עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    קאפקייק שוקולד קלים להכנה

    2 תגובות   יום ראשון, 26/7/09, 20:57

     

    קאפקייק שוקולד קלים להכנה

    קאפקייק שוקולד /המתכון מבוסס על ה  BBC GOOD FOOD

    המרכיבים:

    300 גרם שוקולד מריר קצוץ- יספיק שוקולד 50-60% מוצקי קקאו
    200 גרם קמח מנופה עם 3/4  +1/3 כפיות אבקת אפיה או 200 גרם קמח תופח  (כוס מדידה של קמח=140 גרם)
    200 גרם סוכר זהוב + 3 כפות נוספות מסוכר זה עבור הציפוי
    6 כפות מדידה קקאו
    150 מ"ל שמן קנולה או חמניות
    284 גרם שמנת חמוצה 15%
    2 ביצים גדולות מס' 1
    1 כפית תמצית וניל

    ההכנה:

    1. לחמם תנור לחום בינוני -180 מעלות.
    2. להכין תבנית שקעים לאפיית מאפינס עשוייה מסיליקון או ממתכת. יש צורך ב - 11 שקעים, מומלץ להניח עטרת נייר בכל שקע.אין צורך לשמן את הנייר,כך הקאפקייק יחליק מהתבנית בקלות.
    3. בקערת מיקסר או ידנית לערבב :
    קמח המעורב עם אבקת אפייה,סוכר,קקאו, שמן ,100 מ"ל מהשמנת החמוצה,ביצים וניל ומאה מ"ל מי ברז.
    לערבב עד קבלת עיסה חלקה ולהוסיף 100 גרם מהשוקולד הקצוץ.
    4. לחלק את העיסה בין שקעי התבנית,הכמות תספיק ל10 עד 12 קאפקייקס.
    5. לאפות את העוגות הקטנות 20 עד 30 דקות, תלוי בסוג התבנית ובגודל הקאפקייקס (אפייה בתבנית עשוייה סיליקון תדרוש זמן אפייה ממושך יותר)  קיסם שינעץ בקאפקייק חייב להיות נקי ולא רטוב.
    6. לצנן את התבנית על רשת ולהוציא את הקאפקייקס מהתבניות. במידה ונאפו בעטרות נייר, יש להשאיר את עטרות הנייר ,הם יפים להגשה באופן זה.

    בזמן שהקאפקייק מתקררים או בעודם בתנור ,יש להכין את ציפוי השוקולד:

    1. בקלחת קטנה לשים את יתרת כמות השוקולד, יתרת השמנת חמוצה ו-3 כפות סוכר זהוב.
    2. לחמם בבחישה על להבה נמוכה עד שהשוקולד נמס וומתקבל ציפוי חלק, לא להרתיח.
    3. להעביר את הציפוי לקירור במקרר עד שהוא מתקשה ונח למריחה.

    להגשה:

    לקשט כל מאפינס בכמות ציפוי הרצויה ולזלול..
    הערה:
    * רצוי לאחסן את הקאפקייקס ללא ציפוי,את ציפוי השוקולד לשמור במקרר ולצפות לפני ההגשה.
    * לקבלת כוס קמח תופח:1 כוס קמח רגיל (140 גרם) + 3/4 כפית מדידה אבקת אפייה (4 גרם)

     

    [צילומים: ח. הראל] 

     

    פוסט קודם בבלוג האוכל פוד פורנו להמונים : מארוחת בוקר בטיפני לכרזת פרסומת לבירה
    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        27/7/09 17:28:

      תודה יקירתי :)
        27/7/09 15:22:

      חני, הם נראים נהדר בצילום שלך.
      ממש חשה את מתיקות השוקולד בפי.
      אוהבת מתוקים שכמותי.
      תודה לך יפתי!
      * כן ירבו המתוקים *

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין