עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    מה מתבשל ברשת - 7.9.09: איטלקי ועוגת דבש לחג

    12 תגובות   יום שני, 7/9/09, 09:41

     

    ותהיה גם עוגת דבש .

    אותה עוגת דבש נפלאה שהתחבבה על יקירתי שמאז ילדותה חששה לטעום עוגות דבש. זה עבר לה..

    -

    הסבר לתמונות מהמגזין הגרמני 'מזון ומשקה'  שמציע חגיגה איטלקית במטבח הפרטי של כל אחד:

    תמונה מספר 1:

    פיצה המורכבת מ- 4 סוגי גבינות

    הרכב בצק הפיצה :

    125 מ"ל מים פושרים 

    כף שמן זית 

    12 גרם שמרים טריים

    200 גרם קמח רגיל

    רוזמרין קצוץ ומעט מלח

    לציפוי הפיצה:

    70 גרם עגבניות מיובשות בשמן

    מעט שום

    6 כפות שמן זית

    עלי בזיליקום טרי

    100 גרם מכל גבינה:

    - רוקפור

    - פונטינה

    - מוצרלה (של באפלו)

    - פיקורינו

    פלפל שחור גרוס

    -

    אפייה של כ- 10 דקות בחום של 220 מעלות [ סרטון הדגמה בגרמנית כאן ] .

    -

    תמונה מספר 2:

    פוקאצ'ה מעשבי תיבול וזיתים

    הרכב בצק הפוקאצ'ה:

    250 גרם קמח רגיל

    3 כפות עשבי תיבול בסגנון איטלקי (יבשים)

    קורט מלח

    20 גרם שמרים טריים 

    חצי כפית סוכר

    3 כפות שמן זית

    140 גרם זיתים ירוקים

    -

    תמונה מספר 3:

    גראטן מניוקי

    ל- 2 סועדים נחוץ:

    400 גרם ניוקי תפוחי אדמה מוכנים

    מעט מלח

    עלי בזיליקום טריים

    100 מ"ל חלב

    150 גר' גבינת מסקרפונה 

    פלפל שחור

    2 חלמונים

    200 גרם עגבניות שרי בשלות

    40 גרם גבינת גאודה מגוררת

    אפיה בתנור חם (200C) במשך כ- 15 דקות.
    -

    תמונה מספר 4:

    פסטו בזיליקום

    30 גרם צנוברים

    40 גרם פרמזן

    2-3 שיני שום

    2 חבילות עלי בזיליקום טריים  

    100 מ"ל שמן זית

    מלח

    פלפל שחור

    -

    [מקור ארבעת התמונות שלמעלה במגזין :  http://www.essen-und-trinken.de]

    -

    אתר chicago tribune

    מאפייה של לחמים נוסח עיראק :

     

    Market bakery

    - 

    אדי אבעדה שלמד את רזי האפייה של מגוון לחמים עיראקיים (רובם לחמים שטוחים) בבית אימו בעיראק, הביאם לשיקגו ואופה אותם בתנור מסוג תנדור. מגוון גדול של לחמים המתובלים ונמכרים מלבד במאפייה שלו גם בחנויות מתמחות אחרות  [כתבה ותמונה ] .

    -

    עוגת דבש לטעמנו זו עוגת הדבש הטעימה ביותר

      

    בקערה גדולה לערבב:

    260  גרם קמח רגיל (כוס קמח = 140 גרם)
    2 כפיות אבקת אפיה
    1/3 כפית סודה לשתיה
    1/4  כפית מלח
    2  כפיות קינמון
    1/4  כפית ציפורן


    ליצור גומה במרכז ולהוסיף :


    1/2 כוס שמן קנולה
    1/2  כוס דבש
    3/4 כוס סוכר לבן
    1/4 כוס סוכר חום כהה
    2  ביצים גדולות
    חצי כפית תמצית וניל
    1/2  כוס תה חמים (הפעם שמתי תה בטעם מרוקאי,ניתן לגוון עם תה בכל טעם אהוב)
    1/4 הכוס +1/8 כוס מיץ תפוזים (מתרכיז קפוא)
    --
    מעט שקדים פרוסים או אגוזים לקישוט
    --
    לערבב את כל החומרים יחד:
     

     

    לצקת לתבנית כיכר מוארכת בגודל 25 על 12 ס"מ .לפזר מעט שקדים/אגוזים למעלה : 
     

    לאפות בחום בינוני - 180 במשך 45-55 דקות או עד שמוכן (קיסם יצא ייבש) .  [מתכון ע"פ אתרה של מרסי גולדמן]

     
    - 
    * אפשר לארוז את העוגות דבש באריזת מתנה:להעביר את העוגה האפוה לתבנית חד פעמית ,לעטוף בצלופן,לקשור סרט צבעוני משני הצדדים- כסוכריה [כאן דוגמא לאריזה ].
      

    פוסט קודם בבלוג האוכל פוד פורנו להמונים : חלה רומנית של משפ' לנדנר משכונת מאה שערים

    דרג את התוכן:

      תגובות (11)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        11/9/09 18:47:


      תודה ושנה טובה,

      רותי.

        11/9/09 18:33:

      צטט: פיקן 2009-09-08 12:51:04

      יש מתכונים  המכילים כוס קפה,  אבל כוס תה הרבה יותר טוב  הטעם מעודן יותר

      מתכון טוב.

       

       

      תודה, גם לדעתי העוגה מעודנת יותר עם תה (גם הצבע) שנה טובה :)
        11/9/09 18:32:

      צטט: טליה פלד 2009-09-08 09:58:46


      תודה

      גם אני מהמתנגדים לעוגות דבש . ומשהו בפוסט שלך גרם לי לרצות לנסות ולאפות

      שנה טובה

       

      בכייף ושנה טובה :)

        11/9/09 18:31:

      צטט: פרמינה דאסה 2009-09-07 19:29:01

      תודה תודה תודה.....

      המתכונים של המאפים נתנו לי רעיון לתפריט לערב בנות מתוכנן.....איזה תענוג הולך להיות.....חיוך

       

      והעוגת דבש....מאוד דומה למתכון המסורתי שלי...עשית לי בהחלט חשק שהחג יקדים כבר.....:)

       

      תודה , כייף שבאת . ומה הוגש בערב בנות ? .. ספרי  :)

        11/9/09 18:28:

      צטט: פטיסרי 2009-09-07 19:16:47


      חבל שעוגות דבש הם להיט רק פעם בשנה

      אני מאוד אוהב אותם

       

      צודק ,בעצם חלקן של עוגות הדבש הן עוגות בחושות משובחות , לדעתי העוגה הזו גם , תודה .

        8/9/09 12:51:

      יש מתכונים  המכילים כוס קפה,  אבל כוס תה הרבה יותר טוב  הטעם מעודן יותר

      מתכון טוב.

        8/9/09 09:58:


      תודה

      גם אני מהמתנגדים לעוגות דבש . ומשהו בפוסט שלך גרם לי לרצות לנסות ולאפות

      שנה טובה

        7/9/09 19:29:

      תודה תודה תודה.....

      המתכונים של המאפים נתנו לי רעיון לתפריט לערב בנות מתוכנן.....איזה תענוג הולך להיות.....חיוך

       

      והעוגת דבש....מאוד דומה למתכון המסורתי שלי...עשית לי בהחלט חשק שהחג יקדים כבר.....:)

        7/9/09 19:16:


      חבל שעוגות דבש הם להיט רק פעם בשנה

      אני מאוד אוהב אותם

        7/9/09 17:22:

      אני שמחה שאת קוראת נשיקה תודה
        7/9/09 11:53:

      תודה יקירה על כל מה שהבאת כאן

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין