עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    לכבוש צנוניות -שלב אחר שלב,זה טעים !

    0 תגובות   יום שני, 8/6/09, 00:32

    לכבוש צנוניות בדרך המהירה ,זה טעים מאוד

    חמצמץ, מעט פריך, אדמדם, מתובל מרענן ,נישנוש דל קלוריות, צריך עוד משהו ?..

     

      
    [כל הצילומים: ח.הראל ]
     שלבי הכבישה, צעד אחר צעד :
    רוחצים צנוניות במים וסבון,צנוניות קטנות מאוד חוצים לחצי, את הגדולות יותר חותכים רבעים או שישיות.מניחיפ בקערה קטנה , זורים מלח גס ומשפשים בו את הצנוניות. ממלאים את הקערה במי ברז ומניחים לשעתיים או עד שהצנוניות מתרככות


    בזמן שהצנוניות מתרככות, יש לבשל את התחמיץ: בתחילה קולים בסיר קטן ויבש ועל להבה בינונית את זרעוני חרדל וגרגירי פלפל שחור. הקליה תהיה לזמן קצר .כבו את הלהבה ברגע שתרגישו ריח טוב מהתבלינים וזרעוני החרדל משחימים מעט. זה יקרה מהר מאוד  

     

     

    לאחר קליית התבלינים יש להוסיף את החומץ, המים ויתר מרכיבי התחמיץ ולהרתיח משך דקות ספורות  

     

     
     לאחר שהצנוניות התרככו מעט, יש לשטוף אותן היטב ממי המלח, וליבש על מגבת

     
    מסדרים את הצנוניות בצינצנת בתכולה של כ-750 מ"ל ויוצקים מעליהן את הרוטב החם עדיין (לא רותח), יש לשמור את הצינצנת במקרר לפחות ללילה לפני האכילה

    מתכון: צנוניות כבושות > מבוסס על מאמר מהלוס אנג'לס טיימס משנת 2008

    המרכיבים

    340 גרם צנוניות נקיות, לא קלופות וללא זנבות
    כף אחת ועוד רבע כפית מלח גס
    כפית זרעוני חרדל
    חצי כפית גרגירי פלפל שחור שלמים
    3/4 כוס חומץ אורז
    כף סוכר

    אופן ההכנה
    1. לחתוך את הצנוניות הנקיות,הבלתי קלופות לאורכן.צנוניות קטנות יש לחצות, גדולות יותר לחתוך לרבעים או שישיות.להניח את הצנוניות החותוכות בקערה קטנה, לפזר עליהן את המלח הגס ולשפשש אותן במלח , למלא את הקערית במי ברז עד לכיסוי ולהניח לכשעתיים עד שהצנוניות מתרככות מעט אבל נשארות עדיין פריכות

    2. לקראת סיום זמן השריית הצנוניות להכין את התחמיץ
    לשים את זרעוני החרדל וגריגירי הפלפל השחור בסיר או קלחת קטנה ויבשה, לקלות אותם על להבה בינונית במשך כשתי דקות או עד שהתבלינים מפיצים ריח.להוסיף את החומץ,חצי כוס מים,הסוכר , יתרת המלח,להביא לרתיחה ולבשל על להבה נמוכה כחמש דקות. לצנן את התחמיץ עד שיהיה חמים ונעים למגע

    3. לשטוף את הצנוניות ממי המלח וליבש על מגבת.לסדר את הצנוניות בצינצנת זכוכית בתכולה של כ שבע מאות וחמישים=750 מ"ל לצקת מעליהן את התחמיץ החם עד לכיסוין. לסגור את הצינצנת ולהניח במקרר לפחות ליום אחד לפני ההגשה

    מתכוני כבושים/חמוצים נוספים : 

    1. עגבניות כבושות

    2. פלפל כתום כבוש

    --

    פוסט קודם בבלוג האוכל פוד פורנו להמונים : פלפל חריף כבוש

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      פרופיל