עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    עוגיות נפלאות (לגדולים) ובצק יצירה לקטנים

    6 תגובות   יום שבת, 4/7/09, 08:02

     

    אז מה יש לנו היום ? עוגיות דקיקות, עגולות ובטעם עדין של קינמון ותפוז. כולנו אהבנו אותן . תתכבדו במתכון בעל אופן הכנה מעט שונה
    ביסקוויטים בטעם תפוז וקינמון

     

    [צילומים:ח. הראל]

     

    בסקוויטים נוסח ניו מכסיקו


    הכמות: 40 עוגיות
    המרכיבים


    250 גרם קמח רגיל
    1 כפית אבקת אפיה
    1/4 כפית מלח שולחני
    3/4 כוס סוכר= 150 גרם
    120 גרם חמאה רכה
    1 ביצה גדולה
    כף קליפת תפוז מגוררת
    כפית תמצית וניל
    --
    לציפוי
    1/4 כוס אבקת סוכר

    --
    2 כפות סוכר
    1/4 כפית קינמון

    ההכנה

    1. בקערה לערבב את הקמח,אבקת האפיה והמלח.
    2. בקערת מיקסר לטרוף 3/4 כוס סוכר וחמאה במשך 2 דקות.להוסיף ביצה ולהמשיך לטרוף דקה נוספת.להוסיף קליפת תפוז ווניל לערבב היטב. (בניו מכסיקו מוסיפים בשלב זה גם כפית וחצי זרעוני אניס)
    3. במהירות נמוכה של המיקסר להוסיף את הקמח, מחצית הכוס בכל פעם.
    4. להעביר את הבצק הרך לקערה קטנה ולכסות בניילון ,לאחסן במקרר במשך שעה.

    עיצוב ואפייה:


    5. לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות, להכין תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה.
    6. לחלק את הבצק ל- 4 חלקים. 3 חלקים להחזיר למקרר מכוסים. מרבע הבצק ליצור גליל עבה ולפרוס לעשר פרוסות קטנות,כל פרוסה לגלגל לכדור ולהניח בתבנית האפייה במרחקים גדולים זה מזה. 10 עוגיות בתבנית .
    7. את אבקת הסוכר לשים בקערית עמוקה. לטבול תחתית של כוס זכוכית באבקת הסוכר ולשטח כל כדור בצק לקוטר של 5 ס"מ. לטבול את תחתית הכוס באבקת הסוכר פעם או פעמיים עבור כל עוגיה בנפרד. יתקבלו עיגולים שטוחים ודקים.
    8. לערבב את 2 כפות הסוכר עם הקינמון בקערית קטנה . לפזר כ 2 כפיות מהתערובת על העוגיות שבתבנית.
    9. לאפות את העוגיות  כ- 10 עד 12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות היטב.
    10. לצנן מעט בתבנית ולהעביר רשת לצינון.
    * להמשיך לאפות את כל חלקי הבצק שבמקרר באותו האופן.תמיד לשמור את הבצק שאינו נאפה עדיין בקרור.
    הערה: העוגיות נשמרות פריכות ונהדרות בכלי אטום ונאה, הנה העוגיות בצלחת הגשה :

     

     

    ולכבוד תחילת החופש הגדול,הנה בצק יצירה במיוחד לילדים.אתם תכינו.. הם ישתעשעו .

    הבצק הזה קל מאוד להכנה, אינו לאכילה ונשמר זמן רב במיכל סגור היטב (אינו מתייבש ), הבצק דומה מאוד לבצק היצירה הצבעוני והקנוי והוא נעים מאוד לעבודה. נדגם על ילדים בגילאים שונים וגם על מבוגרים.

     

     

     את הבצק ניתן לצבוע בכל צבע מאכל רצוי ,צבעי מאכל פשוטים נמכרים בכל מרכול בסמוך לתמציות האפייה, במחיר של כ- 3 ש"ח לבקבוק תמצית קטן. בהזדמנות זו ,דאגו לרכוש אבקת קרם אוף טרטר ,האבקה הלבנה נחוצה לבצק היצירה ונמצאת גם היא בסופר הקרוב אף היא במדף התבלינים. הנה דוגמא של צבעי המאכל בהם עשיתי שימוש בבצק היצירה המצולם:

     

     

    בצק היצירה הזה נמצא במקורות שונים ברשת עם אותם מרכיבים ואופן ההכנה הזהה, אני הכנתי את המתכון כפי שהובא ע"י יעלי  < מכאן > , כמובן שניתן  להכין מחצית הכמות בשביל ההתנסות.

    בצק יצירה - המתכון:  מדדו את כל המרכיבים באותן כוסות (כוסות מדידה)

     

    מרכיבים:

     

    3 כוסות קמח רגיל
    3 כוסות מים מהברז
    1 כוס מלח שולחני דק
    3 כפיות קרם אוף טרטר
    6 כפות שמן רגיל (קנולה)
    2 בקבוקי צבע מאכל-[איזה צבע שרוצים] - אני ממליצה להכין כל מחצית כמות בצק עם צבע מאכל אחר.לא חייבים לעשות שימוש בכל בקבוקון הצבע. הוספת יותר צבע מאכל לבצק תיצור בצק בעל גוון כהה יותר.


     ההכנה:


    לערבב את כל החומרים היטב בתוך סיר ,לבשל ולא להפסיק לבחוש עד שהבצק נפרד מהדפנות.

     


    לשים את הבצק המבושל והחם על  נייר אפיה מקומח ולהניח אותו בכדי  שיתקרר. הנה כך:

     

     

     

    לאחר קרור הבצק יש לאחסנו במיכל סגור היטב.

    --

    פוסט קודם בבלוג האוכל פוד פורנו להמונים: עוגיות שוקולד צ'יפס של תומאס קלר

    דרג את התוכן:

      תגובות (6)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        8/7/09 08:40:

      צטט: יוסי בר-אל 2009-07-04 16:31:51

      speachless !!

      על זה בדיוק נאמר : כל המוסיף - גורע

       

      תודה רבה יוסי :)

        6/7/09 11:23:

      צטט: mi alma 2009-07-04 14:50:10


      אהלן חני!
      מה אפשר לשים במקום קינמון?...
      הצינצנות שלי התרוקנו וממתינות שאמלא אותן מחדש :)
      תודה.

       

       

      היי חומד, תשמיטי את הקינמון . אפשר גם לשים סוכר וניל אבל גם ללא ציפוי לדעתי זה יהיה טעים. הציפוי מייפה מעט, אבל העוגיות פריכות ומתוקות גם בלעדיו.

      ספרי עם מה את ממלאת את הצינצנות שלך ?..  תודה :)

        6/7/09 11:22:

      צטט: ק י צ י 2009-07-04 12:15:54

      העוגיות בדיוק בטעם שאני אוהבת (:

      מתי את שוב מכינה את הבצק הצבעוני? (:

      הילדים לא הסכימו ללכת לקייטנה .... צוחק

       

      תודה , אכן נפלאות !  בנוגע לבצק יצירה ..

      אני יכולה להעביר לך צבעי מאכל (ירוק זוהר.. ואדום) או לשלוח לך בצק מוכן.. תגידי ,לא כדאי לנצל את התאומים בעשיית אוכל של  ממש ?...קריצה

        4/7/09 16:31:

      speachless !!

      על זה בדיוק נאמר : כל המוסיף - גורע

        4/7/09 14:50:

      אהלן חני!
      מה אפשר לשים במקום קינמון?...
      הצינצנות שלי התרוקנו וממתינות שאמלא אותן מחדש :)
      תודה.
        4/7/09 12:15:

      העוגיות בדיוק בטעם שאני אוהבת (:

      מתי את שוב מכינה את הבצק הצבעוני? (:

      הילדים לא הסכימו ללכת לקייטנה .... צוחק

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין