ותהיה גם עוגת דבש . אותה עוגת דבש נפלאה שהתחבבה על יקירתי שמאז ילדותה חששה לטעום עוגות דבש. זה עבר לה.. - הסבר לתמונות מהמגזין הגרמני 'מזון ומשקה' שמציע חגיגה איטלקית במטבח הפרטי של כל אחד: תמונה מספר 1: הרכב בצק הפיצה : 125 מ"ל מים פושרים כף שמן זית 12 גרם שמרים טריים 200 גרם קמח רגיל רוזמרין קצוץ ומעט מלח לציפוי הפיצה: 70 גרם עגבניות מיובשות בשמן מעט שום 6 כפות שמן זית עלי בזיליקום טרי 100 גרם מכל גבינה: - רוקפור - פונטינה - מוצרלה (של באפלו) - פיקורינו פלפל שחור גרוס - אפייה של כ- 10 דקות בחום של 220 מעלות [ סרטון הדגמה בגרמנית כאן ] . - תמונה מספר 2: הרכב בצק הפוקאצ'ה: 250 גרם קמח רגיל 3 כפות עשבי תיבול בסגנון איטלקי (יבשים) קורט מלח 20 גרם שמרים טריים חצי כפית סוכר 3 כפות שמן זית 140 גרם זיתים ירוקים - תמונה מספר 3: ל- 2 סועדים נחוץ: 400 גרם ניוקי תפוחי אדמה מוכנים מעט מלח עלי בזיליקום טריים 100 מ"ל חלב 150 גר' גבינת מסקרפונה פלפל שחור 2 חלמונים 200 גרם עגבניות שרי בשלות 40 גרם גבינת גאודה מגוררת אפיה בתנור חם (200C) במשך כ- 15 דקות. תמונה מספר 4:
30 גרם צנוברים 40 גרם פרמזן 2-3 שיני שום 2 חבילות עלי בזיליקום טריים 100 מ"ל שמן זית מלח פלפל שחור -
[מקור ארבעת התמונות שלמעלה במגזין : http://www.essen-und-trinken.de] - אתר chicago tribune
- אדי אבעדה שלמד את רזי האפייה של מגוון לחמים עיראקיים (רובם לחמים שטוחים) בבית אימו בעיראק, הביאם לשיקגו ואופה אותם בתנור מסוג תנדור. מגוון גדול של לחמים המתובלים ונמכרים מלבד במאפייה שלו גם בחנויות מתמחות אחרות [כתבה ותמונה ] . -
עוגת דבש לטעמנו זו עוגת הדבש הטעימה ביותר
בקערה גדולה לערבב: 1/2 כוס שמן קנולה 1/2 כוס דבש 3/4 כוס סוכר לבן 1/4 כוס סוכר חום כהה 2 ביצים גדולות חצי כפית תמצית וניל 1/2 כוס תה חמים (הפעם שמתי תה בטעם מרוקאי,ניתן לגוון עם תה בכל טעם אהוב) 1/4 הכוס +1/8 כוס מיץ תפוזים (מתרכיז קפוא) -- מעט שקדים פרוסים או אגוזים לקישוט -- לערבב את כל החומרים יחד: - * אפשר לארוז את העוגות דבש באריזת מתנה:להעביר את העוגה האפוה לתבנית חד פעמית ,לעטוף בצלופן,לקשור סרט צבעוני משני הצדדים- כסוכריה [כאן דוגמא לאריזה ]. פוסט קודם בבלוג האוכל פוד פורנו להמונים : חלה רומנית של משפ' לנדנר משכונת מאה שערים |
תגובות (11)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
תודה ושנה טובה,
רותי.
בכייף ושנה טובה :)
תודה , כייף שבאת . ומה הוגש בערב בנות ? .. ספרי :)
צודק ,בעצם חלקן של עוגות הדבש הן עוגות בחושות משובחות , לדעתי העוגה הזו גם , תודה .
יש מתכונים המכילים כוס קפה, אבל כוס תה הרבה יותר טוב הטעם מעודן יותר
מתכון טוב.
תודה
גם אני מהמתנגדים לעוגות דבש . ומשהו בפוסט שלך גרם לי לרצות לנסות ולאפות
שנה טובה
תודה תודה תודה.....
המתכונים של המאפים נתנו לי רעיון לתפריט לערב בנות מתוכנן.....איזה תענוג הולך להיות.....
והעוגת דבש....מאוד דומה למתכון המסורתי שלי...עשית לי בהחלט חשק שהחג יקדים כבר.....:)
חבל שעוגות דבש הם להיט רק פעם בשנה
אני מאוד אוהב אותם
אני שמחה שאת קוראת
תודה יקירה על כל מה שהבאת כאן