עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    כזו עוד לא אכלתם :ריבה מעגבניות- פעם ראשונה:סיפור הצלחה !

    29 תגובות   יום שני, 1/6/09, 02:49

    קורה לכם גם שאתם מתכננים להכין משהו ,כבר תקופה ..וזה לא יוצא וקצת התעצלתם ..ולא היה ממה להכין .. .

    לאחרונה שמתי לב  שלכל מאכל או מאפה יש את 'הזמן שלו' , כלומר-

    אתם שמים סיר לבישול או מכניסים תבנית עם עוגיות לתנור, מעמידים קלחת עם ריבה על הגז, אחרי זמן מסויים שהוא משתנה בין כל תבשיל/מאפה ,תרגישו את הריח הטוב הזה. הריח שקורא לכם למטבח, אם לא הייתם בתוכו, הריח שמרמז שהנה.. הולך לצאת מזה משהו טוב,זה מה שקרה לי עם הריבה הזו לאחר כעשרים דקות של בישול..

    היתכן שרק אני רגישה לריחות ?.. קריצה

    --

    הערב היתה לי הפתעה. כשסיפרתי שאני מתכוונת להכין ריבה מעגבניות זכיתי להרמות גבה. יחד עם זה תכננתי את הזמן שלי המשולב ביום עבודה והבית , להכנת הריבה האדומה הזו.

    לא יידעתי למה אני מצפה או מה אקבל.

    עכשיו ,שאני כבר אחרי ,תחושת הסיפוק גדולה ונהדרת , ממלאה ועושה חשק להכין עוד צינצנות ריבה ולחלק לכל יקיריי.

    --

    הסבר לתהליך הכנת הריבה:

     

    זה מעניין יותר מפרי/ירק אחר, לוקחים עגבניות רחוצות , חורצים את תחתיהן בסכין בצורה כזו '+' שמים אותן בקערה ויוצקים מים רותחים עד ממש לכיסוי העגבניות. פחות מדקה לאחר מכן  העגבניות מתקלפות בקלות  הנה כך:

     

    מה שקיבלנו זה עגבניות עירומות מקליפה וחיוורות מעט,.בינתיים זה נראה ומריח כמו עגבניה..

    עדיף להשתמש בעגבניות מזן 'תמר' ,שהן בשרניות ומכילות פחות גרעינים בתוכן. במידה וזו לא עונת עגבניות התמר , גם עגבניות קטנות יתאימו (לא עגבניות שרי ) . לאחר קילוף העגבניות יש לחצותן. אם העגבניות גדולות יותר, יש לחלקן לרבעים (במידה ויש לעגבניות הרבה גרעינים כדאי להוציאם ולשקול רק לאחר שיש עגבניות קלופות ונקיות).

    כעת, יש להעביר את העגבניות לסיר כבד (בעל תחתית עבה יחסית)  או לקערה בגודל המתאים ולבזוק עליהן סוכר (לסרוגין שכבות עגבניות/סוכר) כך: (בשלב זה אין להעמיד את הסיר לבישול)

     

    יש להניח את העגבניות בסיר המכוסה (או בקערה)  למשך הלילה או מינימום 6-7 שעות, הסוכר יימס (הלימון מוסף לאחר ההשרייה , לפני הבישול)  לכמות המצויינת של הריבה, למטה , יספיק סיר בתכולה של 2 ליטר (סולתם או סיר מעט כבד אחר) .(שימוש בסיר ולא בקערה יחסוך כלי נוסף לניקוי ויהיה נוח להעביר את הסיר לבישול )

    לאחר מספר שעות (כאן לאחר 6 שעות ) ,העגבניות יהיו מוצפות במיצן והסוכר יימס, ניתן לערבב קלות. הנה כך:

     

    בבד גזה קטן (כמו של חבישה רפואית וסטרילית) יש לגלגל מקל קינמון, 3 מסמרי ציפורן וחתיכת זנגויל טרי . את התבלינים לגלגל בגזה ולתלות  עם קשירה על דפנות הסיר. התיבול יישחה ויתבשל בתוך הריבה בתוכה אבל לא 'יתתפזר'  חופשי ..

    שילוב טעימי התיבול מדוייק ,עדין  וטעים .

     

    לתוך העגבניות יש לערבב כרבע לימון פרוס דק ולא קלוף ,ונטול חרצנים.הוא טעים מאוד בתוך הריבה המוכנה.

    להביא את הריבה לרתיחה בינונית ולהמשיך לבשל על להבה נמוכה ברתיחה איטית (ללא מכסה) במשך כ- 40 דקות או עד שהנוזלים הופכים לסירופ מעט סמיך . העגבניות הופכות שקופות מעט, בעלות צבע עמוק . כך: 

     

                                                                    [כל הצילומים : ח. הראל]

    כך נראת הגזה:

    בתוכה : מקל קינמון,חתיכת זנגויל טרי (מהקפאה) לידו תבלינים מיוחדים לכבישה של מקורמיק, מתוכם הוצאתי 3 מסמרי ציפורן:


    אפשר ליטול כף מהריבה על צלוחית קטנה ולבדוק את הסמיכות שלה. הריבה כמו כל ריבה מסמיכה עם הקרור.

    הנה הריבה המוכנה: 

     


    הריבה המוכנה אינה מזכירה כלל את העגבניות שהיו לנו בתחילה.

    הריבה עברה את מבחן הטעימה:

    V  מתיקות

    V  סמיכות 

    V  צבע

    V  טעם

    V  תיבול

    V  ריח

    כן וגם V על  המקוריות כמובן .

    [מקורות: :מבוסס על מתכון מהניו יורק טיימס NYT- האמריקאי במאמר אוכל משנת 2008 ]

    הנה הריבה החמה עדיין בצינצנת :

     

    כעת , מצטרפת רשימת החומרים ,עבור צינצנת אחת של ריבה נחוץ :

    לכל 450 גרם עגבניות כבר קלופות :

    370 גרם סוכר

    3 מסמרי ציפורן

    1 מקל קינמון

    חתיכת ג'ינג'ר קלוף באורך של כ- 3 ס"מ

    1/4 לימון בינוני פרוס דק וללא חרצנים.הלימון לא קלוף

    --

    הוראות ההכנה מפורטות למעלה , הנה תזכורת זריזה :

    חליטה קצרה של העגבניות במים רותחים, השרייה של העגבניות עם הסוכר, בישול העגבניות עם הלימון והתבלינים המגולגלים בגזה.לבשל  את הריבה כ- 40 דקות או עד שהיא מוכנה  (הריבה מסמיכה עם הקרור, יתכן ו- 35 דקות בישול יספיקו אצלכם)

    זה מעדן !

    --

    פוסט קודם בבלוג האוכל פוד פורנו להמונים: חיוך מתוק על הבוקר

    דרג את התוכן:

      תגובות (29)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        3/6/09 01:04:

      צטט: shai.h 2009-06-01 23:25:46

      רק ששום דבר לא במקרה, את אשפית מטבח גדולה יקירתי :-)

       

      שי יקר , תודה  :)

        3/6/09 01:03:

      צטט: effyba 2009-06-01 21:41:55


      תודה חנית..רעיון נפלא כרגיל...

      אני הכנתי בזמנו ריבה של עגבניות שרי..מעבר לכך לא עלה בדעתי.

       

      ביי ותודה

       

      אפרת

       

      תודה רבה אפי חיוך

        3/6/09 01:02:

      צטט: מטה-מור-פוזה 2009-06-01 21:07:59

      צטט: אישה1 2009-06-01 19:18:04


      הזכרת לי את הסרט "עגבניות ירוקות מטוגנות"...

      סרט משובח, וכך גם נראית הריבה המקורית שלך ( :

       

       

      נראה נפלא

       

      אפשר להגיש עם גלידת וניל

       

      (לקלוף את העגבניות, קצת התעסקות לא?)

       

      תודה , רעיון מצויין ,שילוב הצבעים צריך להיות יפה גלידה בהירה וריבה באדום עז  !

      חששתי מההתעסקות סביב קילוף העגבניות ובאמת הופתעתי. יתכן שהחריץ הדיי עמוק בעגבניה וטבילתה במים רותחים סייעו לקלף אותה בזריזות , נתתי לעגבניות טיפה להתקרר אחרי ההשרריה הקצרה ברותחין ...

        3/6/09 00:59:

      צטט: אישה1 2009-06-01 19:18:04


      הזכרת לי את הסרט "עגבניות ירוקות מטוגנות"...

      סרט משובח, וכך גם נראית הריבה המקורית שלך ( :

       

      תודה רבה :)

        3/6/09 00:59:

      צטט: דיקלה5 2009-06-01 17:14:23

      נראה טוב...

       

      תודה .. היית טועמת ? ..

        3/6/09 00:57:

      צטט: המון חרמון- הסוויטה. 2009-06-01 18:29:40


      בכל מה שקשור לבישול, אני סומך עלייך בעיניים עצומות, בואי לגליל, נפתח מסעדת גורמה...

      אני רוצה לציין את צילומייך המרהיבים והברורים, שאת מצרפת אל הפוסטים, נהדר.

      יישר כח, בני. 

       

      בני ,תודה רבה   .

        1/6/09 23:25:
      רק ששום דבר לא במקרה, את אשפית מטבח גדולה יקירתי :-)
        1/6/09 21:41:


      תודה חנית..רעיון נפלא כרגיל...

      אני הכנתי בזמנו ריבה של עגבניות שרי..מעבר לכך לא עלה בדעתי.

       

      ביי ותודה

       

      אפרת

        1/6/09 21:07:

      צטט: אישה1 2009-06-01 19:18:04


      הזכרת לי את הסרט "עגבניות ירוקות מטוגנות"...

      סרט משובח, וכך גם נראית הריבה המקורית שלך ( :

       

       

      נראה נפלא

       

      אפשר להגיש עם גלידת וניל

       

      (לקלוף את העגבניות, קצת התעסקות לא?)

        1/6/09 19:18:


      הזכרת לי את הסרט "עגבניות ירוקות מטוגנות"...

      סרט משובח, וכך גם נראית הריבה המקורית שלך ( :

        1/6/09 18:34:

      צטט: אמן סודי 2009-06-01 15:36:08

      בדיוק דיברתי עם ידידה על ריבות אתמול, אני אשלח לה את הלינק

      בא לי לבשל....

       

      שלח לה , אשמח . תודה שבאת  :)

        1/6/09 18:33:

      צטט: רוח האדם 2009-06-01 15:27:15

      ואני רוצה ...

      עוגה מגלידה

      ועליה ריבה מגלידה

      ועליה תותים מגלידה 

      ועליהם סוכריות מגלידה (מפוזרים ביד נדיבה - כן..)

      ועליהם נרות מגלידה.....

      יופי ?  יופי !


       

      תודה שבאת גם קצת מרחוק , לא ? את כל המתוקים אתה רוצה ביחד או לחוד  ?... קריצה במילה אחת  "גלידה"   !

        1/6/09 18:31:

      צטט: mi alma 2009-06-01 15:18:49


      ישנו בית קפה שבו אני אוהבת לשבת
      ולו רק בגלל עוגיות בצק פריכות 
      ובתוכן ריבת עגבניות.
      אני מודה שמעולם לא הכנתי ריבות.

      זה מעניין ומקורי עוגיה במלית ריבת עגבניות (את מוזמנת לשלוח בפרטי מיקום של הבית קפה/אזור,הסתקרנתי ) . את מוזמנת להתחיל לבשל ריבות , מישמש זה קל (רק מוציאים את הגרעין) , זה טעים ונשמר הרבה זמן (בקרור ) כלום עבודה :)

       


      בכל מה שקשור לבישול, אני סומך עלייך בעיניים עצומות, בואי לגליל, נפתח מסעדת גורמה...

      אני רוצה לציין את צילומייך המרהיבים והברורים, שאת מצרפת אל הפוסטים, נהדר.

      יישר כח, בני. 

        1/6/09 18:27:

      צטט: nitzmiller 2009-06-01 14:13:17

      צטט: ♥ניתי♥ 2009-06-01 13:38:30

      נפלא, אהבתי את הראיון

      אני אייסם אותו

      (מקווה שבעלי יקבל את הראיון של עוגת הגזר המפורסמת שלי עם ריבת עגבניות....)

       

      רוצים מתכון לעוגת גזר!!!!

       

      גם אני אשמח  ותודה ..

        1/6/09 18:26:

      צטט: קצת פריקית 2009-06-01 13:59:50

      יש לי שכנה מבוגרת מרוקאית מקסימה

      מכינה ריבה מחצילים, הדבר לא זר לי.

      עגבניה בפועל היא פרי בניגוד לקונספט שלנו

      שהיא ירק.

      נראה כל כך מזמין וטעים יאמי.. יאמי...צוחק

      תודה פנינית , טרם טעמתי ריבת חצילים , זה מסקרן ..  קריצה בהזדמנות ..

       

        1/6/09 18:25:

      צטט: נ.י.ל.י 2009-06-01 13:56:39


      הרבה תודה

      יהיה נסיון לישם את התורהחיוך

      גם אני ממחזרת צנצנות

      יש לי יפיפיות וגם פושטיותחיוך

      תודה נילי שבאת מרחוק :)  אני שומרת צינצנות בכל מיני גדלים ע"מ למלא ולתת בהן עוגיות או ריבה , יש גם צינצנות נס קפה יפות..

       

        1/6/09 18:23:

      צטט: ♥ניתי♥ 2009-06-01 13:38:30

      נפלא, אהבתי את הראיון

      אני אייסם אותו

      (מקווה שבעלי יקבל את הראיון של עוגת הגזר המפורסמת שלי עם ריבת עגבניות....)

      תודה , אם הוא לא יקבל את עוגת הגזר וריבת העגבניות, תגידי , אשלח לך את עוגת הסלק (אמיתי )  קריצה

        1/6/09 17:14:
      נראה טוב...
        1/6/09 15:45:

      אני אשמח לעוגה מגלידה

      ועליה ריבה מגלידה

      ועליה תותים מגחידה

      ועליהם תותים מגלידה

      ועליהם מפוזרות ביד נדיבה - סוכריות מגלידה....

      ועליהן - נרות מגלידה !

       באמת לא'כפת לי איזו כפית.

                     :) 

        1/6/09 15:36:

      בדיוק דיברתי עם ידידה על ריבות אתמול, אני אשלח לה את הלינק

      בא לי לבשל....

        1/6/09 15:27:

      ואני רוצה ...

      עוגה מגלידה

      ועליה ריבה מגלידה

      ועליה תותים מגלידה 

      ועליהם סוכריות מגלידה (מפוזרים ביד נדיבה - כן..)

      ועליהם נרות מגלידה.....

      יופי ?  יופי !


       

        1/6/09 15:18:

      ישנו בית קפה שבו אני אוהבת לשבת
      ולו רק בגלל עוגיות בצק פריכות 
      ובתוכן ריבת עגבניות.
      אני מודה שמעולם לא הכנתי ריבות.
        1/6/09 14:13:

      צטט: ♥ניתי♥ 2009-06-01 13:38:30

      נפלא, אהבתי את הראיון

      אני אייסם אותו

      (מקווה שבעלי יקבל את הראיון של עוגת הגזר המפורסמת שלי עם ריבת עגבניות....)

       

      רוצים מתכון לעוגת גזר!!!!

        1/6/09 13:59:

      יש לי שכנה מבוגרת מרוקאית מקסימה

      מכינה ריבה מחצילים, הדבר לא זר לי.

      עגבניה בפועל היא פרי בניגוד לקונספט שלנו

      שהיא ירק.

      נראה כל כך מזמין וטעים יאמי.. יאמי...צוחק

        1/6/09 13:56:


      הרבה תודה

      יהיה נסיון לישם את התורהחיוך

      גם אני ממחזרת צנצנות

      יש לי יפיפיות וגם פושטיותחיוך

        1/6/09 13:38:

      נפלא, אהבתי את הראיון

      אני אייסם אותו

      (מקווה שבעלי יקבל את הראיון של עוגת הגזר המפורסמת שלי עם ריבת עגבניות....)

        1/6/09 11:24:


      בתאבון !

      אני משרה את הצינצנות במים בכיור ואז בעזרת סקוטש (פחות עדין )ושפשוף קל המדבקות  יורדות .. גם אני ממחזרת צינצנות  :)

        1/6/09 10:00:


      מעולה, ננסה

      יש לך אולי טיפ איך לקלף מדבקות מצנצנות?

       

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין