שנים חלמתי על הפאי לימון הזה.לא יכולתי לתמונות שהציצו מכל עבר ,תמונות הפאי האמריקאי הקלאסי הזה . הפאי מכיל שכבת בצק אפויה דקיקה ופריכה, מעל שכבת מלית לימון חמצמצה ומתוקה קרמית וענוגה , למעלה שכבת מרנג לבנה, כמו לאכול את המעדן הכי טעים שיש. כדאי לנצל את סוף עונת הלימון כעת, מחיר הלימון נמוך והלימונים עדיין מלאי מיץ וקליפתם חלקה וצהובה. ישנם סבורים שתמונות פאי לימון ומרנג לבן הם הם פוד פורנו במיטבו , לאחר שאכלתי את המנה המצולמת כאן אני חייבת להנהן ולהסכים, מה רוצים עוד אחרי כזה עונג ? ... מתברר שאפשר להכין את הפאי הזה בבית. הפעם: יש עבודה ,המתכון מושקע , אבל שווה כל ביס. להצלחה: מומלץ לקרא את כל ההוראות לפני תחילת העבודה .נסו ותהנו !
פאי לימון - כמה שזה נפלא !
פאי לימון עם מרנג -המתכון פאי קלאסי , חגיגי ,נפלא החומרים לתחתית הבצק כוס קמח רגיל =140 גרם 1/8 כפית מלח 90 גרם חמאה קרה 2 כפות מים קרים החומרים למלית הלימון 1 כוס סוכר =200 גרם 1/3 כוס קורנפלור 1/4 כפית מלח כוס ורבע מים 4 חלמונים מביצים מספר 1- לטרוף ולהשאיר בקערה קטנה 1/2 כוס מיץ לימון 45 גרם חמאה 2 כפיות קליפת לימון מגוררת החומרים למרנג- למקצפת האפויה 4 חלבונים מביצים מספר 1 בטמפרטורת החדר 1/2 כפית אבקת קרם אוף טרטר 1/2 כוס סוכר= 100 גרם תבנית:תבנית פאי/טארט בקוטר 22 ס"מ ההכנה הכנת בצק התחתית לחמם תנור לחום גבוהה מאוד=250 מעלות בקערה קטנה לערבב את הקמח והמלח.לחתוך פנימה את החמאה בחתיכות קטנות, לערבב עם היד עד לקבלת תערובת פירורית. להוסיף כף אחר כף מהמים הקרים, לערבב עם מזלג. לאחד עם היד ליצירת כדור בצק. לשטח את הבצק מעט על משטח מקומח על משטח מקומח לרדד את כדור הבצק לעיגול בקוטר 30 ס"מ.לקמח מתחת לבצק תוך כדי רידוד.לקפל את הבצק לחצי ושוב לחצי ולהניח בתוך תבנית הפאי המשומנת. לפתוח את קיפולי הבצק ולהדק את הבצק לתבנית. ליצור שוליים מוגבהים ונאים בגובה ס"מ שיצאו מעט משולי התבנית.לישר את הבצק ולדקור את התחתית וההדפנות עם מזלג , בכדי שלא ייתפחו בזמן האפייה לאפות את הבצק בתנור החם במשך שמונה עד 10 דקות או עד שהבצק זהוב ואפוי היטב. להוציא מהתנור ולצנן את התחתית האפויה להנמיך את חום התנור לחום בינוני- נמוך של 160 מעלות הכנת המלית בסיר בינוני בתכולה של שני ליטר לערבב סוכר, קורנפלור ומלח.בהדרגה לבחוש פנימה את המים, לערבב עם מטרפה ידנית ולבשל על להבה בינונית בבחישה עד תחילת הרתיחה , זה ייקח שבע עד 9 דקות. להרתיח במשך דקה
פוסט קודם בבלוג האוכל פוד פורנו להמונים: גוגל כרום על הצלחת |
תגובות (26)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
נסי את זה
http://cafe.themarker.com/post/1333012
/ תגידי איך יצא
צודקת , שווה כל ביס .
תודה על ההיזון .
ואני גיליתי את המתכון פה בשהוע שעבר.
הספקתי להכין 5 פעמים
מעולה
תודה רבה
איציק
תודה נגה
נראה מעולה!!
תודה ואני מודה שכייף לך . לקבל כזה מעדן מהמוכן ..
וודאי , מתי שתרצי :)) שבת נפלאה ותודה
נראה נפלא
בול כמו של אמא שלי
אפשר ביסון לטעימה?...
תודה רבה :))
זה נראה סוףףףףףף.
מגרה.
תודה ,אחת מהעוגות הטעימות שאכלתי :)
נראה מגרה ביותר
גם לא מסובך להכנה