עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    לחמניות רכות ומהירות הכנה

    7 תגובות   יום שלישי, 9/6/09, 01:56
    לחמניות קלות ומפנקות[צילומים:ח. הראל]
    הלילה גיליתי לחמניות קלות וטעימות מאוד ואל אף עייפותי הרבה ניגשתי להכינן.הייתי סקרנית, גם בגלל גרייס. כשסיימתי לאפות , הפעם בטוסטר אובן התעוררתי ,אל אף שעת הלילה המאוחרת , המתכון נקרא על שם היוצרת מחברת ספר האפייה :
    Shirley Corriher's Touch-of-Grace Biscuits
    את בצק הלחמניות הללו מערבבים בזריזות ידנית בקערה אחת. חלק מהעירבוב נעשה עם היד, חלק בעזרת כף רגילה של מרק.מתקבל בצק בהיר ,דומה לגבינה . יוצרים לחמניות קטנות מהבצק המעט דביק, מגלגלים אותן בקמח, מושחים בחמאה מומסת  ואופים אותן קרוב לעשרים דקות בתנור.הלחמניות המכילות שמנת מתוקה רכות וממכרות. בעת צילומן נבלעו לקירבי 2 מהקטנות יותר.מתקבלות כ- 12 לחמניות יחסית קטנות המספיקות ל- 4 סועדים,ניתן ללחוץ על הצילומים בכדי לראות את הלחמניות בהגדלה .
     
     

    לחמניות מהירות הכנה:המתכון

    לחמם תנור (או טוסטר אובן) לחום גבוה מאוד של 240-250 מעלות. להכין תבנית עגולה קטנה בקוטר 20 ס"מ משומנת

    1. בקערה לערבב:
    כוס וחצי קמח רגיל (210 גרם)  עם כפית ורבע אבקת אפיה,כף סוכר,ורבע כפית מלח

    2. לחתוך פנימה 45 גרם חמאה קרה.החמאה תהיה חתוכה קטן.בעזרת האצבעות, לפורר את חתיכות החמאה לתוך הקמח עד שהן נבלעות ותתקבל תעורבת פירורית מעט .

    3. לבחוש פנימה:
    3/4  הכוס יוגורט לבן (או ריוויון)- אני שמתי יוגרט 'מהבלקן' - גביע אחד של 200 גרם
    1/2  כוס שמנת מתוקה

     יצירת הלחמניות


    4. בקערה בינונית נפרדת לשים ככוס קמח רגיל (נוח לגלגל בהרבה קמח, לא ייעשה שימוש בכל הכוס, אפשר לשים פחות)
    ליטול מהבצק הדביק, כף גדושה של בצק.להניח אותו בקערת הקמח ולגלגל מכל צד.לכדרר לכדור ולהניח בתוך תבנית האפיה. להמשיך לכדרר את כל הלחמניות ולהניחם קרובות זו לזו  בתבנית המשומנת.


    5. להמיס 30  גרם חמאה, לצנן מעט ולהבריש את הלחמניות בחמאה .
    6. לאפות את הלחמניות קרוב ל- 20  דקות (במרכז התנור או הטוסטר אובן) או עד שהלחמניות זהובות ושחומות מעט.להוציא מהתנור ולהפריד את הלחמניות במזלג.
    מומלץ לאכול חם .

    --

    * משחקים עם גלידה אפשר לראות  < כאן>

    -

    פוסט קודם בבלוג האוכל פוד פורנו להמונים : תחרות קאפ קייקס ונבחרי הפרובס בתחום המזון

    דרג את התוכן:

      תגובות (7)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        9/6/09 21:23:

      צטט: דיקלה5 2009-06-09 16:53:55

      נראה טובבבבבבב.

      קבלי כוכב ירוק וטעים...

       

      תודה

        9/6/09 21:06:

      צטט: בלוג אוכל 2009-06-09 14:13:29

      צטט: mi alma 2009-06-09 08:21:20


      חני חני חני
      את לא נחה לרגע קט.
      אפית אותן בלילה?...
      את באמת משהו מיוחד.
      אין כמוך!!
      הלחמניות נראות לי מפנקות.
      כמו חטיף איכותי ומענג שמתמוסס לו בפה.
      אהה, אוהבת את המפיות הקטנות שלך.
      היכן את רוכשת אותן?...
      (לצערי אין לי כוכבים לככב לך אך בטוחה שזה לא מה שחשוב לך).

       

      תודה , אני לא אופה כל היום וכל יום ..כשמתאפשר, זה תענוג ..גם לקרא אותך, הייתי חייבת לעצר לאחר שתי לחמניות ,בכל זאת..

      לגבי המפיות בד: זאת המצורפת נרכשה ברשת גולף אנד קו, יש מידי פעם מבצעים של מפיות בד בגודל אישי במחיר טוב , לעיתים גם עם הכנסת קולקציה חדשה, הקודמת מוזלת.. הן נאות גם לשימוש נוסף ,ככיסוי מיקסר/ידית התנור וכד'.

      יום מצויין :)

      תודה, חני :)

      יש דברים יפים ב"גולף אנד קו".

      לא מזמן רכשתי ספלים נפלאים לקפה.

      אקפוץ לשם השבוע...

      בתמונות שלך אני מביטה לא רק על המטעמים,

      אלא גם ברקע מסביב.

      ומה שרואה, אוהבת.

        9/6/09 16:53:

      נראה טובבבבבבב.

      קבלי כוכב ירוק וטעים...

        9/6/09 14:16:

      צטט: ק י צ י 2009-06-09 10:00:13

      מזל שאני בעבודה ...

      אני קוראת לסוג הזה "לחמניות בלי כלום" (:

      נראה לי שכדאי להכפיל כמויות ...

      תודה  ,  אכן הן כאלו ..  את מוזמנת לחוות דעה , אשמח !  חיוך

       

        9/6/09 14:13:

      צטט: mi alma 2009-06-09 08:21:20


      חני חני חני
      את לא נחה לרגע קט.
      אפית אותן בלילה?...
      את באמת משהו מיוחד.
      אין כמוך!!
      הלחמניות נראות לי מפנקות.
      כמו חטיף איכותי ומענג שמתמוסס לו בפה.
      אהה, אוהבת את המפיות הקטנות שלך.
      היכן את רוכשת אותן?...
      (לצערי אין לי כוכבים לככב לך אך בטוחה שזה לא מה שחשוב לך).

       

      תודה , אני לא אופה כל היום וכל יום ..כשמתאפשר, זה תענוג ..גם לקרא אותך, הייתי חייבת לעצר לאחר שתי לחמניות ,בכל זאת..

      לגבי המפיות בד: זאת המצורפת נרכשה ברשת גולף אנד קו, יש מידי פעם מבצעים של מפיות בד בגודל אישי במחיר טוב , לעיתים גם עם הכנסת קולקציה חדשה, הקודמת מוזלת.. הן נאות גם לשימוש נוסף ,ככיסוי מיקסר/ידית התנור וכד'.

      יום מצויין :)

        9/6/09 10:00:

      מזל שאני בעבודה ...

      אני קוראת לסוג הזה "לחמניות בלי כלום" (:

      נראה לי שכדאי להכפיל כמויות ...

        9/6/09 08:21:

      חני חני חני
      את לא נחה לרגע קט.
      אפית אותן בלילה?...
      את באמת משהו מיוחד.
      אין כמוך!!
      הלחמניות נראות לי מפנקות.
      כמו חטיף איכותי ומענג שמתמוסס לו בפה.
      אהה, אוהבת את המפיות הקטנות שלך.
      היכן את רוכשת אותן?...
      (לצערי אין לי כוכבים לככב לך אך בטוחה שזה לא מה שחשוב לך).

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין