עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    הערב רציתי "רק נשיקה"

    7 תגובות   יום שישי , 29/5/09, 20:27

     

    "רק נשיקה" בצלחת מצרית

    השבוע, לאחר סבב רכישות מגוון של פירות יבשים בחנות טבע (נסו :תות שדה מיובש, פפאיה יבשה והיביסקוס מסוכר שאם תחלטו אותו במים תגלו מה קורה לו..) , חיפשתי מתכון ישן של עוגה הנאפת בתבנית גדולה ועליה מין קרם של שמנת מתוקה ופירות יבשים/אגוזים. את המתכון הזה לא מצאתי ,במקומו נמצא גזיר עיתון ישן מאוד, כנראה מעיתון "מעריב"  ,אולי משנות ה- 70 .זו הערכה. אימי גזרה אותו ואינני בטוחה שהכינה, זה היה קצת מזמן..

    -

    כפי שניתן לראות בצילומים יש כאן מתכון לעוגה. ולא סתם עוגה , אלא עוגת סולת מצרית.

    "באס-בוסה" = רק נשיקה

    המתכון כפי שרשום , התקבל לעיתון מגב' לבנה זמיר שאירגנה תחרות מאכלים מצריים. ואני חשקתי הערב בנשיקה אבל לא סתם..אלא עם צליל וטעם שלא יימוג מהר ..

    הכנתי לאחרונה כל מיני עוגות בסבוסה, טעימות,אבל דרך ההכנה של העוגה הזו משכה את עיני.  

     

     

    מה שונה בעוגת הסולת הזו ?

    * בצק העוגה נבחש ידנית בקערה וכולל מרכיבים פשוטים ומצויים:

    סולת

    סוכר

    חמאה

    קוקוס

    יוגורט

    וניל

    * העוגה נאפת בחלקה ואז נמרחת בחמאה מומסת, בנוסף לחמאה שבבצק,מכאן יש להמשיך לאפות את העוגה .

    * יש לסמן מנות, כלומר ריבועים קטנים על גבי העוגה ובסיום האפיה ולאחר יציקת הסירופ (סירופ סוכר - לימון סמיך מעט) , יש להעמיק את החיתוך .זה עובד יופי.

    --

    מכיון שגודל התבנית לא צויין דבר האופייני למתכונים שנכתבו לפני עשרות שנים , ומכיון שלא הייתי בטוחה בתוצאה המוצלחת, למרות ההבטחה.. החלטתי להכין מחצית כמות מהעוגה ומחצית כמות הסירופ. החומרים מתחלקים בדיוק, ללא בעיה.

    אפיתי את העוגה (חצי) בתבנית ריבועת בגודל 22 ס"מ (לדעתי גם תבנית ריבועית 20 ס"מ תתאים במידה ותרצו עוגה מעט גבוה יותר) .

    האפייה נעשתה בטוסטר אובן ולכן זמני האפייה התקצרו כמעט בחצי. יש לשמור על העוגה אם נאפת בטוסטר אובן כי בגלל הקירבה לגופי החימום העוגה מוכנה מהר מאוד.

    --

     

     

    שלב הטעימות החל בעוד העוגה היתה פושרת:

    + העוגה נחתכת טוב

    + העוגה לחה ורטובה מספיק

    + מירקם העוגה חצי רך

    + בגלל החיתוך לקוביות קטנות מאוד (בתבנית 22 קיבלתי - 30ריבועים) כל קובייה= עוגה היא פינוק מתוק ,וללא עודף (רב מידי) של קלוריות

    + אני מאוד מרוצה מהתוצאה (ועדת ביקורת(אני )  מאוד ביקורתית בדר"כ..)

    --

    החומרים לעוגה - מחצית מאילו שרשומים בגזיר העיתון:

     

    250 גרם סולת

    3/4 כוס סוכר

    100+50 גרם חמאה מומסת

    1/2 כוס קוקוס

    1/2 כוס יוגורט

    מעט תמצית וניל

     

    החומרים לסירופ - מחצית הכמות

    3/4 כוס סוכר

    1/2 כוס מים

    מיץ מחצי לימון קטן, וניל

    --

      

     

    ** לקבלת צילום המתכון המלא והמוגדל לחצו נא  < כאן >

     -

    פוסט קודם בבלוג האוכל פוד פורנו להמונים : רובוט משקאות והמון פחיות בירה

    דרג את התוכן:

      תגובות (7)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        5/6/09 07:48:


      אחחחח איפה הייתי כשזה התפרסם

      ראבק ככה עושים לבן אדם

      חייב להעתיק

        4/6/09 22:51:

      נראה נהדר !  כל הכבוד  ותודה על ההיזון , שבת נפלאה  חיוך
        4/6/09 20:09:

      צטט: בלוג אוכל 2009-06-04 10:53:48

      צטט: ק י צ י 2009-06-01 10:02:54

      אני הולכת לנסות אותה ... עשתה לי מתיקות על השפתיים ..

      גם אני רוצה נשיקה חיוך

      אולי היום .. אולי (:

      הכנתי ואכלתי הרבה בסבוסות טעימות

      אבל עדיין מחפשת את האחת שתהיה דומה

      לבסבוסות שמוכרים מוכרי הבקלאות ... (:

       

      תראי , הכנתי לאחרונה גם את הבסבוסה הזאת < קישור > שתי העוגות שונות אחת מהשניה ושתיהן מאוד מוצלחות לדעתי ,לא יודעת לומר לך מי יותר.

      אולי תכיני את שתיהן? (בתבניות קטנות) ..  האמת , אני סקרנית לדעת איזו דומה יותר למקורית כזו שמוכרים . בבקשה תעדכני :))

       

      חזרתי (: יצא מאד מאד טעים ... תציצי פה <קישור>

      נראה לי שאחרי קירור היא תהיה אפילו יותר טעימה...

       

       

      בינתיים מה שהכי דומה לכמו שמוכרים מאלה שאני הכנתי

      היא הבסבוסה הזו <קישור>

        4/6/09 10:53:

      צטט: ק י צ י 2009-06-01 10:02:54

      אני הולכת לנסות אותה ... עשתה לי מתיקות על השפתיים ..

      גם אני רוצה נשיקה חיוך

      אולי היום .. אולי (:

      הכנתי ואכלתי הרבה בסבוסות טעימות

      אבל עדיין מחפשת את האחת שתהיה דומה

      לבסבוסות שמוכרים מוכרי הבקלאות ... (:

       

      תראי , הכנתי לאחרונה גם את הבסבוסה הזאת < קישור > שתי העוגות שונות אחת מהשניה ושתיהן מאוד מוצלחות לדעתי ,לא יודעת לומר לך מי יותר.

      אולי תכיני את שתיהן? (בתבניות קטנות) ..  האמת , אני סקרנית לדעת איזו דומה יותר למקורית כזו שמוכרים . בבקשה תעדכני :))

       

        4/6/09 10:49:

      צטט: דיקלה5 2009-05-31 20:52:38

      משדר טעימות ....

      תודה :)

       

        1/6/09 10:02:

      אני הולכת לנסות אותה ... עשתה לי מתיקות על השפתיים ..

      גם אני רוצה נשיקה חיוך

      אולי היום .. אולי (:

      הכנתי ואכלתי הרבה בסבוסות טעימות

      אבל עדיין מחפשת את האחת שתהיה דומה

      לבסבוסות שמוכרים מוכרי הבקלאות ... (:

        31/5/09 20:52:
      משדר טעימות ....

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין