עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    עוגת מוס שוקולד קפואה

    6 תגובות   יום חמישי, 16/7/09, 19:12

     

    חם לי , וזה לא חדש, העיסוקים בעבודה גוזלים ממני יותר זמן מכל שבוע אחר,אבל לא כל שבוע מגיעים אורחים מרחבי העולם וזה תמיד מעניין והאמת שגם חגיגי יותר ,אני שבה עייפה אבל עם חשק לפינוק מתוק וקר, כתמיד...

    -

    העוגה הזו אינה אפויה , אם תדאגו לרכוש את כל המרכיבים , ההכנה הקלה מובטחת.יש לה טעם של קסטה והציפוי שוקולד לא חובה. ניתן לזגג מספר מנות בשוקולד ולהקפיא ככה או לקשט לפני ההגשה .

    קינוח שוקולדי מומלץ נוסף :פרפה שוקולד וקצפת.

     

    טיפים והערות לעוגת המוס שוקולד :

    * לתחתית העוגה ניתן להשתמש בביסקויטים בהירים או כהים או עוגיות פריכות אחרות , בטעם שתרצו.חשוב לטחון את הביסקויטים עד לאבקה ממש במעבד מזון קטן או גדול.

    * גבינת השמנת ניתנת לרכישה בכל סופר במחלקת הגבינות ובדרך כלל בסמוך לחמאה. מרקם גבינת השמנת 'למריחה' הינו רך יותר מגבינת פילדלפיה בקרטון .

    * חלב מרוכז מומלץ להשתמש בחלב מרוכז מתוצרת הולנדית ולא סינית. הרכב המוצרים משתי המדינות שונה .רצוי שהפחית תהיה טרייה (עם תאריך תפוגה רחוק) ואז החלב המרוכז יהיה טעים יותר, בהיר יותר וגם ופחות מוצק .

    * שוקולד:ניתן להשתמש בשוקולד חלבי או שוקולד מריר שייתן למוס צבע כהה יותר.לטעם וניל ניתן להשתמש בשוקולד לבן

    אותה הכמות.

     * לחיתוך קל ונוח : לאחר הקפאה של מספר שעות או לילה שלם, יש להוציא את העוגה מהפריזר, ולאחר כעשר דקות בחוץ ובעזרת שולי נייר האפייה לאחוז בם ולהוציא את העוגה מהתבנית. להניח על קרש חיתוך גדול ובעזרת סכין חדה לחתוך ריבועים /מנות בגודל הרצוי.

    * ניתן לקשט בסירופ שוקולד, הסירופ בתמונה הוכן כך::

    בקלחת קטנה לערבב כף וחצי סוכר+ כף קקאו ומעט חלב לבשל בערבוב על להבה נמוכה, להוסיף מעט חמאה (ככף לערך) לערבב ולהסיר מהאש.

    * קישוט השוקולד בתמונה, הינם פולי קפה מצופים שוקולד מריר . המוצר במארז קטן מאוד המכיל 25 גרם הינו תוצרת איטליה נמכר בסופרים, בדר"כ בסמוך לקופות ונקרא: Poccino Espressini.

    * מומלץ לאכול את העוגה כשהיא עוד מעט קפואה , כ-10-15 דקות לאחר הוצאתה מהמקפיא והשארתה בטמפ' החדר, היא לא מתוקה מאוד ומזכירה קצת גלידה.

    * העוגה נשמרת יציבה ונחתכת יפה ולא נמסה מייד.

    * מומלץ בחום (בקור) רב קריצה

     

    -

    עוגת מוס שוקולד קפואה

     

    מה נחוץ:

     

    130 גרם ביסקויטים טחונים בהירים או בטעם שוקולד = 17 ביסקויטים

    60 גרם  חמאה מומסת

    2 קופסאות גבינת פילדלפיה למריחה (גבינת 30% שומן במיכל פלסטיק) = 230 גרם כל מיכל

    1 פחית חלב מרוכז ממותק = 397 גרם תוצרת הולנדית בלבד

    120 גרם שוקולד מריר כ- 60% מוצקי קקאו - מומס וצונן

    1 קרטון שמנת מתוקה 38% = 1 כוס = 250 מ"ל

     

    תבנית ריבועית 22 או 23 ס"מ עמידה בהקפאה מרופדת בנייר אפייה

     

    איך מכינים :

     

    1. לערבב את פירורי הביסקויטים עם החמאה המומסת והחמה. להדק לתחתית התבנית.

    2. בקערת מיקסר בעזרת המקצף לטרוף את הגבינה עד שהיא מתרככת וחלקה.

    3. בהדרגה להוסיף את החלב המרוכז והשוקולד המומס .

    4. לצקת פנימה את השמנת המתוקה ולהמשיך להקציף עד קבלת תערובת אחידה ומוסית.

    5. לצקת את מוס השוקולד על התחתית בתבנית וליישר . לכסות בנייר כסף ולהקפיא למשך 6 שעות או לכל הלילה.

    6. לפני ההגשה, להוציא מהפריזר למשך 10-15 דקות, לחתוך מנות ,את יתרת העוגה לכסות ולשמור בפריזר.

     

      

    פוסט קודם בבלוג האוכל פוד פורנו להמונים:  עגבניות מיובשות זה מעדן
    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        19/7/09 22:38:

      צטט: mi alma 2009-07-17 16:10:56

      מפה צבעונית, צלחת הגשה יפה ועוגת גלידה נפלאה עם סירופ מגרה...
      בקיצר, החיים הטובים!
      * שבת מתוקה לך ולמשפחתך *

       

      תודה יקירתי ושבוע נפלא , העוגה הזו משתבחת מיום ליום :)

        19/7/09 22:34:

      צטט: יוסי בר-אל 2009-07-17 14:02:48

      אם הייתי יכול לככב אותך באופן אוטומטי ...

       

      תודה רבה יוסי ,ביקורך מנעים לי תמיד :)

        17/7/09 16:10:
      מפה צבעונית, צלחת הגשה יפה ועוגת גלידה נפלאה עם סירופ מגרה...
      בקיצר, החיים הטובים!
      * שבת מתוקה לך ולמשפחתך *
        17/7/09 14:02:
      אם הייתי יכול לככב אותך באופן אוטומטי ...

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין