עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    פוקאצ'ה עגבניות עסיסית

    18 תגובות   יום רביעי, 26/8/09, 09:52

    פוקאצ'ה עגבניות עסיסית

    גם מי שלא התנסה בבצקי שמרים יצליח במתכון הפשוט הזה לפוקאצ'ה עבה עם תוספות משתנות

     

     

     

    [צילומים:חני הראל]

     

     

    הפוקאצ'ה הראשונה שהכנתי נראתה כמו גינה שלאחרונה נשתלה בשתילים ירוקים וקטנים. גומות  הבצק העמוקות והצפופות מולאו בפיסות רוזמרין טרי, מעליהן נבזקו שמן זית ומלח גס, ולאחר תפיחה קצרה הפוקאצ'ה נאפתה ונאכלה בעודה חמה מהתנור.

    מאפה הפוקאצ'ה – בבצק עבה או דק - אהוב אצלנו בבית עד מאוד. כשאני מתארחת וברצוני להביא עמי לחם כמנת תוספת אני בוחרת כמעט תמיד בפוקאצ'ה שהיא גם מהירת הכנה וטעימה מאוד.

    אפיית פוקאצ'ה מתאימה גם כהתנסות ראשונה גם למי שלא אפה מימיו בצק שמרים. המתכון הזה נוחל הצלחה אם מקפידים על שלבי ההכנה, וניתן לגוון אותו בתוספות שונות שהפופולרית ביניהן, לפחות אצלנו,  היא תוספת עשבי תיבול טריים או יבשים בתוספת מלח גס ושמן זית.

    לאחרונה קיבלתי במייל מגוון מתכוני פוקאצ'ה מבעלת אתר בישול איטלקי (באנגלית). לדבורה אתר אוכל ותיק ועשיר הכולל את כל סוגי המנות האיטלקיות שכולן מעוררות תיאבון. הפוקאצ'ה הזרויה בעגבניות קטנות מצאה חן בעיני במיוחד והחלטתי לנסות אותה. זוהי פוקאצ'ה עבה ובעלת בצק רך הדומה יותר לכיכר לחם. היתרון שלה הוא שניתן לפרוס ממנה פסים לאורכה ומכל אחד להכין כריך ולמלא בכל ממרח שאתם אוהבים. אם נותר משהו מהפוקאצ'ה כדאי לחתוך למנות אישיות ולאחסן במקפיא בשקית אטומה למשך שבועות אחדים.

    Buon Appetito!



    פוקאצ'ה עגבניות / עיבוד למתכון של דבורה מאל מאתר italian food forever

     

    לפוקאצ'ה אחת גדולה ועבה

     

    החומרים:
    2.25 כפיות שמרים יבשים = 7 גרם או פי 2.5 או 3 שמרים טריים (17-21  גרם)
    כוס וחצי מים חמימים ( 375 מ"ל)
    1/4 כפית סוכר
    4 כוסות קמח רגיל = 560 גרם קמח
    1 כפית מלח
    4-6 כפות שמן זית כתית טהור
    כ- 15 עגבניות שרי קטנות ,חצויות או  כ-10 עגבניות תמר פרוסות
    6 עלי בזיליקום טרי
    מלח גס לזריה

    תבנית אפייה גדולה של תנור סטנדרטי מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות עם שמן זית.

    אופן ההכנה:
    1. בקערית להמס את השמרים היבשים או הטריים בחצי כוס מהמים חמימים (מהכמות הכוללת של המים) יחד עם רבע כפית סוכר. לערבב, לכסות ולהניח עד שתוסס ותופח  למשך כ- 10 דקות.
    2. בקערת מיקסר או קערה גדולה לערבוב ידני לשים את הקמח ולערבב לתוכו את המלח.להוסיף את תערובת השמרים המותססים ויתרת כמות המים החמים (כוס) את המים יש להוסיף בהדרגה בזמן הלישה .
    3. ללוש את הבצק כ -10 דקות .הבצק יתקבל חלק ורך. ליצור מהבצק כדור ולשים אותו בקערה משומנת קלות (עם מעט שמן זית)  , לכסות  את הקערה (בקערה הפוכה נוספת) ולהתפיח עד שהבצק מכפיל את נפחו כשעה.
    4. לאחר תפיחת הבצק יש ללוש אותו כשתי דקות בתוך הקערה או על משטח עבודה משומן קלות. להניח את הבצק בתבנית האפייה ולשטח אותו על ידי מתיחה לכל כיוון עד קבלת צורת אובלית או עיגול שתכסה את מרבית שטח התבנית.
    5. להניח את חצאי העגבניות לתוך הבצק  ,הצד החתוך יפנה כלפי מעלה (כל מחצית עגבנייה יש להשקיע מעט פנימה). לפזר סביב מהבזיליקום הקצוץ. בעזרת האצבעות ליצור שקעים בבצק. לפזר משמן הזית והמלח הגס מעל הבצק או לתוך השקעים.
    6. לחמם את תנור האפייה לחום גבוה של 220 מעלות. להניח לפוקאצ'ה לתפוח 20-30 דקות (לא חובה לכסות אותה) עד שהתנור חם דיו.
    7. לאפות את הפוקאצ'ה במשך כ- 20 דקות או עד שהיא מזהיבה היטב.
    8. לפרוס ולהגיש חם או בטמפרטורת החדר.

    הצעות לגיוון:
    במקום עגבניות ובזיליקום אפשר להוסיף רוזמרין + שמן זית + מלח גס; זיתים פרוסים; קישואים או בצל פרוסים דק; גבינות כגון פרמזן, מוצרלה או פונטינה.


    מתכונים נוספים מעגבניות:
    עגבניות מיובשות לאור הירח
    עגבניות שרי כבושות
    ריבת עגבניות


    הטור מתפרסם במלואו במדור האוכל של עכבר העיר און ליין. 

    דרג את התוכן:

      תגובות (18)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        29/8/09 19:44:

      צטט: בלוג אוכל 2009-08-26 17:46:20

      צטט: adikahan 2009-08-26 16:53:17


      נראה מדהים.

      הולך לנסות.

      צפי פגיעה.

       

      תודה עדי , אמתין בסבלנות   :)

       

      יצא טוב.

      לא טוב מאד כי הבצק המתין יותר מדי בטרם כניסה לתנור (התחלנו את הארוחה באיחור).

      אקפיד יותר להבא.

        27/8/09 15:56:

      צטט: בלוג אוכל 2009-08-26 17:46:20

      צטט: adikahan 2009-08-26 16:53:17


      נראה מדהים.

      הולך לנסות.

      צפי פגיעה.

       

      תודה עדי , אמתין בסבלנות   :)

       

      בטח.

      לך קל מאד להמתין בסבלנות.

      לי (שהפוקאצ'ה עדיין לא בכרסי) קשה להמתין באורך רוח שכזה.

        26/8/09 17:54:

      צטט: דיקלה5 2009-08-26 17:02:20

      ברגע זה פתרת לי את ההתלבטות ...

      לארוחת הערב...

      זה נראה טעים...טעים...

      תודה לך.

       

      יופי , ותודה רבה   חיוך

        26/8/09 17:50:

      צטט: shai.h 2009-08-26 17:00:06

      אהבתי את ההזלפות הנדיבות של שמן הזית. את גם מצלמת את זה נהדר

       

      תודה רבה שי.והבצק סופג הכל .. 


        26/8/09 17:46:

      צטט: adikahan 2009-08-26 16:53:17


      נראה מדהים.

      הולך לנסות.

      צפי פגיעה.

       

      תודה עדי , אמתין בסבלנות   :)

        26/8/09 17:40:

      צטט: לבנה 2009-08-26 14:19:01


      תודה.

      נראה מצוין.

      אפשר לדמיין את הטעם והריח....

       

      תודה לבנה . בשביל הטעם והריח הדוגמנית ביקשה עוד תמונות:


        26/8/09 17:39:

      צטט: ליאת z 2009-08-26 12:30:47

      אוח...נראה מצוין

       

      תודה רבה קריצה

        26/8/09 17:38:

      צטט: המומלצים בע"מ 2009-08-26 12:25:24


      אוי יאמי יאמי.

       

      תודות גם על ההמלצה  !  :)  עכשיו ראיתי .

        26/8/09 17:37:

      צטט: פטיסרי 2009-08-26 12:16:02

      נראה מעולה עושה אותי רעב

       

      תודה !   תכין גם .. קריצה

        26/8/09 17:02:

      ברגע זה פתרת לי את ההתלבטות ...

      לארוחת הערב...

      זה נראה טעים...טעים...

      תודה לך.

        26/8/09 17:00:
      אהבתי את ההזלפות הנדיבות של שמן הזית. את גם מצלמת את זה נהדר
        26/8/09 16:53:


      נראה מדהים.

      הולך לנסות.

      צפי פגיעה.

        26/8/09 14:19:


      תודה.

      נראה מצוין.

      אפשר לדמיין את הטעם והריח....

        26/8/09 12:30:
      אוח...נראה מצוין
        26/8/09 12:25:

      אוי יאמי יאמי.
        26/8/09 12:16:
      נראה מעולה עושה אותי רעב
        26/8/09 11:33:

      תודה יקירתי . אני מכירה וגם אוהבת את הפוקאצ'ה של אהרוני ( גם מספר הסדוויצ'ים בפורמט הקטן)  . המאפה הזה הוא כוכב כי הוא גם קל להכנה ויצליח לכל אחד .. :)
        26/8/09 10:44:
      בוקר אור יקירה :)
      הבטחת וקיימת.
      וידוי- אני אופה פוקאצ'ות לרוב. כבר שנים רבות.
      (יש לי מתכון מעולה של אהרוני), שתמיד מצליח.
      *   תודה לך!   *
      הפוקאצ'ה בצילום מעוררת תיאבון רב.

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין