עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    פאי גזר חגיגי לראש השנה

    3 תגובות   יום רביעי, 9/9/09, 11:26

    רונן הוא ידיד המשפחה, סטודנט וחובב בישול בפני עצמו. מדי פעם אני שומעת על מטעמים שהכין, ואין ספק שהאיש יצירתי ויודע לבשל ולאכול טוב. באופן קבוע רונן נוהג לערוך את רכישות הפירות והירקות של המשפחה בשווקים הסמוכים למקום מגוריו. באחת הגיחות האחרונות לשוק, בעודו בוחר גזר טרי, לחש לו הרוכל את סוד בחירת הגזר המושלם: מי שמחפש טעם מתוק וטעים במיוחד כדאי שיבחר גזר שקצהו מעוגל ולא מחודד. עצתו שימשה אותנו בהצלחה ברכישת צרור הגזר הטרי האחרון, שהתאים מאוד לאכילה כמו שהוא וגם לבישול ואפייה. את הגזר קניתי במיוחד בשביל המתכון הבא לפאי גזר מסורתי, הלקוח ממטבח יהודי איטליה, שם נהוג להגישו כמנת קינוח חגיגית בראש השנה ובחגים נוספים.

     

     

    הפאי המתוק הזה משובץ בג'ינג'ר מסוכר שמקנה לו ארומה טעימה במיוחד. צבע הפאי ומתקתקות הגזר מזכירים גם את תבשיל ה'צימעס' – תבשיל הגזר המזוגג המזרח אירופאי שנהוג להגיש בבתים רבים בראש השנה. שילוב של מסורת ומפגש טעמים הוליד מנת קינוח יפהפיה.

    הפאי מורכב מתחתית בצק פריך, מלית גזר ופסי בצק פריך מעל. ניתן לכסות את הפאי גם בשכבת בצק מבלי לחתוך אותו לפסים דווקא. לפני ההגשה מומלץ לאבק את פסי הבצק במעט אבקת סוכר למראה חגיגי יותר.

    את הבצק וגם את המלית ניתן להכין שעות או אף יממה מראש ולאחסן בקירור.  הגזר המגורד מבושל קודם לאפייה יחד עם הסוכר, ובתום הבישול הוא מתקבל קרוב לריבה. הג'ינג'ר המסוכר הוא מעט חריף ולמי שלא רגיל לטעם מומלץ, לפחות בפעם הראשונה, להשתמש במחצית מכמותו.

    » עוד מתכונים לראש השנה


    פאי גזר וג'ינג'ר / מבוסס על הספר "טעמים מהמטבח היהודי איטלקי" מאת ג'ויס גולדשטיין

     

    לתבנית פאי בקוטר 23 ס"מ

    החומרים לבצק:
    2 1/4 כוסות קמח רגיל = 315 גרם
    1/3 כוס סוכר לבן= 70 גרם
    קורט מלח
    180 גרם חמאה קרה
    1 ביצה גדולה
    1 כפית תמצית וניל
    1 כפית מיץ לימון
    2 כפות מים קרים

    החומרים למלית:
    1 קילו גזר, קלוף ומגורד על מגרדת גסה
    1 1/2 כוסות סוכר לבן = 300 גרם
    4-6 כפות ג'ינג'ר מסוכר קצוץ דק (40-60 גרם) ,לרכישה בחנויות טבע/תבלינים

    לזיגוג:
    1 ביצה טרופה עם מעט מים

    אופן ההכנה:
    1. הכנת הבצק: בקערת מיקסר או קערה לערבוב ידני, לערבב את הקמח הסוכר והמלח. לחתוך פנימה את החמאה ולערבב עד קבלת תערובת גרגרית.  להוסיף ביצה, וניל, מיץ לימון ואת המים ולערבב לבצק (במיקסר הפעולה הזו תתקבל לאחר שניות אחדות ). ליצור מהבצק כדור, לחלקו ל- 2 חלקים כשחלק אחד גדול מהשני בעשרות גרמים ספורים. לשטח מעט את שני הכדורים. לעטוף כל אחד בנפרד בנייר שעווה, לכסות בניילון ולאחסן במקרר למשך שעה.
    2. הכנת מלית הגזר: לערבב את הגזר והסוכר בסיר בעל תחתית עבה (לכמות הזו של הגזר יתאים סיר בתכולה של 4 ליטר). להוסיף 1-2 כפות מים.  לבשל על להבה בינונית בבחישה תכופה, כ- 20 דקות. הגזר יתרכך ויתכהה ותתקבל מעין ריבה עם מעט נוזלים (ניתן להוסיף כף עד שתיים מים בזמן הבישול במידה והגזר ייבש מדי). בסיום הבישול להוסיף את הג'ינג'ר הקצוץ ולהסיר מהלהבה. לצנן.
    3. לחמם את תנור האפייה לחום בינוני גבוה 190 מעלות. על משטח מקומח קלות לרדד את מחצית הבצק הגדולה יותר לעיגול בקוטר של כ – 27 ס"מ , להעביר את הבצק לתבנית המשומנת ולהדק אותו לתחתית ולדפנות. את שולי הדפנות העליונים לעצב בעזרת האצבעות באופן דקורטיבי.
    4. למלא את הבצק בתבנית במלית הגזר וליישר. את המחצית השנייה של הבצק לרדד ולחתוך לפסים בעזרת סכין או גלגלת משוננת. לסדר את פסי הבצק שתי וערב על מלית הגזר.
    5. למרוח את פסי הבצק בזיגוג הביצה. לאפות את הפאי בתנור החם למשך 25-28 דקות או עד שפסי הבצק והתחתית בצבע זהוב עמוק.
    6. לצנן את הפאי על רשת ולהגישו לאחר צינון.


    הצעות מתוקות נוספות לראש השנה:
    מתכון עוגת דבש
    עוגת גזר וקוקוס
    עוגת מוס שוקולד קפואה

    פאי לימון ומרנג

     

    הטור מתפרסם במלואו במדור האוכל של עכבר העיר און ליין.

    דרג את התוכן:

      תגובות (3)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        12/9/09 17:44:

      תודה חני...  ♥♥♥♥♥

       

      אהבתי את המתכון.

       

      מכירה את רולדת הגזר שלי שזכתה בכמה וכמה פרסים??

       

      הנה המתכון:
      מתכון: רולדת גזר  במלית גבינת עיזים  עם רוטב יוגורט

      רכיבים:
      לרולדה:
      2 כפות פרמזן מגורד
      1 כף כוסברה קצוצה
      125 גרם חמאה
      700 גרם גזר מגורר דק
      6 ביצים בגודל בינוני מופרדות חלבון/חלמון

      למלית: 1 גליל פרומעז
      כפית שמן זית
      2 שיני שום
      מעט מלח

      לרוטב:
      1 גביע יוגורט
      2 כפיות מיונז
      1 שן שום גדולה
      חופן שמיר קצוץ
      מעט מים לדילול

      אופן הכנה:
      מכינים על תבנית  (בערך בגודל  33  על 23 ס"מ) נייר אפייה לא משומן עליו מפזרים את גבינת הפרמזן.
      ממיסים את החמאה בסיר ומאדים את הגזר עד לריכוכו.
      מסננים.

      מעבירים לקערה  ומוסיפים את החלמונים והתבלינים.
      מקציפים את החלבונים ומקפלים לעיסת הגזר
      משטחים בתבנית ואופים 10-12 דקות בחום בינוני, מוציאים מהתנור ומגלגלים בעזרת נייר האפייה.
      מניחים לצינון.

      מלית: מערבלים קצרות את הגבינה,שמן שום כתוש ומלח.

      רוטב: מערבבים את חמרי הרוטב (רצוי בבלנדר מקל - או בבלנדר רגיל)

      הרכבה:
      פותחים את הרולדה ומורחים עליה את מלית הגבינה. מגלגלים  ומסירים את נייר האפיה.
      מגישים פרוס לפרוסות (קר!) ולידו רוטב  היוגורט.

      הרולדה נהדרת למראה ונפלאה לטעם

      הערות:
      בפסח הכנתי במילוי כבד קצוץ עם רוטב צלי מצומצם.

       

       

      מקור המתכון:
      אפרת ב.א.

       

        10/9/09 08:35:

      תודה אלמה יקרה שלי ושנה נפלאה לך ולכל יקיריך :)
        9/9/09 18:42:

        תודה יקירה!
      תודה תודה תודה *
      ~~~~~~~~~~~~~~~
      מאחלת לך ולמשפחתך
      שנה טובה ומאושרת.

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין