדרה של ששת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      ארכיון