עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    פאי אגסים איטלקי בעיצוב חופשי

    3 תגובות   יום שני, 10/8/09, 07:02

    עד כמה שאנו נהנים מהפאי הזה ! פאי אגסים טעים ומתובל שאין צורך לעמול על עיצובו המדויק והקפדני ,כמה שזה קל  . זה מה שנקרא קרוסטטה, מאפה פאי מלוח או מתוק בסגנון איטלקי, עשוי מבצק פריך שאינו מעוצב בדרך כלל בתבנית פאי.מחירם הנמוך של האגסים במרכול הקרוב למקום עבודתי שכנע אותי להכין את הפאי הנפלא הזה.חובבי פאי הפירות שבבית היו בעד כמובן ..
    תיבול של הל ופלפל אנגלי שידרגו את מלית האגסים למעדן של ממש.וחמוציות יבשות?.. התופחות ומתמלאות בזמן האפייה.. חובה לטעום .(לחצו על הצילומים לשם הגדלתם)
    קרוסטטה מאגסים וחמוציות

    החומרים לבצק
    2 1/2 כוסות קמח רגיל =350 גרם קמח
    1/4 כוס סוכר= 50 גרם
    רבע כפית מלח
    180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
    כ 6 כפות מי קרח

    החומרים למלית: 

    1/3 עד חצי כוס סוכר לבן - 65-100 גרם
    3 כפות קמח
    רבע כפית הל טחון
    רבע כפית פלפל אנגלי טחון
    1 קילו עד קילו ומאתיים גרם אגסים קלופים,ללא חרצנים ופרוסים דק
    3/4 כוס חמוציות יבשות
    3 כפות ברנדי (או ברנדי אגסים)
    --
    ביצה טרופה למריחה
    הכנת הבצק :

    1. במעבד מזון או במיקסר לערבב את הקמח,הסוכר והמלח.
    2. להוסיף את החמאה הקרה החתוכה ולעבד עד קבלת תערובת פירורית.
    3. להוסיף 5 כפות מי קרח ולהמשיך לעבד לבצק, להוסיף את כף המים הנוספת אם יש צורך.
    4. לגלגל את הבצק לכדור, לשטח מעט , לעטוף בניילון ולאחסן במקרר לשעה אחת לפחות.

    למלית
    בקערה גדולה לערבב את הסוכר (להשאיר כף בצד) להוסיף תבלינים וקמח.להוסיף אגסים וחמוציות לערבב הכול יחד.
    להוסיף ברנדי ולערבב.

    עיצוב הפאי
    1. לחמם תנור לחום בינוני גבוה 190 מעלות.
    2. על נייר אפייה מקומח (או משטח סיליקון) לרדד את הבצק שהוצא מקירור לעיגול בקוטר 35 ס"מ.
    3. לפזר מעל את המלית, להותיר שוליים רחבים של כ- 5 ס"מ שאינם מכוסים במלית.
    4. לקפל את שולי הבצק על המלית (רב המלית תהיה גלויה ללא בצק מעל) . להעביר לתבנית אפיה גדולה של התנור . ניתן לרדד את הבצק על משטח סיליקון/אחר ולהעבירו לתבנית האפייה טרם מילוי.
    5. למרוח את הבצק בביצה הטרופה ולפזר למעלה את כף הסוכר הנותרת .
    6. לאפות כשעה עד שעה ורבע . (במידה ובצק הפאי משחים, לכסות אותו ברבע השעה האחרונה של האפייה).
    7. לאחר צינון קל לשחרר את הפאי מסביב עם מרית מתכת.
    * הפאי טעים מאוד חם/פושר או קר.
    * הפאי נשמר במקרר ימים אחדים,הבצק יישמר פריך. 
     

    -

    פוסט קודם בבלוג האוכל פוד פורנו להמונים : קובלר מנקטרינות


    עדכון לחובבי אתגרים : פאי פירות אישי על מקל מהדיון < כאן >  זכה לביצוע מושלם ממש אתמול < הנה פה >  כל הכבוד למבצעים .
    דרג את התוכן:

      תגובות (3)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        19/8/09 08:45:

      נראה טעים, נשמע פשוט להכנה. בקיצור יאללה לקנות אגסים ולהכין....
        10/8/09 13:18:

      תודה אלמתי , כייף לי שאת מעריכה אוכל(עוגות) טוב(ות)  :) התיבו בהל ופלפל האנגלי גם יחד כאן הם נהדרים , אף יותר מקינמון ..
        10/8/09 08:10:

      לחצתי, הגדלתי, נפעמתי!
      חתיכת הפאי המגרה - נבלעה הישר לתוך הלוע...קריצה
      כמה מתאים לי לקפה הבוקר...
      וההל, אני בעדו!!
      תודה יקירה.

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין