עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    כבשתי אותם בסערה (את הבצלצלים) + המלצות נוספות

    6 תגובות   יום שבת, 11/7/09, 18:25

    אני חושבת שבמידה ויעירו אותי באמצע הלילה וישאלו מה מתחשק לי לאכול , בהנחה שיעמדו בפניי שתי אפשרויות, נניח :צלחת חמוצים והר של קצפת ודובדבנים.. במה הייתי בוחרת קודם ? סביר שהייתי נוגסת במלפפון כבוש במלח ואחר כך מקנחת בקצפת וחוזרת לישון ,אולי אפילו טוב יותר . כתבי אוכל ובלוגרים ואני בינהם ממשיכים לייצר בבית מטעמים שנהוג היה לרכוש אותם בכל חנות לממכר מזון. ישנם כאלו שטוחנים בעצמם את הפפריקה וחובצים את החמאה, כן, בבית העירוני וללא פרה צמודה . ואני ? בינות להררי עוגיות , מאפי שמרים נוטפי טעם וריח נהנת לגלות אופני הכנה מגוונים לכבישה של ירקות שונים, הכל פתוח והכל אפשרי . לאחר ניסויים מוצלחים עם ירקות שונים, הגיע תורם של בצלצלי הפנינה.

     

    מארז רשת קטן בסופר הקרוב קרץ לי.. במארז היו נתונים בצלצלי פנינה בגדלים שונים. החלטתי לרכוש את המארז ששקל מאות גרמים בודדים ועלה לי שקל ומשהו.

    מאוחר יותר בבית, החלטתי להחמיץ/לכבוש את הבצלצלים הלבנים והקטנים הללו.חמוצים עושים לי את זה גם אלו של מייקל .מי אינו זוכר את בצלצלי הפנינה הזעירים הנמכרים בצינצנות בכל מרכול?. היתה תקופה שרכשתי את הצינצנות בצלצלים הללו ,אהבנו אותם. התחלתי בחיפוש אחר מתכון כבישה מוצלח .

     

    בהשוואה של מספר מתכוני בצלצלי פנינה כבושים גיליתי שיש לבשל את הבצלצלים בישול קצר ומוקדם עד להתרככותם וזאת לאחר קילופם העדין וקטימת שורשם.חשוב לבחור את הבצלצלים הקטנים ביותר ורצוי אחידים בגודלם.טרם תשימו אותם במי מלח רותחים חרצו כל בצלצל בצורת  X  וזאת על מנת שהתחמיץ מאוחר יותר יוכל לחדור עליהם טוב יותר.
     
    לאחר הבישול הקצר יש לשטוף את הבצלצלים ולסנן אותם ולהניח בצינצנת קטנה מזכוכית ועמידה ברותחין. במקביל, יש לבשל את חומרי התחמיץ דקות אחדות ולצקת אותם על הבצלצלים שבצינצנת. לקרר את הצינצנת זמן מועט בחוץ ולאחר מכן ,להכניס למקרר. לאחר יממה תקבלו בצלצלים כבושים דומים מאוד לאלו הקנויים, מרענננים וטעימים. ניתן לשלב אותם עם כל מנה מלוחה גם לארוחת הערב .

    ככה נראים הבצלצלים בצינצנת החמה עדיין :


     


     [כל הצילומים: ח. הראל]

    המתכון לבצלצלים הכבושים מבוסס על מתכון של השף תומאס קלר עם שינויים קלים .

    בצלצלים כבושים
    החומרים
    1 כוס בצלצלי פנינה=200 גרם, קטומי שורש, הסירו את הקליפה הדקיקה בלבד ועשו חתך X עמוק בכל בצלצל
    1/2 כוס מים
    1/2 כוס חומץ יין בהיר, לרכישה בכל מרכול
    1/2 כוס סוכר לבן = 100 גרם
    1 כף זרעוני חרדל (בכל סופר של תבליני שוורץ או אחרים)
    חצי כפית זרעוני כוסברה (לא חובה)
    חצי כפית פלפל שחור שלם לא טחון

    ההכנה


    1. בקלחת או בסיר קטנים לבשל את הבצלצלים עד שהם מתרככים כשמונה דקות. לסנן תחת מי הברז .
    2. להעביר את הבצלצלים לצינצנת זכוכית עמידה בחום. (לכמות זאת של הבצלצלים נחוצה צינצנת בתכולה של כ-400 גרם, כמו צינצנת של ממרח נוטלה קטנה) .
    3. באותו הסיר או הקלחת שבישלנו את הבצלצלים יש להרתיח את המים, החומץ עם הסוכר והתבלינים. לבחוש ולהרתיח עד להמסת הסוכר כ-2 דקות בלבד.
    4. לצקת את נוזל התחמיץ על הבצלצלים שבצינצנת לקרר ולהכניס למקרר ליממה
    לפני האכילה.

    --

    * המלצה על בלוג אוכל מקומי :

    "הקפה של ליז" -: בלוג אוכל צימחוני מעורר תאבון ומצויין מכל בחינה.שפה: אנגלית . הכותבת מכינה,מצלמת ומציגה לעולם את בישוליה מהמטבח השוכן בתל אביב שווה הצצה והרשמה לקבלת עידכונים גם כן .

     

    --

    * כלי ההגשה לפיקניק :
    כלי ההגשה  הללו המיועדים בעיקר לפיקניק צדו את עיניי השבוע ממש.זהו כלי המשלב כף אכילה שבצידה השני מזלג עשויה מתרכובת של עמילן תירס וניתנת לשימוש חוזר. מעצבי המוצר מספרים שקיבלו השראה לעיצוב מתמנון ים תיכוני .פרטים על המעצבים והמוצר /אופן רכישתו < כאן >
    [l_44790.jpg]
     * המלצה על בלוג אוכל מהעולם:
    fiordizucca זה הכינוי שלה אולי השם הפרטי. הבלוגרית חיה בלונדון וכותבת באיטלקית המשולבת באנגלית
    בלוג אוכל מקסים. היא צימחונית לשעבר וצלמת בהווה ונהנת לשתף את העולם בחוויות האוכל שלה. הבלוג שלה נח לניווט וכולל צילומים מרהיבים הן של מזון והן של נופים מקומיים או מסיורי הכותבת בעולם.המתכונים מסווגים לפי סוגי מנות וכל מתכון מצויין אם הוא צימחוני אם לאו.  4 שנים בדיוק היא כותבת ,אינני יודעת מי יכול לעמוד בפני צילומי האוכל שלה או העוגה הזו למשל  .


    --

    פוסט קודם בבלוג האוכל פוד פורנו להמונים: עוגת דובדבנים

    דרג את התוכן:

      תגובות (6)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        12/7/09 22:12:

      צטט: דיקלה5 2009-07-12 15:41:24


      תודה לך על המידע הרב והמעניין שאת חולקת איתנו.....

      לך כוכב ..

       

      תודה רבה דיקלה

        12/7/09 22:11:

      צטט: mayashoval 2009-07-12 14:15:35

      נראה טוב!

      עשית לי חשק :)

       

      תודה מאיה  :)

        12/7/09 22:07:

      צטט: Folivora 2009-07-12 12:48:02


      ואוו

       

      לא ידעתי על קיומך עד דקות אלו

       

      סחטיין

       

      צ'מעי ואני לא עושה קנאקים בידיים .. תודה שהגעת, אציץ אצלך, מבטיחה :)

        12/7/09 15:41:


      תודה לך על המידע הרב והמעניין שאת חולקת איתנו.....

      לך כוכב ..

        12/7/09 14:15:

      נראה טוב!

      עשית לי חשק :)

        12/7/09 12:48:


      ואוו

       

      לא ידעתי על קיומך עד דקות אלו

       

      סחטיין

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין