עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    לחם טורקי וחדשות מזון 6.8.09

    2 תגובות   יום חמישי, 6/8/09, 14:15

    הלחם הטורקי השטוח הזה הוא פופולרי מאוד בטורקיה , נאכל כמו פיתה ,כלחם לכל דבר ולעיתים נאפה עם תוספות מגוונות כמו זעתר וכד'. טעים !

    1.לחם טורקי שטוח (פידה)

    הכמות :  2 כיכרות גדולות
    החומרים:

    2 ורבע כפיות שמרים יבשים=7 גרם שמרים יבשים (או פי 2.5/3 הכמות שמרים טריים)
    1/2 חצי כפית אבקת סוכר/סוכר
    1 כוס מים פושרים = 250 מ"ל
    450 גרם קמח רגיל (כוס קמח = 140 גרם)
    1 כפית מלח דק (שולחני)
    2 כפות שמן זית
    2 כפות יוגורט
    1 ביצה טרופה למריחה
    2  כפיות שומשום לזריה
    ההכנה:
    1. לערבב שמרים+סוכר ו-2 כפות מים ולהתפיח משך 10 דקות.
    2. לשים את הקמח והמלח לתוך קערת המיקסר, ליצור גומה. (ניתן להכין את הבצק ידנית ללא מיקסר)
    להוסיף את השמרים מותססים, יתרת המים (פחות 2 כפות שהורדו לשמרים)  שמן, ויוגורט.
    3. ללוש את החומרים לבצק חלק וגמיש כ- 10 דקות.
    4. להתפיח את הבצק כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
    5. לחמם תנור לחום גבוהה של 230 מעלות.
    -
    יצירת כיכרות הלחם:
    6. ללוש את הבצק המותפח 2 עד 3 דקות (הבצק נעים מאוד ללישה) . לחלק את הבצק ל- 2 חלקים שווים.
    7. לרדד כל חלק למלבן בגודל 30 על 15  ס"מ. להניח על נייר אפייה בתבנית הגדולה של התנור.
    8. ליצור שקעים/גומות על כל פני הבצק, ע"י לחיצה עם האצבעות.
    9. למרוח את פני הבצק בביצה טרופה, לפזר שומשום
    10.להתפיח את הכיכרות  20 עד 30 דקות  (הבצק צריך לתפוח בס"מ או שניים).
    11.לאפות את הלחם בתנור החם 15 עד 20 דקות, עד שצבע הלחמים זהוב חום .
    12.לקרר על רשת ולפרוס דק.
    -
    ניתן להגיש עם מטבלים וכתוספת לכל ארוחה.
    נשמר היטב בהקפאה : שלם /פרוס .
    הלחם הטורקי שלם ופרוס:

    [צילומי הלחם:ח. הראל]

     

    2.The Puzzle That Seasons ---> מקור התמונה והכתבה


     

     

     

     

     

    למעלה : מטחנת מלח ופלפל בצורת הקובייה ההונגרית, רק לסובב ..

     

    -

     

    3. צ'ופסטיקס- כיצד אוכלים איתם, בסרטון הבא ישנה הדגמה, הלכתי להתאמן..
    -

    4. לחם חדש נולד בקליפורניה והוא נקרא : California Flatbreads
    20090806-jjflatbread-yum.jpg

     

    את הלחם השטוח הזה ניתן למלא במגוון מילויים < כאן הפרטים ומקור התמונה

    -
    5. לכל מי שצמוד למזגן /למשקה צונן מיועדת התמונה הבאה:
      
     

     

    ככה שותים בירה, מאמבטיית קרח צוננת - התמונה שרעננה לי את היום .

    Ice Cold Epic Beer < מקור התמונה בפליקר >

    -

    6. דיליה סמיט , כוהנת הבישול הבריטית מציעה עכשיו מרקי קיץ צוננים < כאן >

    -

    7. 30 שנה הוא עבד במאפיית בייגל (לחמניות) יהודית , הוא למד את כל הסודות, וכעת הוא לש את הבצק המפורסם, יוצר בייגלה , מבשל אותם במים ואופה בצורה מדוייקת < כאן התמונה והכתבה >

     

     

     

    -

     

    פוסט קודם בבלוג האוכל פוד פורנו להמונים : קסטה לבנה עם פטל אדום

    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        6/8/09 14:47:

      אלמה יקירתי , לא הכנתי את הלחם הזה עם קמח מלא כולו  (אולי תנסי עם שליש כמות קמח מלא והיתר לבן )  אין אחריות ...  תחזרי לדווח בבקשה.  לא צריכה כוכבים, הכי נעים לי שאת פה :)
        6/8/09 14:36:

      חני, הלחם הזה נראה לי!!
      קלי קלות להכינו ויש לי את כל החומרים בבית.
      אולי אשלב קמח מלא עם קמח רגיל?...
      תודה יפתי!
      אזלו בינתיים כוכביי :( 

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין