עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    גלידת וניל אמיתית

    8 תגובות   יום ראשון, 28/6/09, 14:46


    אתם לבטח לא מנחשים מה בתמונה ולמה בעצם הבאתי את זה ?..
    זו הכפית האחרונה של הגלידת וניל שהוכנה בסוף השבוע, לידה :פרח היביסקוס  אדום ומסוכר * (חלוט במים) , זה היה כל כך טעים !!

    --

    המגזין Food & Wine  כתב לאחרונה על טכניקה מעניינת להכנת גלידה בבית:

    - אין שימוש בביצים

    - יש שימוש והסמכה של הגלידה במעט קורנפלור

    - שימוש בכמות קטנה של גבינת שמנת אמריקאית.

    נרתמתי למשימה , לבדוק אם המתכון עובד.

    המשימה לא היתה פשוטה וקלה. תארו לעצמכם : לבדוק כל שעה את הגלידה במקפיא, לשרבב לתוכה כף גלידה ארוכה , להוציא, לטעום ולראות אם היא כבר מוכנה ..

    המשימה הושלמה לאחר כמחצית היממה והתוצאה היתה: מיכל חסר בגלידת וניל ענוגה ..אבל טעם טוב בפה (שלי ) קריצה

     

     [כל הצילומים:ח. הראל]

    קשה לי לעמוד בפני טעמו וריחו של הוניל. וזה לא משנה מה צורתו, אם במקלון , סוכר וניל, תמצית וניל או משחה. התבלין הריחני הזה מתבל ומבשם את רב מאפי הבית, בקביעות.

    המתכון לגלידת וניל סיקרן אותי ,למרות ההמלצה להשתמש במכונת גלידה ביתית, החלטתי להכין את הגלידה ללא מכונה ולהעזר במיקסר לעירבול .

    מכונת גלידה אמורה ליצור מירקם קל/יציב עוד יותר לגלידה הזו, אבל התוצאה שקיבלתי מצויינת ועשירה בטעם של וניל. גם מנוקדת כולה בנקודות וניל שחורות וקטנטנות.

    החומרים וההוראות ההכנה פשוטות . כדאי לרכוש מראש ,במידה ואין ברשותכם:

    * סירופ תירס בהיר-שקוף - לרכישה בכל חנות טבע

    * גבינת שמנת אמריקאית, באריזת קרטון, בכל מרכול .

     

    גלידת וניל

     

    המרכיבים:

    2 כוסות חלב = 500 מ"ל חלב= 1/2 ליטר

    1 כף +1 כפית קורנפלור (לבן)

    45 גרם גבינת שמנת אמריקאית

    כוס ורבע שמנת מתוקה (= מיכל ורבע שמנת 38%שומן)

    2/3 כוס סוכר =130 גרם סוכר 

    כף וחצי סירופ תירס בהיר

    מקל וניל טרי , חצוי

    1/8 כפית מלח

    ההכנה: 

    למלא קערה גדולה במי קרים  (מי קרח)

    בקערה קטנה לערבב: 2 כפות מהחלב יחד עם קורנפלור עד שנמס

    בקערה בינונית אחרת לערבב את גבינת השמנת עם מזלג ולהניח בצד.

    -

    בסיר בינוני , בתכולה של 2 ליטר, לערבב :

    יתרת החלב, עם השמנת מתוקה, סוכר, סירופ תירס ומקל הוניל .

    (את מקל הוניל יש לחצות, עם כפית /סכין לגרד את כל תוכנו לתוך החלב ואת המקל עצמו גם לשים בתוך החלב)

    להביא את התערובת לרתיחה, לבשל עד שהסוכר נמס והוניל מעורב היטב עם החלב כ- 4 דקות ברתיחה עדינה.

    להסיר מהאש, ,בהדרגה לטרוף פנימה את תערובת הקורנפלור (לערבב אותה שוב בקערית לפני ההוספה לחלב),להמשיך לבשל על להבה בינונית עד שהתערובת מסמיכה מעט כדקה של בישול.

    בהדרגה להוסיף את התערובת שבסיר לקערה (חסינת חום)עם הגבינת שמנת. בתחילה להוסיף כמות קטנה חמה , לערבב ואז להוסיף במטרף ידני את כל התערובת החמה.

    לבחוש פנימה את המלח.

    להניח את הקערה עם תערובת הגלידה בתוך קערה גדולה יותר עם מי קרח, לצנן במשך 20 דקות.

    --

    בשלב זה ישנן 2 אפשוריות :

    לצקת את הגלידה לתוך מכונת גלידה ולהמשיך לפי הוראות היצרן או

    כפי שאני עשיתי העברתי את הגלידה למיכל פלסטיק והקפאתי אותו. כל פרק זמן הוצאתי את הגלידה ועירבלתי אותה במיקסר רגיל ושוב החזרתי להקפאה.

    בהכנה במכונת גלידה:

    לאחר 4 שעות להעביר את הגלידה למיכל פלסטיק ולהקפיא.

    גלידה שהוכנה ללא מכונה תקפא לגמרי לאחר כ-10 שעות. להגשה, יש להוציאה דקות ספורות על השיש ואז ליטול כפות עם כף גלידה ולזלול.

    זה וניל זה, אמיתי לגמרי !

     

     

    פוסט קודם בבלוג האוכל פוד פורנו להמונים :'פקקי שוקולד' של השף

    * פרחי היביסקוס מסוכרים נמכרים גם בחנויות טבע לפי משקל, חליטה קצרה של הפרח במים רותחים 'פותחת' אותו ומשאירה את המתיקות . מומלץ לאכילה וקישוט.
    דרג את התוכן:

      תגובות (7)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        20/8/09 09:22:

      וואו מה זהההההה

       

      lockerz invites
      www.locketz.co.il

        30/6/09 08:04:

      צטט: בלוג אוכל 2009-06-28 14:56:05


      תודה על הסבלנות .. קריצה יש למה לחכות .

       

       

      הייתי ילדה טובה

      המתנתי ועכשיו שאני יודעת איך כיכבתי

      אולי בכל זאת נקנה בעתיד מכונת גלידה

      זה המון עבודה בלי.......

        29/6/09 13:50:

      חני, שיחקת אותה!
      השקעת והצלחת.
      לאחרונה אני אוכלת גלידות עיזים.
      והן נהדרות!!
      (יש לנו גבן במשפחה...)
      אז אנחנו מסודרים
        28/6/09 19:49:

      תודה רבה :)
        28/6/09 16:08:


      גלידת וניל.....אמרת הכל...מה עוד נבקש.....

      קבלי כוכב ירוק וזוהר...

        28/6/09 14:56:

      תודה על הסבלנות .. קריצה יש למה לחכות .
        28/6/09 14:52:
      אז אמתין!

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין