עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    עוגות שוקולד זעירות של השף תומאס קלר/איך לאפות בהצלחה עם תבנית מסיליקון

    8 תגובות   יום שישי , 26/6/09, 08:26

     

     

    למתכון הזה יש שם שונה, מוזר ? "פקקי שוקולד" , אינני יודעת , אהבתי את השם ואת התוצאה שקיבלתי אתמול בלילה. 

    שמן של העוגות הקטנות:  chocolate bouchons והן קרויות כך בצרפתית על שם פקקי בקבוק יין, וזאת בגלל צורתן .זה מתכון של השף האמריקאי תומאס קלר מהידועים והטובים ביותר ,מתכון השף הבטיח לי כבר מקריאה ראשונה, הצלחה.

     

    מה זה ?

    מאפינס קטנטנים משוקולד .המאפינס נאפים בתבניות סיליקון קטנטנות (מוצר חדש אצלי במטבח , תוצרת איכותית ספרדית, פרטי רכישה במייל) ,העוגות הקטנות מתחלקות מהתבניות בעודן חמות מעט , מומלץ לבזוק במעט אבקת סוכר מנופה ולזלול ככה  ..

    המירקם של העוגות הזעירות הללו דומה לבראוניס משובחים, הגודל ביס/נגיסה ממש. אתם שולטים בגודל המאפינס, שנו את זמן האפייה בהתאם . מאפינס גדולים יידרשו זמן אפייה ממושך יותר.

    מכיון שזה היה  ניסיון ראשון שלי עם תבנית השקעים הזו , העשויה סיליקון שחור איכותי וגם עם מתכון השף הזה, ערכתי מספר נסיונות עם העוגות, כשבכל ניסיון מילאתי את התבניות בכמות שונה של עיסת שוקולדית. דבר זה הניב הרבה יותר עוגות מהמצופה, ובגבהים שונים. קיבלתי פי 3 כמות והסבב האחרון נראה כמו פקקים שוקולדיים גבוהים ויפים. לא צולם מסיבות טכניות.

    ניתן לאפות את העוגות הקטנות גם בתבניות מאפינס רגילות (12 יח') ואז להאריך מעט את זמן האפייה.

    חשוב:להמנע מאפיית יתר.

    אין כאן צורך באבקת אפייה, העוגות הקטנות ייתפחו ויכפילו את נפחן גם ככה..

    --

    רשמו מתכון :'פקקי' שוקולד על פי תומאס קלר

     

    החומרים:

    3/4 כוס קמח רגיל , מומלץ להשתמש בכוסות מדידה על מנת לקבל תוצאה אחידה ,כמו שלי (כוס מדידה קמח=140 גרם)

    1 כוס אבקת קקאו

    1 כפית מלח דק (שולחני)

    3 ביצים גדולות , מספר 1

    1 1/2 כוסות סוכר לבן = 300 גרם סוכר

    חצי כפית תמצית וניל

    330 גרם חמאה מומסת, ומצוננת קלות

    180 גרם שוקולד מריר ,50-60% מוצקי קקאו , קצוץ לחתיכות קטנות כמו שוקולד צ'יפס -ניתן לקצוץ את השוקולד במעבד מזון במספר סבבים

     

    ההכנה:

     

    1. בקערה בינונית לערבב את הקמח,קקאו ומלח. מומלץ לנפות את הקמח ואת הקקאו גם (את הקקאו לא חובה לנפות,חשוב שבעירבוב לא יהיו גושי קקאו).

    2. בקערת מיקסר או ידנית לטרוף את הביצים והסוכר במהירות בינונית במשך כ- 5 דקות עד שצבען הופך לבהיר. להוסיף תמצית וניל.

    3.להמשיך לערבב במיקסר במהירות נמוכה את תערובת העוגות הקטנות-

    להוסיף שליש כמות מרכיבים יבשים,לערבב, להוסיף שליש מכמות החמאה המומסת ולערבב.

    להמשיך להוסיף בדרך זו את תערובת הקמח והחמאה לסרוגין , לערבב לאחר כל עירבוב.

    להוסיף את השוקולד הקצוץ ולערבב היטב. (בשלב זה ולפי השף במידה ואינכם אופים מיידית, ניתן לשמור את התערובת השוקולדית במקרר ליממה)

    4. לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות צל'.

    5. להכין תבנית שקעים קטנים רצוי מסיליקון . רק במידה וזה שימוש ראשון בתבנית הסיליקון , יש לשמן אותה קלות, כל שקע בלבד עם מעט שמן קנולה/אחר.לשימוש חוזר אין צורך לשמן שוב. (לשמירת התבנית ,יש לרחוץ אותה בנוזל כלים מדולל  ועם ספוג רך, ידנית)

    לצקת מתערובת העוגה ולמלא את התבניות הקטנות כ - 3/4 מגובהן. העוגות הזעירות יתפחו .

    את תבנית הסיליקון אין להניח ישירות על רשת התנור , אלא להניח בתוך תבנית אפיה שטוחה וגדולה יותר או משטח אפייה מתכתי אחר.

    דבר זה יתרום לאפייה אחידה ויציבה. ויסייע להכניס ולהוציא את התבנית מהתנור .אין לאפות עם תבניות סיליקון בטוסטר אובן .

    6. לאפות את העוגות הזעירות במשך 20 עד 25 דקות. מירקם העוגות האפויות יהיה כמו בראוניז-

    החלק העליון מבריק ויציב, בפנים זה יישאר עוד רך מעט, אבל אפוי מספיק.

    איך לדעת אם אפינו מספיק?

    נעצו קיסם עץ קטן במרכז אחת מהעוגות הקטנות, במידה והוא יצא נקי אבל לח מעט,הוציאו מהתנור. יש להמנע מאפיית יתר על מנת לא לייבש את העוגות.   

    7. בסיום האפייה להניח את תבנית הסיליקון על רשת לצינון . לאחר דקות אחדות ללחוץ בעדינות על כל שקע של הסיליקון, בחלק התחתון או להפוך בעדינות את תבנית הסילקון על משטח או רשת. העוגות הזעירות יחליקו החוצה. לסבב הנוסף בתבניות הללו אל תשמנו את השקעים, זה יחליק החוצה.

    8. לצנן את העוגות ולאבק במעט אבקת סוכר.

    --

    להגשה עם גלידה או על צלחת הגשה יפה .  

    --

    כך נראות העוגות הקטנות בתבנית הסיליקון השחורה ולפני האפייה:

     

    אפשר להכין את העוגות הקטנות בתבניות זעירות, לדוגמא:

     

     

    פוסט קודם בבלוג האוכל פוד פורנו להמונים: קאפקייקס, עוגות חתונה והפתעות נוספות.

    דרג את התוכן:

      תגובות (8)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        27/6/09 10:54:

      צטט: ג'וני03 2009-06-26 22:13:18


      נראה טעים מאוד

       

      תודה

       

      חן, חן ובתאבון :) 

        27/6/09 10:53:

      צטט: ק י צ י 2009-06-26 21:45:44

      מי לא היה מוכן לסגור את הפה עם פקקים כאלה?! לשון בחוץ

       

      רעיון טוב , גם לסגור למישהו אחר..  תודה :)) שבת נפלאה !

        27/6/09 10:52:

      צטט: דיקלה5 2009-06-26 19:34:29


      בגודל ביס....ועוד ביס...ועוד ביס....

      בעצם מי סופר?..

       

      תודה , אני חייבת לעצור אחרי אחד ... שבת שלום :))

       

        26/6/09 22:13:


      נראה טעים מאוד

       

      תודה

        26/6/09 21:45:
      מי לא היה מוכן לסגור את הפה עם פקקים כאלה?! לשון בחוץ
        26/6/09 19:34:


      בגודל ביס....ועוד ביס...ועוד ביס....

      בעצם מי סופר?..

       

        26/6/09 09:52:

      בוקר טוב !  וכייף לראותך .המאפינס האלו ממש בגודל ביס ..טעימים ! סוף שבוע נפלא  :)
        26/6/09 09:17:

      חני, בוקר טוב!
      לוגמת אני מכוס קפה הבוקר שלי (בדיוק עכשיו)
      ומבקרת אותך. לראות מה הכנת הבוקר.
      והנה, מאפינס עשיר בקקאו ושוקולד על מפת חמניות יפיפיה.
      מה עוד אפשר לבקש ליד הקפה שלי?
      {ואני חובבת מאפינס. תמיד יש לי במקפיא...}
      שימחת אותי!

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין