עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    שרי אהובתי/לכבוש את הקיץ עם עגבניות

    6 תגובות   יום חמישי, 4/6/09, 21:08

    בערב שבועות בעת סיבוב קניות אחרון שלפני החג, מצאתי את עצמי עומדת בקופה המהירה, ממהרת הביתה.
    שניות לפני סגירת החשבון, הבחנתי בסלסלות עגבניות שרי שעמדו בסמוך לקופאית.מסוג פריטי המזון שהקופאית נוהגת לברר אולי תרצה להוסיף גם, "זה במבצע".
    העגבניות הקטנות היו נתונות במארזי פלסטיק שקופים וגבוהים ומבחוץ נראו יפות. שאלתי למחיר סלסלה אחת ונענתי ששתיים עולות 8.95 ש"ח בסה"כ.התלבטתי מה אעשה בשתיים ..
    קונה בסמוך לי התנדב לשלם לי ולהתחלק ברכישה, החלטתי לקחת שתי סלסלות. "אחמיץ" אותם אמרתי לקופאית. והגבר הסמוך לי מיהר לערום שתי סלסלות לעצמו גם.

     

    [צילום ח. הראל]


    בהגיעי הביתה ולאחר שקילה של העגבניות(הייתי סקרנית.. קריצה) התגלה האוצר: כל סלסלה שקלה קילו ומאתיים גרם. קרוב ל2.5 ק"ג עגבניות שרי בפחות מתשעה שקלים.העגבניות היו אחת אחת יפות:

    [צילום:ח. הראל]

     כעת , יש לרחוץ את העגבניות. רחיצה של כל עגבניה בודדת, תגזול הרבה מים ותערוך זמן רב.לשם כך נשטפו כל העגבניות יחד קודם כל במים בקערה גדולה מאוד ולאכן מכן שחו באמבטיה של מי סבון כלים מדולל: 
     

    [צילום:ח. הראל] 

    מספר שטיפות במי ברז והעגבניות נקיות ובוהקות:

     [צילום:ח. הראל]

     כעת יש לבצע חתך איקס בכל עגבניה ועגבניה על מנת שנוזלי הכבישה יחדרו לתוכה והיא תחמיץ כראוי, באופן כזה:


     

     [צילום:ח. הראל]

    הגיע לשלב הכבישה

    יש להכין:
    צינצנות החמצה גדולות מזכוכית, לא חייב שיהיו צינצנות עם ואקום
    מי ברז 
    מלח דק= שולחני
    שיני שום פרוסות
    גבעולי סלרי - משורש סלרי
    לבחירתכם ניתן להוסיף פלפל חריף, שמיר וכל תיבול רצוי
    --
    יש למלא את הצינצנת בשכבות של עגבניות שכבר חרצתם, שכבות של שום פרוס או שום בחצאים וירק עד לפי הצינצנת
    בכלי או צינצנת נפרדת יש להכין את נוזל הכבישה:מי ברז ומלח
    הכנת מי המלח:
    לכל כוס מים יש להוסיף כפית מלח. למדידת כוס המים האחידה, מומלץ להשתמש בכוס חד פעמית מהסוג השקוף. כוס זו מכילה 200 מ"ל מים
    לכל כוס כזו יש להוסיף כפית קטנה לא שטוחה ולא מלאה מידיי במלח רגיל שולחני. משקל כפית המלח יהיה 5 או 6 גרם.
    -
    כמות המלח לכל כוס חשובה:
    אם תשימו מעט מידי מלח, לא בטוח שהעגבניות יחמיצו , עם כמות גדולה מידי של מלח תקבלו עגבניות מלוחות מידי.ניתן להוסיף מלח בימי הכבישה הראשונים, זה עובד.
    לערבב מספר כוסות מי ברז עם כמות המלח המתאימה עד שהמלח נמס. לצקת את מי המלח לתוך הצינצנת עד שתכסה את העגבניות בצינצנת ואז לסגור את הצינצנת. באופן כזה

     


    להמשיך במילוי הצינצנות עד לשימוש בכל העגבניות.

    להניח את הצינצנות במטבח או במקום מואר. לא חובה להעמיד את הצינצנות בשמש ישירה.

    כעת צריך להמתין. תהליך הכבשיה מתחיל ומסתיים בקיץ מהר יותר ואורך כיומיים שלושה בממוצע,בעונת שנה אחרת הוא יכול לארוך ארבע , חמישה ימים וגם קרוב לשבוע.

    לאחר כיממה ,תראו בועות זעירות עולות בתוך הצינצנת.. הכבישה עובדת !.
    מותר לפתוח את הצינצנת ולוודא עם מזלג שכל העגבניות טובלות במי הכבישה. בהמשך התסיסה העגבניות ישנו את ציבען שיהפוך כהה וצהבהב יותר.פתחו ותריחו.. מותר מידי  יום להוציא עגבניה יחד עם נוזל הכבישה ולטעום. כל אחד אוהב את העגבניות שלו כבושות בדרגה אחרת. אם העגבניות אינן מוכנות עדיין לטעמכם, סיגרו את הצינצנת והניחו לה לעוד ימים ספורים

     


    זהו ,יש עגבניות כבושות

    מומלץ להעביר את העגבניות המוכנות לצינצנות קטנות יותר ולאחסן במקרר.גם נוזלי הכבישה הצלולים טעימים ..נסו.

    הצצה נוספת לעגבניות שרי שלנו, תמונת הלפני והאחרי  :

     

     

     [צילומים:ח. הראל]

     

    פוסט קודם בבלוג האוכל פוד פורנו להמונים : ציירת מזון מעולה

    דרג את התוכן:

      תגובות (6)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        5/6/09 11:59:

      צטט: nitzmiller 2009-06-05 09:35:48


      נראה מעולה!

      ניסיתי השבוע את ריבת העגבניות שלך (אבל עם עגבניות שרי) - הביקורות מהללות (תודה!)

      אפשר להחמיץ כך גם ירקות אחרים (מלפפונים, כרוב וכד')?

      תודה , כייף לקרא .

      אי מחמיצה בדיוק באותה הדרך גם עגבניות תמר/עגבניות גדולות ומלפפונים . ההבדל הוא בתוספת שמיר ויותר שום למלפפונים. החמצת כרוב קצוץ נעשית אחרת ללא נוזלי כבישה מוספים .

      שבת שלום :)

       

        5/6/09 11:56:

      צטט: aviev2 2009-06-05 00:29:23


      עגבניות כבושות,מעניין

       

      לא  מוכר..

       

      התמונות מגרות

       

      אבל חבל שלא הבאת טעימות.

       

      תודה :)

        5/6/09 11:55:

      צטט: mi alma 2009-06-04 23:48:31


      חני, עשית לעגבניות
      אמבטית פינוק מי סבון מוקצף, אהה? קריצה
      אני מודה שעדיין לא טעמתי
      עגבניות כבושות...
      שיהיה סופשבוע נעים עד מאוד!

       

      נראה כמו אמבטיית קצף ..אבל קטנה .. אם את אוהבת חמוצים ,אני ממליצה לך להכין את העגבניות ,אפילו בכמות קטנה.

      סוף שבוע נפלא :)

        5/6/09 09:35:


      נראה מעולה!

      ניסיתי השבוע את ריבת העגבניות שלך (אבל עם עגבניות שרי) - הביקורות מהללות (תודה!)

      אפשר להחמיץ כך גם ירקות אחרים (מלפפונים, כרוב וכד')?

        5/6/09 00:29:


      עגבניות כבושות,מעניין

       

      לא  מוכר..

       

      התמונות מגרות

       

      אבל חבל שלא הבאת טעימות.

        4/6/09 23:48:

      חני, עשית לעגבניות
      אמבטית פינוק מי סבון מוקצף, אהה? קריצה
      אני מודה שעדיין לא טעמתי
      עגבניות כבושות...
      שיהיה סופשבוע נעים עד מאוד!

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין