עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    מאראבו - מסעדה אליפות

    0 תגובות   יום שני, 29/6/09, 11:07

     

    אחרי שכבר יצא לי לאכול אצל המתחרים, מסעדת האדסון, בשלב הראשון של התכנית, הוזמנתי שוב על ידי ערוץ 10 לארוחה חגיגית במסעדת מאראבו וצפייה בגמר "אליפות המסעדות". למי שלא ראה את התכנית בשבועות האחרונים, אספר שמסעדת מאראבו, אשר ממוקמת בלב אזור העסקים ההומה של הבורסה ברמת גן, זכתה בשבוע שעבר בכתר האליפות במסגרת "אליפות המסעדות", אחרי שגברה בשלב האחרון על מסעדת "אידה" הנהריינית. הזכייה באליפות, זיכתה את שף המסעדה יואב בר וצוותו בתואר ובהזדמנות להתחרות בגמר חגיגי מול השף האמריקאי המפורסם טוד אינגליש. מחר, יום רביעי, בשעה 21:00, ישודר הגמר של "אליפות המסעדות" בערוץ 10 ואני זכיתי לראות חלקים ממנו תוך כדי אכילה של מנות נבחרות מתפריט מסעדת מאראבו ותוך כדי מפגש עם שף המסעדה יואב בר והבעלים חיים עמשלום.


     

    על המסעדה


     

    לפי השף יואב בר, מסעדת מאראבו היא מסעדה ים תיכונית ישראלית. משמעות הדבר היא שהמנות כוללות שילובים שהופכים את המנות למקומיות, למתאימות יותר לטעם הישראלי, דברים כמו טחינה, חומוס אריסה. עוד השפעה ניכרת על הבישול של יואב בר זה הבית המרוקאי בו הוא גדל והוא מביא איתו למסעדה השפעות גם מהבית. יואב וחיים הסבירו שהם רוצים שהלקוחות ייהנו מהמנה ושבסיומה הם ינגבו את הרוטב מהצלחת עם לחם, אמירה לא אופיינית למסעדת שף, שמדגימה יותר מכול את אותה ישראליות שהוא מתגאה בה. אני יכול להעיד שלא רק שאהבתי את הרעיון, יישמתי אותו במנות שטעמנו והם אכן סיפקו את הסחורה גם בתחום הזה.

    השימוש בחומרים יותר עממיים אינו מוריד לרגע מאיכות האוכל, שכיאה למסעדת שף הוא מוקפד מאוד וכולל שימוש גם בחומרים הטובים ביותר, כמו בשר שמיושן במקום, פסטה טרייה, קוקי סאן ז'אק ואפילו פטריות כמהין.  לדוגמא, שילוב באותה מנה של פסטה איכותית ושרימפס מצד אחד וטחינה, חומוס ואריסה מצד שני, הוא מפתיע ומקורי, דבר שאני מצפה לו כשאני בא למסעדת שף.


     

    השף יואב בר גם התגאה בפנינו שאת כל הדברים הם עושים במקום, כולל הלחמים, הפסטה, הסורבטים ויישון הבשר ושכל התוצרת היא תוצרת מקומית, מלבד גבינות מיוחדות מספרד וצרפת והקוקי סאן ז'אק. שני הדברים האלו, ההקפדה על כל דבר שנכנס לצלחת שלנו והגאווה בתוצרת המקומית, כולל שרימפס קריסטל טרי מהים שלנו, כולל עשבי התיבול, הפירות והירקות, מצאו חן בעיני מאוד.


     

    עוד מאפיין ניכר במסעדה הוא המגע האנושי. השף יואב בר וחיים עמשלום פועלים בהרמוניה מעורבת בהומור, שניכרת עליה היכרות רבת שנים, למרות שהמסעדה עצמה נפתחה רק לפני שנה וחצי. הם מאמינים במגע האנושי ומבטיחים שכמעט כל מי שבא לאכול במסעדה פוגש את השף ואת חיים. המגע האישי הזה, שהופך כל אכילה במסעדה להרבה יותר חמה ומשפחתית הוא בעיני מפתח להצלחה שלהם ולחזרה של לקוחות, בעיקר לאור העובדה שהמסעדה נפתחה עמוק בתוך תקופה של מיתון בענף ההסעדה. לבוא למסעדת שף משפחתית, שמצליחה להימנע מאותו ניכור וסנוביזם ששולט בחלק מהמסעדות, הוא הישג ענק מבחינתי.


     

    על האוכל


     

    המנה הראשונה שנחתה על שולחננו הייתה קרפצ'יו שייטל עם פרמז'ן, עגבניות שרי, בייבי בזיל, ונגיעות רטבי חרדל ובלסמי. במנה הזו פחות אהבתי את הכבישה/החמצה של הבשר, אבל השילוב המעולה של הטעמים, ביחד עם הרטבים, הגבינה, העגבניה והבזיל הפכו את זה למנה מוקפדת וטעימה מאוד. תענוג פתיחה מוצלח.


     

    המנה הראשונה #2, הייתה פטה כבד עם בצלצלי שאלוט, קונפיטורת משמש בוסרית, משמש ובריוש גמדי. גם כאן אהבתי מאוד את שילוב הטעמים. הקונפיטורת משמש הייתה פשוט מעולה בשילוב עם הכבד שהיה עדין והתחלק בגרון. השף יואב בר סיפר לנו שהסוד של הקונפיטורות שלו זה לקחת פרי בוסר כדי להוסיף חמיצות. תרשמו. פחות אהבתי את הבריוש שנהיה קצת רטוב בגלל השילוב עם הקונפיטורה. הייתי מעדיף לקבל לצד המנה הזו את בן הלוויה הנפוץ יותר, הלחם הקלוי. בכל מקרה מדובר במנה ראשונה טעימה ומוקפדת מאוד.


