עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    פרולוג

    2 תגובות   יום שבת, 20/6/09, 23:56

    אני אדם פרטי, וחבריי החביבים מזכים אותי בכינוי הנדיב "שמן". "שמנת" הוא כינויה של בת זוגתי מזה 7 שנים והיא ,כמוני, אדמת פרטית. אנחנו אוהבים לצאת לקולנוע, למסיבות, להשאיר את שמנת בבית ושאני אלך לשחק כדורגל וכמובן... לצאת יחדיו למסעדות.
      האוכל מאז שחר התרבות הוא הרבה יותר מצורך בסיסי. טקסי דת כללו זבחים שלרוב היו נאכלים במהלכם ופירות מסוימים היו נחשבים להתענגות עילאית שרק האצילים יכלו לה. גם בתרבות היום יומית שלנו, מפגשים חברתיים כוללים אוכל: פגישות צהריים עסקיות, על ארוחה טובה או על כוס קפה לפחות. התאספות של כל החבר'ה בבית או בטבע תכלול בוודאי בשרים על האש (במקרה שלנו הבשרים תמיד מוכנים בצורה אחידה – שרוף מבחוץ ולא מוכן מבפנים). אירועים משפחתיים, אם בחגים, בשבתות או בכלל, יתרחשו כמעט תמיד מסביב לשולחן גדול עמוס בכל טוב טעים וצבעוני (במקרה שלנו שולחן החג תמיד עמוס בכל טוב טעים ובגוונים שונים של אפור).
    אולי תופעת האוכל כמרכיב חברתי נובעת מסיבה היסטורית -  האדם הקדמון שהתרגל לבלות בחברת אחרים, מסביב לאש פרימיטיבית שצולה את שלל הציד האחרון. ואולי דווקא אנחנו, האדם, תמיד דואגים להיפגש בארוחה, כי אחרת לא יהיה על מה לדבר...
      ויש גם מסעדות. בילוי שמשלב יציאה זוגית (ומעלה) מהבית ומשגרות היום, יחד עם אוכל שונה מהאוכל השגרתי של הבית. מתוקף המסעדה כבילוי שצורך משאבים כמו זמן איכותי ובעיקר כסף, האכזבה מאוכל לא מוצלח במסעדה כואב בהרבה מהשניצלים של אמא שקצת נשרפו. לכן, "שמנת" ואנוכי כאן. נאכל ונוכל לספר לכם על מקומות שאהבנו במיוחד, מול מקומות שהנפילה בהן הייתה תהומית. נשמח לשתף בפינות החמד שאנחנו נהנים לחזור אליהן, ונשמח עוד יותר לשמוע על המקומות שבהם נהניתם אתם.
      אסור לשכוח שביקורת היא סובייקטיבית לכל דבר. ייתכן שמה שאני אוהב לא ידבר אל כל אחד, ולהפך. כבר טעמתי מנות שנחשבו לעילוי אצל מביני עניין, אבל אותי הן לא הרשימו במיוחד. אני למשל, מתייחס בחשדנות לכל ביקורת שאני קורא, ביקורת מסעדות ובכלל. אני מנסה להכיר וללמוד את האיש שכתב את הביקורת הזאת, לפי ביקורות אחרות שלו. כל ביקורת שנכתבה על מסעדה בה אכלתי או סרט שראיתי, שחופפת את הדעה שלי לגבי אותה מסעדה או סרט – קרנו של כותב הביקורת עולה בעיני ואלמד לסמוך על טעמו גם לגבי מסעדות בהן לא אכלתי. אם דעותינו לא תואמות, אני אחשוב פעמיים אם ללכת למסעדה עליה הוא המליץ ובה לא הייתי מעולם. כך אני נוהג, וכך אני ממליץ גם לכם.
      שיהיה בהצלחה לכולנו ובעיקר... בתאבון,
                                                             שמן ושמנת.

    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        11/4/10 16:14:


      זה הפוסט הראשון שלנו. טרום כל הביקורות...

       

      תודה!

        10/4/10 19:37:

      כוכב מאוחר *

      כנראה שפיספסתי את הפוסט הזה.

      שיהיה שבוע מעולה

      ותודה על הביקורים.

      :-) 

      ארכיון

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין