עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    בננות צימוקים ורום

    2 תגובות   יום שישי , 7/8/09, 19:35

    עוגת בננות בחושה וקלה להכנה.מומלץ להשתמש ברום אמיתי איכותי , טעמו מודגש לאחר האפייה  והוא משתלב היטב בעוגה הטעימה הזאת. ניתן להקפיא פרוסות מהעוגה ,רצוי עם נייר מפריד בין כל פרוסה.העוגה המופשרת נאכלת כמו טרייה.אפשר להגיש את העוגה עם ריבה או כמו שהיא.העוגה מכילה שמן ולא שומן מוצק וגם סוכר חום כהה המעניק לה צבע חום. עוגת בננות לדעתי ,איננה דוגמנית אידיאלית לצילום, אבל בכל זאת.. שתי תמונות מדגם  קריצה.פרוסת עוגה כזו עם הקפה של הבוקר היא הפינוק היומי שלי,אולי גם שלכם.

    עוגת בננות וצימוקים

    החומרים:

    250 גרם בננות בשלות = 2.5 בננות בגודל בינוני קלופות
    300 גרם קמח מנופה (כוס קמח רגיל = 140 גרם)
    כפית וחצי אבקת אפייה
    קורט מלח
    250 גרם סוכר חום כהה=כוס ורבע
    2 כפות רום = 30 מ"ל 
    100 מ"ל חלב = 6.5 כפות
    150 מ"ל שמן קנולה/  חמניות = 2/3 הכוס
    2 ביצים גדולות מספר 1
    100 גרם = 1 כוס צימוקים זהובים

    תבנית נחוצה: תבנית אינגליש קייק מוארכת

    אופן ההכנה:

    1. לחמם תנור לחום של 160 מעלות (חום בינוני נמוך ). לשמן ולקמח את תבנית האפייה .
    2. בקערת מיקסר או בקערה לערבוב ידני למעוך היטב את הבננות הרכות. להוסיף בבחישה :סוכר ורום אמיתי, (לא תמצית).
    3. בקערה נפרדת לערבב:קמח+אבקת אפיה ומלח.
    4. לקערת המיקסר להוסיף את החלב ולערבב. להוסיף כעת את השמן והביצים אחת אחר השנייה.
    5. בהדרגה להוסיף את תערובת הקמח ולבחוש היטב.
    6. לערבב את הצימוקים עם כפית או שתיים קמח ולהוסיפם לתערובת העוגה.
    7. לצקת את תערובת העוגה לתבנית המוכנה וליישר.
    8. לאפות בתנור החם כשעה עד שעה ורבע או עד שהעוגה מוכנה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא ייבש.
    --
    פוסט קודם בבלוג האוכל פוד פורנו להמונים: לחם טורקי וחדשות מזון
    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        8/8/09 11:13:

      תודה אלמה יקרה, אכן העוגה שלך < כאן >  כוכבת . צירוף שוקולד לעוגת בננות אכן מוצלח .שבת נעימה :)
        8/8/09 10:36:

      אני אופה עוגת בננות לעיתים קרובות. יש לה ביקוש
      לעיתים משלבת בתערובת הפתעות כמו:
      צימוקים או שוקולד טוב, חמוציות, תמרים, קוקוס (כיד הדמיון הפורה).
      אכן עוגת בננות היא לא "דוגמנית צילום" אך טעמה נפלא
      וריחה מיוחד ובנני. זה מה שהכי חשוב.
      לעיתים מכינה אותם כמאפינס.
      בקוצור, עוגת בננות זו עוגה נפלאה!

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין