עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    קינוח השבת: קובלר מנקטרינות

    0 תגובות   יום שבת, 8/8/09, 17:08

    קובלר מנקטרינות

    סיפור השבת שלנו מתחיל עם קילו וקצת של נקטרינות שנרכשו לאחרונה ולא ידענו בדיוק מה להכין מהם. רעיון ממגזין בון אפטיט ישן הכניס אותי למטבח ,היום יהיה קובלר מנקטרינות! . מחצית הכמות הוכנה והיא תתאים ל- 4 מנות ואף יותר .הקובלר מוכר כמנת קינוח קיצית קלה להכנה ולעיכול ומורכבת מתחתית של פרי טרי (מגוון)  ומעל גבעות של בצק רך.אוכלים את הקינוח הזה טרי,ישירות מהתנור או לאחר שהתקרר מעט. קובלר חמים בשילוב של כדור גלידה בטעם וניל זה פינוק מתוק .(כמות כפולה של המתכון תתאים לתבנית 22 על 33 ס"מ)
    התחלתי להכין את הקובלר. הנקטרינות נחתכו לתוך תבנית זכוכית קטנת מידות. לאחר מכן עורבב בהן סוכר וקמח והן נאפו ,עדיין ללא בצק מעל.הנה לפני האפייה , ועדיין ללא תוספת הסוכר-קמח: 

     

    [צילומים:ח. הראל]
    כך נראות הנקטרינות האפויות:


    בזמן שהנקטרינות נאפות יש לבחוש את עיסת העוגה שתכסה אותן. יוצקים את התערובת החצי נוזלית ישירות על הפרי החם והאפוי וממשיכים לאפות עוד כעשרים או 30 דקות, הנה , ככה נראית התבנית רגע לפני האפייה :

     

    זהו ,זה מוכן ! -אפשר להתחיל לזלול

     


    קובלר נקטרינות - המתכון
    חומרי המלית :
    1 קילו נקטרינות, לא קלופות חתוכות לטריזים
    1/3 כוס סוכר לבן כ 70 גרם
    1/6 כוס קמח רגיל =25 גרם
    כף מיץ לימון

    החומרים לציפוי הבצק :
    כוס קמח ועוד שמינית הכוס קמח רגיל= 160 גרם סה"כ
    3 כפות סוכר
    כפית וחצי אבקת אפיה
    1/4 כפית מלח
    60 גרם חמאה קרה
    חצי ביצה גדולה או ביצה אחת קטנה מאוד טרופה
    1/3 הכוס ריויון ועוד כף אחת ריויון

    תבנית זכוכית ריבועית בגודל 20 ס"מ
    הכנת המלית:


    1. לחמם תנור או טוסטר אובן לחום גבוה של 200 מעלות .
    2. לערבב את כל חומרי המלית בתוך התבנית המשומנת.לאפות רבע שעה.

    הכנת ציפוי הבצק:


    1. בקערה בינונית לערבב: קמח, שתי כפות סוכר,אבקת אפיה ומלח.
    2. בעזרת האצבעות לפורר פנימה את החמאה הקרה , לערבב עד יצירת מירקם גרגירי דק.
    3. לערבב פנימה ביצה וריויון. תתקבל תערובת נוזלית.
    4. להוציא את הפרי האפוי מהתנור/טוסטר אובן , לצקת עליו את הבצק ב 9-12 כפות גדושות במרחקים אחד מהשני,לשטח מעט .
    5. לפזר מעל עוד כף סוכר (אפשר סוכר זהוב ) לאפות 20 דקות בטוסטר אובן או כ 30 דקות בתנור או עד שהמאפה זהוב היטב והפרי הפריש עסיס.
    6. לצנן את הקובלר דקות אחדות לפני האכילה .

    --

    פוסט קודם בבלוג האוכל פוד פורנו להמונים : עוגת בננות וצימוקים

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      פרופיל