     

    המנה הבאה הייתה מנה שלקוחה מתפריט האמצע של המסעדה - מנות שנמצאות באמצע בין המנות הראשונות לעיקריות הן מבחינת גודלן והן מבחינת המחיר, רעיון שיווקי מוצלח למדי. המנה הייתה פסטה פפרדלה, עם שרימפס, לימון כבוש וגרגירי חומוס על מצע טחינה ואריסה. על המנה הזו דיברתי כשהזכרתי את השילובים המאוד מפתיעים של השף. שילוב כזה של חומרים הוא משהו שלא רק לא הייתי מצפה לו, אלא שלא ציפיתי שיעבוד. למרות זאת היה מדובר באחת ממנות הפסטה המוצלחות ביותר שאכלתי בחיי. הטעמים השתלבו פשוט מצויין והחגיגה בפה נוגנה במספר קולות. כמובן שלא פסחתי על ניגוב הרוטב מהצלחת בעזרת לחם, בקיצור חגיגה לחיך ושמחה גדולה.


     

    המנה העיקרית הראשונה שהגיעה לשולחננו, הייתה סינטה מיושנת בליווי טורטליני ספריבס עגל ופטריות ברוטב דמי גלאס וסילאן. זו הייתה בעיני, קרניבור שכמותי, מנת הדגל של הארוחה כולה. המנה היא שילוב של שתי מנות מהתפריט של המסעדה, הסינטה והטורטליני ספריבס עגל אבל אהבתי מאוד את השילוב שרחק עבורנו השף יואב בר, כדי שננסה יותר מנות והייתי רוצה לראותו נכנס גם לתפריט. המנה הזו הייתה פשוט מושלמת. הסינטה הייתה טעימה, הטורטליני ספריבס עגל היה אלוהי והשילוב עם הפטריות והרוטב המתקתק הפך את זה ליצירת אמנות. בשלב הזה הצטערתי שהיה מדובר בטעימות בלבד ולא במנה גדולה, הייתי יכול בקלות לאכול גם שלוש כאלו (בולמי שכמותי). נשאר רק לשאול מתי נראה את זה בתפריט?


     

    אחרי שנרגעתי (טוב לא ממש) מהמנה העיקרית הראשונה, הגיעה לשולחני המנה המדוברת ביותר במסעדה, ניוקי ברוטב כמהין פרמז'ן ופטריות שמפיניון. שוב, אין לי מילים כמעט לתאר את שלמותה של המנה הזו. הניוקי פשוט התמוססו בפה ברכות והרוטב והפטריות היו פשוט מושלמים. גם כאן לא ויתרתי על ניגוב הרוטב מהצלחת עם לחם, הנאה כפולה. שלוש מנות נפלאות ברצף, מה עוד אפשר לבקש?


     

    קינוח. לקינוח קיבלנו עוגת גבינת עיזים (אותה הכין השף יואב בר גם בקרב נגד סטפן) בליווי סורבה אבטיח. אין אני חובב גדול של גבינה, עוד יותר איני חובב גבינת עיזים שבנוסף אני לא מוצא שום קשר בינה ובין קינוח. למרות זאת מאוד נהניתי מהקינוח בגלל שמסתבר שהשף מומחה לשילובים ואיזונים. העוגה הייתה פשוט טעימה עם איזכור מאוד קטן לגוון הטעם של העיזים ולכן גם הצלחתי לנקות את הצלחת בהנאה ולהצטער שכל האירוע הזה הסתיים.


     


     


     

    לסיכום

    היה מענג. המנות היו מיוחדות וטעימות בטרוף ומעל הכול פגשנו שני בניאדם אוהבי אוכל וחביבים. אנשים טובים שפתחו מסעדה מזמינה עם אוכל איכותי ושילובים מקוריים. אם להם לא מגיע להצליח אז למי כן. אם תלכו למאראבו, מובטחת לכם חוויה קולינרית ולבבית במסעדת שף עם אוכל מקורי וטעים. מקום טוב לעשות בו את האירוע הבא שלכם. בקיצור, מסעדה אליפות, תרתי משמע.

    חיים עמשלום יודע את עבודתו, לפנק לפנק לפנק. אחרי שנים של מתן שירות בתחום ההייטק הוא הגשים חלום ופתח מסעדה, למזלנו

    והשף יואב בר, אלוף המסעדות של ערוץ 10, כמה כשרון יש לו בידיים ואיזה רעיונות מקוריים יש לו בכל הנוגע לאוכל, פשוט מכשף (השם מאראבו אגב = מכשף)


     

     

    תודות

    תודה לחיים עמשלום והשף יואב בר על האירוח החם והלבבי. תודה לשף על הכישרון והטעמים שהוא הביא לשולחננו, תודה לבלוגרים על החברה המשובחת ותודה לאנשי האינטראקטיב של ערוץ 10 על ההזמנה לאירוע.

    לא לשכוח, יום רביעי, בשעה 21:00, גמר "אליפות המסעדות" בערוץ 10. מחזיקים אצבעות לשף יואב בר נגד השף טוד אינגליש. מהקטעים שראינו הולך להיות טעים, חם וקרב צמוד ומותח עד הסוף. אל המטבחים, אש !


     

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      תגיות

      פרופיל

      psychojr
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין