עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    גיליתי את סוד פאי הלימון המושלם !

    27 תגובות   יום שישי , 19/6/09, 14:58

    שנים חלמתי על הפאי לימון הזה.לא יכולתי לתמונות שהציצו מכל עבר ,תמונות הפאי האמריקאי הקלאסי הזה .

    הפאי מכיל שכבת בצק אפויה דקיקה ופריכה, מעל שכבת מלית לימון חמצמצה ומתוקה קרמית וענוגה , למעלה שכבת מרנג לבנה, כמו לאכול את המעדן הכי טעים שיש.  כדאי לנצל את סוף עונת הלימון כעת, מחיר הלימון נמוך והלימונים עדיין מלאי מיץ וקליפתם חלקה וצהובה.

    ישנם סבורים שתמונות פאי לימון ומרנג לבן הם הם פוד פורנו במיטבו , לאחר שאכלתי את המנה המצולמת כאן אני חייבת להנהן ולהסכים, מה רוצים עוד אחרי כזה עונג ?  ...קריצה

    מתברר שאפשר להכין את הפאי הזה בבית. הפעם: יש עבודה ,המתכון מושקע , אבל שווה כל ביס.

    להצלחה: מומלץ לקרא את כל ההוראות לפני תחילת העבודה .נסו ותהנו !

     

    פאי לימון - כמה שזה נפלא !

     

       [כל הצילומים :ח. הראל]

    פאי לימון עם מרנג -המתכון

    פאי קלאסי , חגיגי ,נפלא


    מתכון מבוסס על אתר :
    http://www.landolakes.com

     
    החומרים לתחתית הבצק

    כוס קמח רגיל =140 גרם
    1/8 כפית מלח
    90 גרם חמאה קרה
    2 כפות מים קרים

    החומרים למלית הלימון

    1 כוס סוכר =200 גרם
    1/3 כוס קורנפלור
    1/4 כפית מלח
    כוס ורבע מים
    4 חלמונים מביצים מספר 1- לטרוף ולהשאיר בקערה קטנה 
    1/2 כוס מיץ לימון
    45 גרם חמאה
     2 כפיות קליפת לימון מגוררת

    החומרים למרנג- למקצפת האפויה

    4 חלבונים מביצים מספר 1 בטמפרטורת החדר
    1/2 כפית אבקת קרם אוף טרטר
    1/2
     כוס סוכר= 100 גרם

    תבנית:תבנית פאי/טארט בקוטר 22 ס"מ

    ההכנה

    הכנת בצק התחתית

    לחמם תנור לחום גבוהה מאוד=250 מעלות
    בקערה קטנה לערבב את הקמח והמלח.לחתוך פנימה את החמאה בחתיכות קטנות, לערבב עם היד עד לקבלת תערובת פירורית. להוסיף כף אחר כף מהמים הקרים, לערבב עם מזלג. לאחד עם היד ליצירת כדור בצק. לשטח את הבצק מעט על
    משטח מקומח

    על משטח מקומח לרדד את כדור הבצק לעיגול בקוטר 30 ס"מ.לקמח מתחת לבצק תוך כדי רידוד.לקפל את הבצק לחצי ושוב לחצי ולהניח בתוך תבנית הפאי המשומנת. לפתוח את קיפולי הבצק ולהדק את הבצק לתבנית. ליצור שוליים מוגבהים ונאים בגובה ס"מ שיצאו מעט משולי התבנית.לישר את הבצק ולדקור את התחתית וההדפנות עם מזלג , בכדי שלא ייתפחו בזמן האפייה
    לאפות את הבצק בתנור החם במשך שמונה עד 10 דקות או עד שהבצק זהוב ואפוי היטב. להוציא מהתנור ולצנן את התחתית האפויה


    להנמיך את חום התנור לחום בינוני- נמוך של 160 מעלות

    הכנת המלית

    בסיר בינוני בתכולה של שני ליטר לערבב סוכר, קורנפלור ומלח.בהדרגה לבחוש פנימה את המים, לערבב עם מטרפה ידנית ולבשל על להבה בינונית בבחישה עד תחילת הרתיחה , זה ייקח שבע עד 9 דקות. להרתיח במשך דקה

     


    בהדרגה להוסיף כחצי כוס מהתערובת החמה שבסיר ,בכף אחר כף, לקערת החלמונים הטרופים,לטרוף היטב

     


    להחזיר את התערובת שבקערת החלמונים לתערובת שבסיר ולטרוף היטב .להמשיך בבישול על להבה בינונית נמוכה עד שמסמיך במשך שתיים עד שלוש דקות .בדקת הבישול האחרונה ,להוסיף את החמאה, מיץ הלימון וקליפת הלימון לבחוש ולהסיר מהאש

     


    הכנת המרנג- המקצפת

    לקערת המיקסר לצקת את החלבונים , לפזר למעלה אבקת קרם אוף טרטר ולהקציף במהירות גבוהה עד קבלת קצף. להמשיך להקציף ,להוסיף את הסוכר בהדרגה רבע כוס בכל פעם, להקציף עד קבלת קצף נוקשה ומבריק במשך 3 עד 4 דקות נוספות

    הרכבת הפאי
    לצקת מלית לימון חמה על תחתית הבצק האפויה

     


    למרוח את המקצפת על מלית הלימון, המקצפת צריכה לכסות את כל המלית ולהגיע עד הבצק, לא חייבים ליישר



    לאפות את הפאי בתנור החם בחום של 160 מעלות במשך 25 עד 30 דקות. המקצפת תהיה מעט שחומה .ניתן לכסות את העוגה בדקות האפיה האחרונות בנייר כסף למניעת השחמה נוספת
    לצנן את העוגה בחוץ במשך שעה עד שעתיים
    להכניס את העוגה למקרר ולצנן לפחות במשך שעה לפני ההגשה
    לאחסן במקרר



    --
    פוסט קודם בבלוג האוכל פוד פורנו להמונים: גוגל כרום על הצלחת
    דרג את התוכן:

      תגובות (26)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        12/12/13 06:00:
      מתכון מצויין. הכנתי כבר כמה וכמה פעמים ויצא תמיד מושלם.
        23/10/11 09:47:
      תודה לכל המגיבים, בתאבון !
        22/10/11 14:26:
      וואו. אחלה מתכון. פעם ראשונה שאני מנסה והצלחתי. סחתיין. האורחים שלי ליקקו את האצבעות וביקשו עוד.
        27/8/11 14:19:
      הכנתי את הפאי ,מדהים מעולה מומלץ
        27/8/11 13:29:
      עוגת הפאי לימון החלומית........
        26/8/11 18:19:

      נסי את זה

      http://cafe.themarker.com/post/1333012

      / תגידי איך יצא

        26/8/11 14:07:
      סליחה קרם טארטר .טעיתי
        26/8/11 14:07:
      אין לי קרם פסטיאר ובא לי להכין את העוגה אפשר בלי? דחוף תשובה
        2/3/11 13:34:
      כן מה זה קרם אוף טרטר?
        27/2/11 10:01:
      למה הכוונה באבקת קרם אוף טרטר?
        28/1/11 12:45:
      היי יקירתי, הצלומים מעוררים בחיכי את תחושת הטעם ....
        27/1/11 18:26:
      לא להאמין, אני כל השבוע חולמת ומייחלת, בדיוק לזה, מי אמר שמחשבה, לא יוצרת מציאות??!!
        27/1/11 18:07:
      איזה כייף (לי לקח שבוע לחסל אותה עם מעט עזרה מסביב..)
      צודקת , שווה כל ביס .
      תודה על ההיזון .
        27/1/11 16:53:
      אני רוצה להגיד לך שזאת העוגה הכי הכי טעימה שאכלתי,אומנם קצת עבודה אבל שווה הכול אן דברים כאלה חיסלתי לבד ביום אחד.
        14/11/10 11:37:
      בס"ד
      ואני גיליתי את המתכון פה בשהוע שעבר.
      הספקתי להכין 5 פעמים
      מעולה
      תודה רבה
      איציק
        12/8/09 17:22:
      נראה מוצלח מאוד,אני מקוה לנסות בקרוב
        23/6/09 22:50:

      תודה נגה
        23/6/09 11:34:

      נראה מעולה!!
        20/6/09 10:07:

      צטט: ♥ניתי♥ 2009-06-20 09:42:30

      נראה נפלא

      בול כמו של אמא שלי

       

      תודה ואני מודה שכייף לך . לקבל כזה מעדן מהמוכן  ..  קריצה

       

        20/6/09 10:06:

      צטט: mi alma 2009-06-20 08:27:38


      אפשר ביסון לטעימה?...
      שבת נעימה! 

      וודאי , מתי שתרצי :))  שבת נפלאה ותודה

       

        20/6/09 09:42:

      נראה נפלא

      בול כמו של אמא שלי

        20/6/09 08:27:

      אפשר ביסון לטעימה?...
      שבת נעימה! 
        20/6/09 07:56:

      תודה רבה  :))
        19/6/09 23:08:

       

      זה נראה סוףףףףףף.

      מגרה. לשון בחוץ

        19/6/09 22:27:

      תודה ,אחת מהעוגות הטעימות שאכלתי :)
        19/6/09 21:28:


      נראה מגרה ביותר

      גם לא מסובך להכנה

       

       

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין