עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    בריוש להמונים ! -בריוש בייבי עם שוקולד בפנים

    4 תגובות   יום שבת, 30/5/09, 23:09

    בריוש להמונים /בריוש כל אחד יכול !
    או , אפשר לזייף קצת ויצא טעים מאוד...

    הנה זה הגיע  :כל הפרטים,תמונות נוספות כולל מתכון מפורט לבריוש בייבי עם שוקולד בפנים  .

    תתכוננו ותכינו  בינתיים חומרים  קריצה:

    שמרים, דבש,חלב,שמן זית, ביצים, מלח, קמח, שוקולד מריר...

    הבריוש הזה הולך להיות ממולא בשוקולד עשיר בטעם ובפחות קלוריות .

    --

    הויקיפדיה מגדיר את מאפה הבריוש כך:

    "בריושצרפתית: Brioche) הוא מאפה צרפתי מועשר, שתכולת הביצים והחמאה הגבוהה שבו מעניקה לו פנים רך ואוורירי. לבריוש קרום כהה, מוזהב ומבריק מהברשת ביצים. ניתן לאפות אותו כלחם או כמאפה אישי. כיום יש הממלאים אותו במילויים שונים, מתוקים או מלוחים "

    --

    לחמניות הבריוש הללו הן לא הגירסא הקלאסית של לחמניות בריוש .והן 'שוברות' את הכללים עם הכנסת שמן זית לתוך לחמניית בריוש ולא חמאה כמצופה . שמן הזית לא הופך את הלחמניות למלוחות או לבעלות ריח אופייני, להיפך.

    הלחמנייה הזו היא למעשה לחמנייה המתאימה לארוחת בוקר קלה וללא תוספת של חמאה וביצים שהם תמיד תוספת מבורכת אבל פחות לסופרי הקלוריות.

    גירסא לבריוש אמיתי בצורתו המסורתית , תובא בהמשך ,אתם מוזמנים בינתיים להנות מבצק מצויין ולחמנייה רכה ומוצלחת .

    במידה והלחמניה אוכסנה בחוץ ליממה/בפריזר מומלץ לחמם אותה לפני האכילה.

    --

    מתכון : לחמניות בריוש עם שוקולד /על פי הספר  At Home In Provence  של פטרישיה וולס

    פורסם גם ב .the kitchn

     

    הכמות :12 לחמניות

     

    החומרים לבצק:

    1 כפית שמרים יבשים

    2 כפות דבש נוזלי

    250 מ"ל חלב פושר

    4 כפות שמן זית

    2 ביצים גדולות (מס' 1 ) בטמפרטורת החדר

    2 כפיות מלח

    כ- 560 גרם קמח רגיל

    90 גרם שוקולד מריר בעל תכולת מוצקי קקאו גבוהה

     

    לזיגוג הלחמניות:

    1 חלמון

    1 כף סוכר

    1 כף חלב

     

    הכנת הבצק:


    הערה: את הבצק יש להכין מראש , לפחות 8 עד 10 שעות לפני ,הוא תופח במקרר. ניתן גם לאחסנו במקרר כיומיים ואז להוריד את התפיחה בכל פעם שהיא מכפילה את עצמה/משלשת את עצמה ולהמשיך לאחסן במקרר עד השימוש.

    יש להוציא את הבצק מהמקרר כשעה לפני מועד האפייה המתוכנן.

    --

    בקערת מיקסר לערבב:

     

    חלב , דבש ושמרים ,להניח את התערובת ל- 5 דקות

     

    להוסיף לתערובת השמרים:

     

    שמן זית,ביצים ומלח.

     

    כעת, להוסיף את הקמח בהדרגה :

    בכל פעם כמות קטנה של קמח עד שהיא נבלעת בבצק. להמשיך ללוש עוד מספר דקות עד קבלת בצק אחיד ורך.תתכן הוספה מועטה של קמח, להוסיף בכמות של כף בכל פעם.

     

    עם ידיים משומנות מעט להוציא את הבצק,ליצור ממנו כדור ולהעבירו לקערה בינונית.

    לכסות את הבצק בשקית גדולה ולאחסן במקרר.

    מינימום זמן התפחה במקרר הוא 8 שעות (אפשר גם 12 שעות) , הבצק צריך להכפיל את נפחו.

    בתמונה : הבצק לאחר 8 שעות במקרר   

     

     

    כשעה לפני האפייה, להוציא את הבצק מהמקרר . לתת לבצק לעמוד בחוץ שעה.

    בתום שעה, ללוש מעט את הבצק על מנת להוריד את התפיחה.

     

    עיצוב הלחמניות:

    לחלק את הבצק ל - 12 חלקים שווים . כל חלק (לחמניה) ישקול כ- 85-90 גרם. 

    לגלגל את 12 חלקי הבצק ללחמניות עגולות .

    לשטח כל עיגול בצק לדיסקית עבה .

    להניח מעט מקוביות שוקולד במרכז כל בצק (לחלק את כמות השוקולד הכוללת בין כל הלחמניות באופן שווה)

    לאחד ולסגור את שולי הבצק, כך שיכסו את השוקולד שבמרכזו. לגלגל לכדור נאה.

     

    התפחה:

    להניח את הלחמניות בתבנית אפיה גדולה של תנור סטנדרטי במרחקים גדולים זה מזה.

    להתפיח את הלחמניות במשך  30-45 דקות מכוסות קלות.

    בזמן שהלחמניות תופחות ומכפילות את נפחן מומלץ להדליק את התנור ולחממו לחום של 200 מעלות צל'.

    להכנת הזיגוג:

    לערבב  במזלג :חלמון, סוכר וחלב 

    למרוח כל לחמניה בזיגוג מכל צדדיה .

    אפייה:

    לאפות את הלחמניות התפוחות במרכז התנור במשך  15-20 דקות או עד שהן שחומות.

    לצנן את הלחמניות במשך 10- 15 דקות לפני האכילה .

    השוקולד נוזלי בפנים..

     

    מגדל של לחמניות :

     

    --

    פוסט קודם בבלוג האוכל פוד פורנו להמונים : רק נשיקה בעוגת סולת מפתיעה

    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        1/6/09 11:56:

      צטט: אדוה שביב 2009-05-31 13:54:51

      וואו!!

      אכן לא נראה כמו בריוש, אבל נראה כמו לחמניה פשוט מ-צ-ו-י-נ-ת.

      עכשיו אני בהמתנה גם לבריושים האמיתיים... :-)

       

      תודה אדוה , הבריוש האמיתיים יגיעו :)

       

        1/6/09 11:51:

      צטט: mi alma 2009-05-31 12:13:24


      נותרתי פעורת פה.
      זה חלום או שזה אמיתי?
      תודה לך על המתכון והתמונות.
      מביטה ומתענגת.

       

      תודה יקירה  ובתאבון :) 

        31/5/09 13:54:

      וואו!!

      אכן לא נראה כמו בריוש, אבל נראה כמו לחמניה פשוט מ-צ-ו-י-נ-ת.

      עכשיו אני בהמתנה גם לבריושים האמיתיים... :-)

        31/5/09 12:13:

      נותרתי פעורת פה.
      זה חלום או שזה אמיתי?
      תודה לך על המתכון והתמונות.
      מביטה ומתענגת.

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין