עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    לכבוש את הקיץ בסערה עם פלפלים חריפים

    6 תגובות   יום שבת, 6/6/09, 22:57

     

     

    לפני כשנה פירסם הלוס אנג'לס טיימס מאמר מעניין העוסק בירקות כבושים.

    המאמר תיאר את המגמה החדשה הרווחת שם במסעדות: שפים כובשים במקום מיני ירקות ומשלבים אותם במנות המסעדה.

    מה הם כבשו ? צנוניות, פלפל חריף, קישואים , ענבים. רשמתי לי את כל המתכונים והכנתי אותם אחד אחד , מלבד הקישואים.

    המיוחד בכבושים האלו מלבד טעמם :

    * כבישה בסוגי חומץ ותבלינים שונים

    * תהליך הכבישה מהיר ולא אורך יותר מיממה שלמה.

    התוצאות היו טובות, הפלפל חריף הפך לבן בית בביתנו.התאמתי את המתכון לטעם הבית, ניתן להכפיל או לשלש את הכמויות הנה המתכון :

     

    מה צריך :

     

    340 גרם פלפל ירוק חריף

    1.5 כוסות חומץ אורז

    3 כוסות מים

    3 שיני שום קצוצות

    2 כפיות מלח גס

    1 כף סוכר  לבן

    2 כפיות אורגנו יבש - לא חובה

    1/2 כפית גרגירי פלפל שחור

    1 בצל קטן קצוץ דק

     

    אופן ההכנה:

     

    1.לרחוץ את הפלפלים ולעשות חתך לאורך כל אחד מהם משני צדדיו על מנת שהתחמיץ יוכל לחדור לתוכם. 

    2.בסיר קטן ( בתכולה של 2 ליטר)  להביא לרתיחה את החומץ, מים, שום, מלח ,סוכר,אורגנו,גרגרי פלפל חריף ובצל .לבשל כ- 4 דקות (לאחר הרתיחה)

    3.בקערה (עמידה במים רותחים) לחלוט את הפלפלים החריפים במים רותחים, למספר דקות עד שהם מתרככים מעט ומשנים את צבעם.לסנן וליבש את הפלפלים.

    4.להניח את הפלפלים בעודם חמים , בצינצנת להחמצה , לצקת עליהם את התחמיץ שבסיר.

    5. יש לסגור את הצינצנת ולאחסן במקרר לפחות 8 שעות לפני האוכל.

     

    מתכוני כבושים/חמוצים נוספים:

    * עגבניות שרי כבושות         < כאן >

    * פלפלים כתומים מוחמצים   < כאן >

    בתמונה : הפלפל החריף לפני ואחרי הכבישה 

     [צילומים : ח.הראל]

     

    פוסט קודם בבלוג  האוכל פוד פורנו להמונים :  תפוחים בקרמל לפינוק מושלם

    דרג את התוכן:

      תגובות (6)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        8/6/09 22:59:

      לי כבר הפה מלא נסיון לנחש את הטעם
        8/6/09 19:55:

      לטעמי לא .את אוהבת אוכל חריף ? ..
        8/6/09 18:36:
      זה חריף "אש"..??
        8/6/09 08:46:

      צטט: בלוג אוכל 2009-06-07 20:21:06


      לטעמי זה פיקנטי וחריף במידה .תלוי גם בסוג /מידת חריפות הפלפלים החריפים הטריים ומידת סיבולת החריפות של החיך . שינוי הצבע לאחר הכבישה המהירה יפה קריצה..

       צבע של כבוש ומוכן להכנס לפה (:

       

        7/6/09 20:21:

      לטעמי זה פיקנטי וחריף במידה .תלוי גם בסוג /מידת חריפות הפלפלים החריפים הטריים ומידת סיבולת החריפות של החיך . שינוי הצבע לאחר הכבישה המהירה יפה קריצה..
        7/6/09 19:17:
      לשון בחוץ זה חריף הרבה?

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין