עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    לחמניות בייגלה כמו במונטריאול

    6 תגובות   יום רביעי, 10/6/09, 02:29

    מכר קנדי כתב לי בזמנו שאת לחמניות הבייגל הללו מוכרים ברחבי מונטריאול בכל מאפייה, שישנם מקומות הפתוחים 24 שעות ביממה וגם אם מתחשק בייגלה חם באמצע הלילה, אפשר  לצאת ולרכוש . ברשתות המזון הבייגלה הללו נרכשים במארזים. אנשים קונים את הלהיט הזה ומקפיאים.שיהיה תמיד בבית.מתברר, שגם פה, בבית אפשר להכין את הלחמניה הזו.וכל אחד יכול!

    הסרטון  המצורף ,מדגים את שלב עיצוב הלחמניה,הבישול והאפייה  [מומלץ להתרשם מאופן ההכנה בסרטון לפני שניגשים להכנת הבייגלה]

     

    לחמניות בייגלה כמו במונטריאול

                       [צילומים:ח. הראל]

     

    במה שונה הבייגלה הזה מכל האחרים?

    הבייגלה רך יותר

    הלחמניה הזו מעט מתקתקה אבל תתאים לכל סוג ממרח מלוח/מתוק

    זה יכול לשמש ככריך

    הבייגל  מבושל במי דבש ולא מים עם סודה לשתיה (למי שרגיש למוצר)

    הבייגלה נאה למראה וטעים

    הבייגלה עוברים היטב הקפאה

    חסר משהו ?... קריצה

    -

    אתם מוזמנים לרשום מתכון :

     

    לחמניות בייגלה כמו במונטריאול

     

    מרכיבי הבצק :
    1 כוס מי בישול פושרים של תפוחי אדמה- לבשל תפוח אדמה קטן חתוך במים בסיר /קלחת קטנה עד שמתרכך להשתמש במים אלו
    7 גרם שמרים יבשים=2.25 כפיות מדידה [או פי שלוש הכמות שמרים טריים ]
    כף ביצה טרופה-לטרוף ביצה בקערית קטנה, ליטול כף מהיתר להכין חביתה
    3 כפות שמן קנולה
    כף דבש
    כ 3 כוסות קמח רגיל=420 גרם קמח
    2 כפות סוכר
    כפית וחצי מלח גס
      
    מרכיבי מי הבישול
    שישה עשר =16 כוסות מים
    שליש כוס דבש
    לזיגוג הבייגלה
    חלמון
    כף מים
    פרג שלם או שומשום לזריה וקישוט הבייגלה
    הכנת הבצק

    בקערת המיקסר או בקערה לעירבוב ידני לצקת את מי הבישול של תפוח האדמה, לערבב פנימה כף סוכר ,לפזר מעל שמרים ולערבב.להניח לתסוס במשך כעשר דקות או עד שתפח ותסס
    לערבב פנימה:כף ביצה מהביצה הטרופה,שמן ודבש

    בקערית קטנה נפרדת לערבב:
    כוס קמח,שתי כפות סוכר והמלח.להוסיף תערובת זו לקערת המיקסר, להמשיך לטרוף במשך שתי דקות
    בהדרגה להוסיף את יתרת הקמח לבצק. ללוש במשך קרוב לעשר דקות.ניתן להוסיף עוד מעט קמח במידה והבצק דביק מעט
    להניח את הבצק בקערה משומנת מעט,לכסות את הקערה.להניח להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו , זה ייקח שעה עד שעה ורבע.איך יודעים שהבצק תפח מספיק? לקראת תום שעת ההתפחה, דוחפים קלות שתי אצבעות לתוך הבצק, במידה ונותרות גומות הבצק תפח דיו
    .

    עיצוב הבצק

    לחמם את התנור לחום גבוה של 200 מעלות
    ללוש מעט את הבצק התפוח .לחלק את הבצק ל- 10  חלקים שווים,אפשר גם ל 12 חלקים ליצירת לחמניית בייגלה קטנה  יותר



    ישנן שתי דרכים לעיצוב צורת הבייגלה


    * דרך אחת: לקחת כל חלק בצק, לגלגל לכדור.בעזרת האצבע ליצור חור במרכז הכדור, להרחיב את החור עד קבלת טבעת


    * דרך שנייה: כל חלק של הבצק לגלגל לצורה של חבל ולסגור את שתי הקצוות כטבעת. שתי הדרכים טובות בשניה הבייגלה מעוצב מעט יפה יותר
    לשים  את לחמניות הבייגלה על משטח מקומח ולהניח להן  לרבע שעה


    בינתיים יש להכין את מי הבישול


    בסיר גדול להרתיח את 16 כוסות המים ,להוסיף את הדבש ולערבב.
    להחליק לתוך מי הדבש הרותחים, על להבה בינונית מספר בייגלה. לבשל אותם דקה, ואז להפוך אותם בתוך המים ולבשל דקה נוספת. הבייגלה יתפחו בזמן הבישול.
    להעביר את הבייגלה המבושלים בזהירות בעזרת כף מחוררת לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה


    אפיה


    יש להכין את הזיגוג שיימרח על כל לחמנייה:

    לטרוף חלמון ומים.להבריש את הבייגלה בתערובת זו מייד לאחר שבושלו
    לפזר על כל בייגלה שומשום או פרג בנדיבות
    לאפות בחום גבוה של 200 מעלות במשך 20 עד 25 דקות או עד שהבייגלה בצבע זהוב חום ומוכן.

    המתכון הותיק מבוסס על אתר זה
    --

    פוסט קודם בבלוג האוכל פוד פורנו להמונים : לחמניות רכות ומפנקות

    דרג את התוכן:

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        25/12/09 14:38:

      חיוךהעונג כולו שלנו...נהננו..

      בעינין הטקסט..בפורום שם הכללים הם להביא מתכון פלוס קישור...[אם יש קישור כמובן]

      וזה מה שעשיתי..[אולי לא הייתי צריכה להעתיק הכל?] 

      לומדת לאט .. 

        24/12/09 18:31:


      שונטל ,אני שמחה שיצא לך מוצלח וטעים ! ראיתי את התמונות ..  תודה על ההיזון.

       

      אבקש ממך להבא : הביאי קישור בלבד ללא העתקה של כל הטקסט מפה לשם .

      תודה וסוף שבוע נפלא.

       

       

        24/12/09 16:06:

      היי חנית רוצה להודות לך על המתכון שהעלת כאן..

       

      הכנתי אותם יצאו נהדר [חוץ מהעובדה שאפיתי אותם טיפה יותר מידי]

       

      אבל זה לא פעם ברכות שלהם....הערב נחגוג עליהם עם סלמון מעושן ועוד...

       

      שונט

        10/6/09 10:16:

      תודה , התמונות של הבייגלה בפוסט ,הן מהפעם האחרונה שהכנתי  ,המתכון הזה כולל שלבים רגילים בהכנת בצק שמרים, בתוספת העיצוב ובישול שמייחד .(אגב, יש 2 סירטונים קודמים מאותו בית היוצר להכנת הבצק שהם לדעתי סטנדרטיים יותר). גם אני מקפיאה את רב המאפים.. היצירתיות שלך מחייבת סבלנות, לא?..  קריצה יום טוב .
        10/6/09 09:00:

      כמה כיף להתעורר בבוקר ולראות מאפים.
      לדמיין את הריח והטעם.
      הרבה חושים מתעוררים אצלי.
      צפיתי בסרטון.
      התרשמתי מסבלנותו של הבן אדם
      אולי כי אני קצת חסרת סבלנות קריצה
      נדמה לי שמדובר בהכנה בשלבים...
      בתמונה הסופית הם נראים מעולה!
      הכנת אותם בעצמך?
      {חייתי בארה"ב כמה שנים ושם טעמתי את הדונאט}.
      הביגעלה הזה נראה לי מועדף.
      דרך אגב - אני נוהגת לאפות כמות גדולה של מאפים
      ולהקפיאם.

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין