עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    כמה פעמים אמרו לכם 'לא' לאכול עוגה טרייה ולא התאפקתם?

    8 תגובות   יום שישי , 5/6/09, 22:56

     

    שאלה:

    כמה פעמים אמא או סבתא או דודה חנה .. אמרו לכם שלא אוכלים עוגה חמה מהתנור ?

    גם לא מלקקים את הקערה של העוגה ?.. לא טועמים מהבצק..

    טוב, כולנו לא תמיד שמענו בקול של.. גם אני לא היום .

    חתכתי ואכלתי מעוגת התפוחים בקרמל הזאת, בעודה חמה.

     

    --

    מה יש לנו פה?

    פינוק מתוק ומנחם שזה :

    עוגת תפוחים בקרמל , יותר כקינוח פחות עוגה.

    שכבת תפוחים

    שכבת עוגה

    שכבת קרמל שמקבלת פריכות מסויימת וצבע יפה

    הכל נאפה יחד ובחיתוך מתקבל מאפה טבול בסירופ קרמל סמיך. מצויין . ישנם כאלו שאוכלים את זה חם עם כדור גלידה ליד.... 

     

    --

    אתם מוזמנים לרשום מתכון למאפה הטעים הזה המבוסס על מגזין delicious. - July 2005 :

     

    חומרים לעוגה:

     

    5 תפוחי עץ גדולים וירוקים גרני סמיט או דלישס קלופים וחתוכים דק

    250 גרם קמח רגיל

    2 כפיות אבקת אפיה

    230 גרם אבקת סוכר (אפשר גם 200 גרם)

    200 מ"ל חלב (מהמקרר)

    150 גרם חמאה מומסת ומעט צוננת

    2 ביצים טרופות קל

     

    חומרים לרוטב הקרמל:

     

    1 כוס = 200 גרם סוכר זהוב

    1/2 כוס גולדן סירופ = 125 מ"ל (לרכישה בחנויות טבע)

    300 מ"ל מים

     

    אופן הכנת העוגה:

    1. לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות. להכין תבנית בתכולה של 2.5 ליטר . תבנית בגודל 25 ס"מ לפחות גבוהה או מלבנית גדולה מעט יותר.

    2.למרוח את התבנית בחמאה ולסדר בתוכה את כל התפוחים החתוכים קטן.

    3.בקערה בינונית לערבב :קמח ואבקת אפיה.

    4. להוסיף לקערה : אבקת סוכר,חלב, חמאה מומסת וביצים שנטרפו קודם בנפרד .לטרוף הכל מעט ,למרוח  בתערובת זו את התפוחים שבתבנית.

    5.בקלחת קטנה לערבב את הסוכר הזהוב, גולדן סירופ ו- 300 מ"ל מים. לבחוש על להבה בינונית עד שהסוכר נמס.להביא לרתיחה ללא בחישה נוספת.

    6.לצקת את הסירופ הזה בזהירות על פני העוגה , להשאיר מעט סירופ בקלחת  לקישוט העוגה המוכנה.

    את יציקת הסירופ החם על פני העיסה הנוזלית יש לבצע לא ביציקה במקום אחד ,אלא להזיז את הקלחת שהסירופ יתפזר על פני כל חלק בעוגה.

    7.לאפות את העוגה 35 -40 דקות בתנור החם. העוגה תהיה זהובה שחומה וקיסם שינעץ במרכזה יצא יבש..

    --

    להמתין שהעוגה תתקרר מעט.. להגיש ככה או עם כדור גלידת וניל ..

    --

    פוסט קודם בבלוג האוכל פוד פורנו להמונים :  מאפינס פרג לימון וחידושי מזון

    [צילומים:ח.הראל]

    בתמונה :פחית הגולדן סירופ, סירופ  זהוב וטעים מאוד


    דרג את התוכן:

      תגובות (8)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        7/6/09 14:30:

      צטט: mi alma 2009-06-06 18:18:17


      עוגת תפוחים, קרמל ו... גלידה
      עשית לי את השבת מתוקה מתוקה.
                 אין כמוך!!

       

      תודה ובשמחה רבה  , שבוע טוב !

        7/6/09 14:21:

      צטט: דיקלה5 2009-06-06 13:55:46

      המתכון הזה הגיע בדיוק בזמן...חיפשתי משהו שיפתיע את האורחים שלי...המון תודות ...אחזור לככב..

       

      תודה לך , אני מקוה שהמאפה הפתיע , שבוע טוב  :)

        7/6/09 10:01:

      נפלא

      מזל שלי שאני לא מתחברת למתוק

      כי אחרת זה היה אסון- נראה נפלא!

        6/6/09 18:18:

      עוגת תפוחים, קרמל ו... גלידה
      עשית לי את השבת מתוקה מתוקה.
                 אין כמוך!!
        6/6/09 13:56:
      קבלי כוכב ירוק וזוהר...
        6/6/09 13:55:
      המתכון הזה הגיע בדיוק בזמן...חיפשתי משהו שיפתיע את האורחים שלי...המון תודות ...אחזור לככב..
        6/6/09 09:22:

      תודה ,מדוייק .וכעת הצלחת נקייה קריצה
        6/6/09 09:13:
      לשון בחוץ זה נראה כמו משהו שאוכלים עם הידיים ומלקקים את האצבעות ((:

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין