עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    ממתק משוקולד ומקרמל, (לא) למיליונרים בלבד

    17 תגובות   יום שישי , 12/6/09, 22:30
    [כל הצילומים: ח. הראל]

    ממתק משוקולד וקרמל - משהו מיוחד שטרם טעמתם והוא גם קל להכנה


    הממתק הנפלא הזה, הזכיר לי דבר מתיקה אחר, ממגזין אמריקאי ישן : מרובעיות למיליונרים בלבד, זה היה אז שם העוגה. 3 שכבות של מתיקות, של צבע ויופי.השבוע נמצא ממתק אחר, טעים בצורה יוצאת דופן, קל להכנה מאוד וכן, הפעם, לא למיליונרים בלבד.


    מה יש לנו פה ?


    ממתק המורכב משלוש שכבות
    * שכבה של בצק פריך כהה המכיל גם קוקוס וגם סוכר חום כהה
    * שכבה של קרמל המורכב מחלב מרוכז סירופ זהוב וחמאה
    * וציפוי שוקולד המורכב משוקולד וחמאה

     

    את שתי השכבות הראשונות אופים ואחר כך מצננים היטב במקרר. כשהעוגה יציבה, יש לזגג אותה בשוקולד ולאחסן במקרר עד להגשה. העוגה תימס בחום, כך שיש להוציא מהמקרר ולהגיש מייד
    העוגה טעימה מאוד, שילוב הטעמים , הצבעים והטקסטורות מושלם לדעתי. תחתית הבצק פריכה , המלית חצי רכה וגם כך הציפוי.

     

    איך ניתן לחתוך בקלות ?
    העוגה נחתכת יפה לכל גודל רצוי. רצוי להניח את כל העוגה הצוננת לאחר לילה במקרר על קרש עץ, ולחתוך פסי רוחב עבים.כל פס כזה לחתוך לריבועים או מלבנים קטנים ולהעביר לקופסא שטוחה .האיחסון :רק במקרר ויש להכין לילה לפני
    .

     

    הלכתי לקרא את הביקורות המהללות את הממתק הזה, באתר האוסטרלי בו נמצא, תשבוחות שמסייעות לקבל חוות דעת אמיתית על טיב המתכון, מה אמרו שם למשל:
    -שהמתכון קל להכנה
    -אהוב על ילדים ומבוגרים
    -האורחים חשבו שזה ממתק קנוי ממקום טוב
    -שההמתק הזה ממש להיט
    -שזה מעדן
    -שזה ממתק הקרמל שוקולד הכי טוב שיש
    -שזה ממתק נמס בפה
    -שכל מי שטעם ביקש את המתכון גם
    אני מסכימה, הכל מדוייק,בעצם, זה גם נראה מיליון דולר , לא ?.. קריצה 


    המתכון מעובד ומבוסס על  Super Food Ideas - November 2003 Recipe by Johnston Family
    התפרסם במגזין taste.com.au


    חשוב
    * להקפיד על הוראות ההכנה
    * להשתמש בדיוק במרכיבים המצויינים, ללא תחליפים
    * לרוץ להכין כשמתאפשר, הממתק מפתיע מאוד
      

     

    שכבות של שוקולד וקרמל- המתכון


    המרכיבים
    הבסיס:
    כוס קמח רגיל = 140 גרם קמח  מנופה
    1/2 כוס סוכר חום כהה
    1/2  כוס קוקוס
    125 גרם חמאה, מומסת

    מלית:
    400 גרם= פחית חלב מרוכז ממותק ,רק מתוצרת הולנדית (ולא סינית), לרכישה בכל סופר או 2 שפופרות גדולות של חלב מרוכז באותה תכולה בסה"כ
    2 כפות סירופ זהוב= גולדן סירופ, לרכישה בחנויות טבע
    60 גרם חמאה, מומסת

    לציפוי השוקולד:
    60 גרם חמאה
    125 גרם שוקולד חתוך לקוביות, רצוי שוקולד 60% מוצקי קקאו

    תבנית נחוצה :קטנה מלבנית בגודל 25 ס"מ על 17 ס"מ, כמו תבנית טוסטר- אובן מטפלון


    ההכנה
    לחמם תנור או טוסטר אובן לחום בינוני של 180 מעלות
    ניתן לאפות בתנור, אני אפיתי בטוסטר אובן, דבר שקיצר את משך זמן האפייה
    לממתק מעט נמוך יותר יש להשתמש בתבנית ארוכה בשלושה ס"מ
    לרפד את תבנית האפייה בנייר אפייה רק לאורכה
    הכנת בצק התחתית
    לערבב בקערה קטנה את כל מרכיבי הבצק לפי סדר הופעתם. מהר מאוד יתקבל בצק רך ואחיד, מעט כהה.לרפד את הבצק בעזרת הידיים את כל תבנית האפייה. ליישר את הבצק עם גב של כפית או כף.לאפות בתנור החם
    בטוסטר אובן זמן האפייה יהיה כ-10 דקות
    בתנור רגיל 15 עד 20 דקות
    הבצק יהיה זהוב חום.לצנן לגמרי


    הכנת המלית:
      

    בקלחת קטנה על להבה בינונית,להמיס חמאה, להוסיף את יתרת המרכיבים ולבשל בבחישה מתמדת כשמונה דקות. שמונה הדקות ייחשבו מתחילת הבישול ולא מזמן הגעת המלית לרתיחה.המלית תרתח ותבעבע. לבשל אותה עד שצבעה זהוב והיא מסמיכה מעט. לא להאריך מידיי את זמן הבישול 
     


    לצקת את מלית הקרמל החמה על תחתית הבצק הצוננת
    להמשיך לאפות בחום הבינוני משך כ 12 דקות עד שהמלית זהובה ומתייצבת. היא תהיה עדיין מעט רכה ונוזלית אבל לא כפי ששמנו אותה על הבצק ותתעבה עם הצינון
    לצנן בחוץ עד שהעוגה צוננת לחלוטין
    לכסות את העוגה ולהכניס למקרר למשך כ 3 עד 4 שעות או עד שהעוגה מתייצבת

    הכנת ציפוי השוקולד
    בקלחת קטנה על להבה נמוכה מאוד להמיס שוקולד וחמאה,לערבב כל הזמן עד שהמרכיבים נמסים
    לצקת את זיגוג השוקולד החם על מלית הקרמל הקרה .לטלטל את התבנית שהציפוי ייכסה את כל העוגה וליישר
    לאחסן במקרר למספר שעות או ללילה

    חיתוך
    למחרת לשחרר את הדפנות מסביב בעזרת סכין ולהוציא את העוגה בעזרת נייר האפייה ,העוגה- ממתק תהיה יציבה מאוד.לחתוך לכל גודל רצוי ולאחסן במקרר עד להגשה

    הממתק מוכן ומצולם באור יום :

     

      [צילום:ח. הראל]


    פוסט קודם בבלוג האוכל פוד פורנו להמונים : כעכי שומשום, פריט עיצוב, ספר בישול וסרטון פרסומת

    דרג את התוכן:

      תגובות (17)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        14/6/09 11:34:

      צטט: ♥ניתי♥ 2009-06-14 10:58:41

      נראה מדהים

      במה היית מחליפה את הקוקוס? (אני לא אוהבת)

       

      זה מזכיר לי את עוגיות קיוסק מבאגסו בהודו....... *

       

      תודה רבה ,לדעתי אגוזים טחונים באותה כמות יהיו תחליף טוב לקוקוס. לא ניסיתי עם אגוזים בבצק  ואני כן הולכת לנסות את זה בפעם הבאה  , זה להיט  גם ככה !!

      את לא הראשונה שזה מזכיר לה את העוגיות ההודיות .. מה זה ? יש לך תמונה ?...

      אנא חזרי וכתבי אם הכנת ואם אהבתם ...

      יום נפלא חיוך

      (מעניין איך הממתק עובר הקפאה, אקפיא חתיכה ואדווח )

        14/6/09 11:29:

      צטט: דיקלה5 2009-06-14 10:56:19


      זה נראה אתגר רציני להכין...

      זה נראה אתגר עוד יותר רציני לאכול רק חתיכה אחת....חיוך

      אחזור לככב...

      תודה , אתגר קל להכנה , באמת . בשבילי :קוביה בגודל ס"מ אחד ופעם אחת ביום ..  קריצה

       

        14/6/09 10:58:

      נראה מדהים

      במה היית מחליפה את הקוקוס? (אני לא אוהבת)

       

      זה מזכיר לי את עוגיות קיוסק מבאגסו בהודו....... *

        14/6/09 10:56:


      זה נראה אתגר רציני להכין...

      זה נראה אתגר עוד יותר רציני לאכול רק חתיכה אחת....חיוך

      אחזור לככב...

        14/6/09 08:05:

      צטט: maayan nadir 2009-06-14 07:22:13

      בטיפים הזכרת סוכר חום כהה ואילו ברשימת הרכיבים ציינת סוכר לבן - מה הנכון?

      חיוך

       

      מעיין יקירתי, תודה רבה על תשומת הלב  ,את צודקת, טעות בהגהה. מדובר בסוכר חום כהה במרכיבי הבצק. תוקן .

        14/6/09 08:03:

      צטט: אינה בר 2009-06-13 23:48:48


      וואוווווו

      זה נראה ונשמע מ-ד-ה-י-ם, אני חייבת להכין את זה מתישהו

      תודה!

       

      בתאבון :)

       

        14/6/09 07:22:

      בטיפים הזכרת סוכר חום כהה ואילו ברשימת הרכיבים ציינת סוכר לבן - מה הנכון?

      חיוך

        13/6/09 23:48:


      וואוווווו

      זה נראה ונשמע מ-ד-ה-י-ם, אני חייבת להכין את זה מתישהו

      תודה!

        13/6/09 21:39:


      גם לזה יש פתרון :

      האוסטרליים חותכים את כל הכמות ל-16 יח. אני חתכתי לכפול מזה , קיבלתי ממש הרבה ממתקים , את מוזמנת לחתוך קטן עוד יותר, פחות קלוריות עם אותו הטעם קריצה ..

        13/6/09 21:04:
      הרגת אותי אני מנסה להוריד איזה 4 קילו , ואת מביאה לי משהו שאף שוקוהוליק לא יכול לעמוד בפניו....................
        13/6/09 19:08:
      תודה ,אמתין לך. אצלנו ,לשמחתי ,זה עבר את ביקורת הילדים והמבוגרים. קטן ונמס- בפה ולא נותר הרבה  :)
        13/6/09 18:39:


      נראה מגרה ביותר

      אנסה את זה מתי שהוא ואעדן אותך אם עבר את הביקורת של הילדים

        13/6/09 11:55:

      הכוונה כמובן לגודל ביס .
        13/6/09 11:54:

      תודה ! כעת חתכתי לחתיכות בגוגל 'ביס' קיבלתי המון ממתקים.. והאננס המסוכר..הטעים  (האחרון בקופסא של הפירות היבשים..שאותו לא אוכלים ..אני יודעת על חולשתך זו קריצה )
        12/6/09 23:58:

      צילומים מעולים!!!
      ממתק חלומי!
      וגם האננס קורץ לי
        12/6/09 23:22:

      תודה רבה ,זה טעים !  שבת שלום  :))
        12/6/09 23:15:
      נראה פיצוץ. לשון בחוץ

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין