עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    עוגיית היום - עוגיה שווה עם (הרבה) שוקולד

    13 תגובות   יום שני, 22/6/09, 00:02

    צינצנת עוגיות במטבח ,על השיש או השולחן או המדף היא הכרחית . ולא בגלל האורחים,בעיקר בגלל יושבי הבית שרוצים לנשנש עוגיה ביתית בכל שעה של היום.

    אם תכפילו את כמות העוגיות הללו, תקבלו מספר צינצנות של עוגיות..

    -

    מה יש לנו פה או למה מומלץ להכין את העוגיות הללו ?

     

    * העוגיה יחסית גדולה , חצי רכה , מעט פריכה

    * העוגיה יציבה ואינה מתפוררת, גם ילד קטן יכול לאחוז בה.

    * העוגיה מתוקה אבל המתיקות מתונה.

    * קל מאוד להכין את העוגיות , ממרכיבים שיש בבית , תוך מספר דקות הכנה.

    * לא צריך להפעיל מיקסר וזמן האפיה יחסית קצר.

    * יש שימוש במתכון זה בחמאה מומסת דבר המזרז עוד יותר את ההכנה (בהמסת חמאה במחבת כבו את הלהבה גם כשנותרת חתיכת חמאה לא מומסת, מחום המחבת/הקלחת היא תימס מייד).

    * ניתן לגוון את המתכון גם ע"י הוספת אגוזים קצוצים .

    * מומלץ להשתמש בשוקולד קצוץ ולאו דווקא שוקולד צ'יפס, קל לקצץ את השוקולד במעבד מזון קטן (בכל פעם לקצץ כמות של 50 גרם שוקולד) , כך תהיה לכם שליטה על איכות,טיב וטריות השוקולד ואחוז מוצקי הקקאו שבו (שאינו גבוה בשוקולד צ'יפס קנויים ) .

    * אפשר לשבור מספר עוגיות ולהגיש עם גלידת וניל.

    * הכי חשוב: העוגיה טעימה .

    --


    עוגיה עם שוקולד/   על פי COOKS  ILLUSTRATED  Jan/Feb 96

     

    הכמות :19 עוגיות

    מרכיבים :

     

    1 כוס קמח רגיל = 140 גרם

    1/4  כפית סודה לשתיה

    1/4 כפית מלח

    90 גרם חמאה מומסת  (אפשרי חמאה 'הולנדית' ישראלית)

    1/4 כוס סוכר לבן  = 50 גרם

    1/2 כוס סוכר חום כהה

    1 כפית תמצית וניל

    1 ביצה גדולה -מס' 1

    150-170 גרם שוקולד מריר (50-60% מוצקי קקאו) קצוץ לקוביות קטנות או שוקולד צ'יפס באותה הכמות

     

    ההכנה:

     

    1. לחמם תנור לחום בינוני נמוך 160 -  מעלות.

    2. בקערה קטנה לערב :קמח וסודה לשתיה מנופים, לערבב פנימה את המלח.

    3.בקערה בינונית אחרת לערבב עם מטרפה ידנית ,את החמאה המומסת,סוכר לבן,סוכר חום,ותמצית וניל.

    4.לטרוף פנימה ביצה.

    5.להוסיף בבת אחת את תערובת הקמח ולערבב .

    6.לערבב פנימה בעזרת כף את השוקולד.

    7. בעזרת כף (או כף גלידה ) ליטול כמות מהעיסה ולהניח במרחקים גדולים בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה.

    8. לאפות בתנור המחומם כ-15 דקות . 

    9. לצנן את העוגיות על רשת ולשמור אותן  בצינצנת אטומה.

    --

    פוסט קודם בבלוג האוכל פוד פורנו להמונים:  מנות קייץ מרעננות מירקות וגבינה

    דרג את התוכן:

      תגובות (13)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        20/7/09 07:52:


      נראה יופי וקלי קלות - גם הידים השמאליות שלי יוכלו לנסות! - תודה.

      וזה שאיבי כבר כתבה על ההצלחה, מעודד גם אותי לעשות...

      שבוע מתוק וטעים!

        18/7/09 09:11:

      איבי, תודה על ההיזון :)
        17/7/09 09:32:

      צטט: בלוג אוכל 2009-06-23 19:05:02

      צטט: איבי 2009-06-23 10:18:33


      נשמע מצוין

      מבטיחה להודיע איך יצא

      *

       

       

       

       

      תודה איבי , אמתין בסבלנות, בתאבון :)

       

      הגעתי לזה :)

      יצאו סבבה לגמרי

      מאד דומה לשכבה של הבלונדיז כשאני עושה בראוניס בלונדיז

      תודה

        23/6/09 19:05:

      צטט: איבי 2009-06-23 10:18:33


      נשמע מצוין

      מבטיחה להודיע איך יצא

      *

       

       

       

       

      תודה איבי , אמתין בסבלנות, בתאבון :)

        23/6/09 19:04:

      צטט: דיקלה5 2009-06-22 16:31:28

      "צינצנת עוגיות במטבח ,על השיש או השולחן או המדף היא הכרחית . ולא בגלל האורחים,בעיקר בגלל יושבי הבית שרוצים לנשנש עוגיה ביתית בכל שעה של היום"

      יקרתי

      סוף סוף מישהו מבין שעוגיות לא מכינים לשבת..  לחג....לאורחים...אלא ליושבי הבית שהם במקום הראשון...בנישנוש..בפירגון...

       

      תודה רבה יקירתי . ב ד י ו ק  כ כ ה  קריצה

        23/6/09 10:18:


      נשמע מצוין

      מבטיחה להודיע איך יצא

      *

       

       

       

       

        22/6/09 16:31:

      "צינצנת עוגיות במטבח ,על השיש או השולחן או המדף היא הכרחית . ולא בגלל האורחים,בעיקר בגלל יושבי הבית שרוצים לנשנש עוגיה ביתית בכל שעה של היום"

      יקרתי

      סוף סוף מישהו מבין שעוגיות לא מכינים לשבת..  לחג....לאורחים...אלא ליושבי הבית שהם במקום הראשון...בנישנוש..בפירגון...

        22/6/09 15:00:

      צטט: TTG 2009-06-22 11:37:07

      היי חני. אני מחפש מקום שבו אפשר לרכוש שוקולד איכותי (60%-75%) במחיר סביר. בדרך כלל אני קונה אצל גרובשטיין בשוק לוינסקי, אבל הם "תפסו תחת".

      וכמובן    * אמיתי

       

      ברוך תודה .בהמשך למענה ששלחתי לך במייל  , אשמח אם ספקים המוכרים מארזי שוקולד (מטבעות/שוקולד צ'יפס איכותי וכד') לאפייה (ובכלל)  ליחידים יתנו הצעת קנייה אטרקטיבית   (גם נקודתית וגם לזמן/מלאי מוגבל)  ובמיוחד לקוראי האתר הזה. הרווח עשוי להיות לשני הצדדים. 

        22/6/09 14:54:

      צטט: mi alma 2009-06-22 10:39:20


      בוקר!
      אי אפשר לתת לעוגיות כוכב כי אזלו :-(
      הכוכב שלי אליך בא מהלב! את כבר יודעת.
      וזה מה שחשוב.
      רכשתי 2 קופסאות חדשות לאחסון עוגיות...
      מאז שהכנתי את מתכון הכעכים הירושלמיים שלך.
      העוגיה בצילום - מככבת בגדול!
      אין לי ספק שאכין אותן למשפחתי ולי.
      תודה רבה!

       

      תודה יקירתי ,אני לא אוספת כוכבים אבל אוהבת היזונים מכל סוג ושלך חשובים לי . אני בטוחה שרכשת מארזים יפים ,תתחדשי !

      אני שמחה שאת אוהבת ת'תוצרת , המשך יום טוב חיוך וטעים .

        22/6/09 11:37:

      היי חני. אני מחפש מקום שבו אפשר לרכוש שוקולד איכותי (60%-75%) במחיר סביר. בדרך כלל אני קונה אצל גרובשטיין בשוק לוינסקי, אבל הם "תפסו תחת".

      וכמובן    * אמיתי

        22/6/09 10:39:

      בוקר!
      אי אפשר לתת לעוגיות כוכב כי אזלו :-(
      הכוכב שלי אליך בא מהלב! את כבר יודעת.
      וזה מה שחשוב.
      רכשתי 2 קופסאות חדשות לאחסון עוגיות...
      מאז שהכנתי את מתכון הכעכים הירושלמיים שלך.
      העוגיה בצילום - מככבת בגדול!
      אין לי ספק שאכין אותן למשפחתי ולי.
      תודה רבה!
        22/6/09 01:45:

      תודה רבה , זה שוקולד 60% קצוץ .. ונמס בפה
        22/6/09 01:37:


      איזה יופי!!

      זה נראה טעים.

      זה עם שבבי שוקולד?

       

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין