עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    התמכרתי , אולי גם אתם ?.. קרקרים

    6 תגובות   יום חמישי, 28/5/09, 21:41


    אתם מכירים את ההרגשה הזו, שאתם מכניסים מאפה לתנור, ממשיכים לעסוק בדברים אחרים ואז לגמרי בהפתעה מכה בכם גל ריח טוב.. כזה שמריץ אותכם למטבח, להתכופף לתנור, ולראות מה קורה שם בפנים, ומתי ניתן לטעום כבר ..
    זה מה שקרה לי כשאפיתי את הרקיקים  הללו,כ-8 או 9 דקות לאחר שנכנסו לתנור.
    בתום האפייה קיבלתי המון  רקיקים  דקיקים, שזופים,פריכים וטעימים.

    --
    למה בעצם כדאי להכין קרקרים בבית ?

     

    * העבודה קלה , ללא מאמץ או יידע מוקדם באפייה 
    * המאפה עשויי מחומרים הנמצאים בכל בית
    * הרקיקים אינם מכילים שומנים מוצקים וכמעט בכלל לא= דלי קלוריות יחסית
    * זה מאפה שניתן ניתנים לגיוון רב, שלא ישעמם לכם

    * מחירם זול יותר מאילו הקנויים.

    * אתם יודעים מה אתם שמים בפנים , וזה הכי טרי ובריא יותר.
    * כשתגישו אותם בצינצנת יפה כמתנה,אף אחד לא יאמין שהכנתם בבית בעצמכם ! אוהבים מחמאות ? קריצה

    --
    מכיון שרובינו ,בלוגרי האוכל הותיקים בדרך כלל ,איננו ממציאים מתכונים, אבל כן עורכים/מתאימים/מתרגמים ומאלתרים, חשוב לציין שהמתכון המצויין הזה הינו לפי הספר הזה .אני אוהדת את המחבר עד מאוד , לו יוקדש פוסט/ים אחרים.

    --

    המלצה שלי:

    - לא להיבהל מאורך המתכון וכן לקרא הכל לפני ההכנה

    - בהכנה הבאה זה תמיד מהר וקל יותר

    - ההשקעה משתלמת

    --

    אתם מוזמים לרשום  מתכון :
    קרקרים

    החומרים:


    1 1/2 כוסות קמח מיוחד ללחם- שטיבל מס' 2 = 210 גרם קמח
    1/2  כפית מלח רגיל (מלח שולחני)
    1/2 כפית שמרים יבשים = 1.5 גרם- או פי 2.5 או פי 3 הכמות שמרים טריים=שמרית בשקית
    1 כפית דבש סמיך או 2 כפיות דבש נוזלי
    1 כף שמן - אני שמתי שמן זית  (במקור יש שימוש בשמן רגיל כגון-קנולה)
    1/3 עד חצי כוס מי ברז -  שמתי כ- 75 מ"ל מים = חצי כוס פחות כ- 2 כפות

    ההכנה
    המלצה שלי:

    אם  אתם מכינים כמות אחת של הבצק,ללא הכפלת כמויות, הייתי ממליצה להכינו באופן ידני ולא במיקסר,אלא אם יש לכם מיקסר עם קערה קטנה,קל מאוד ללוש את הבצק ידנית.


    בקערה בינונית, רחבת שוליים לערבב
    קמח, מלח,שמרים, דבש ושמן.
    בהדרגה להוסיף מים וללוש עד קבלת בצק אחיד ורך.
    להמשיך ללוש את הבצק משך -10 דקות על משטח מעט מקומח/משטח סיליקון.

    הבצק יהפוך משיי וגמיש ונעים למגע.
    להניח את הבצק בקערה משומנת , לכסות ולהתפיח עד שכפול בנפח בטמפרטורת החדר 60-90 דקות .
    אפשר להתפיח במקרר ללילה .


    עיצוב
    להדליק תנור לחום של 180 מעלות.

    ולהכין תבנית אחת גדולה של תנור סטנדרטי מרופדת בנייר אפייה .
    להעביר את הבצק למשטח רידוד גדול מקומח מעט לשם רידודו דק .
    [המלצה:לרדד את הבצק על משטח סיליקון גדול , אז לא תדרש כלל תוספת של קמח ]

    איך:
    להדק את כדור הבצק לריבוע, לקמח מעט .
    לרדד את הבצק דק מאוד ,עם מערוך מסיבי זה קל מאוד .
    גודל הבצק המרודד צריך להיות :45 ס"מ על 30 ס"מ, דקיק כמעט כנייר .
    הבצק מצויין, הוא לא נקרע,ומאוד נח לעבד אותו
    בסיום הרידוד, להשאיר את הבצק כך ל- 5 דקות .
    להעביר את הבצק הדק לנייר האפייה בתבנית,הוא יתאים בגודלו לתבנית.אם ישנן שאריות גיזרו אותן .
    להבריש את הבצק שבתבנית במי ברז בעזרת מברשת .

     

    טעמים:
    לקראת סיום , מגיע השלב המענג ..לפזר על הבצק כל מיני תוספות טעם.  מה אפשר?
    לפי טעמכם/לפי המצאי בבית, רעיונות :
    שומשום

    פרג

    קצח

    זעתר

    קימל

    פפריקה

    מלח גס

    אניס

    בעצם פזרו ,כל מה שאתם אוהבים והוא מספיק קצוץ או זעיר

    הפעם פיזרתי :
    שומשום,כמובן שניתן לפזר שורות שורות מה שתרצו


    חיתוך:

    החיתוך נעשה  בתוך התבנית. אבל -
    לא חייבים לחתוך,ניתן להשאיר כך ולאחר האפייה רק לשבור קרקרים לא סימטריים
    אבל, מה כדאי ?
    עם גלגלת שיניים (או סכין) לסמן שורות שתי וערב, בערך כל 3 ס"מ (או בכל גודל שתרצו)
    לא צריך לחתוך ממש עד הסוף, ולא צריך להפריד את הקרקרים זה מזה זה ייעשה לאחר האפייה


    אפיה:
    לאפות 15-20 דקות , עד שפני הקרקרים זהובים מאוד (ההזהבה של הבצק לא תהייה בהכרח אחידה בגלל עוביו המשתנה ולעיתים בגלל אי אחידות אפייה של התנור )
    זמן אפייה משוער :  16 דקות במרכז התנור
    להוציא את התבנית ולצנן - 10 דקות
    לשבור חתיכות בעדינות לפי הסימונים, ולזלול

    --

    פוטט קודם בבלוג האוכל פוד פורנו להמונים : פרסומת לגלידה, ספר בישול ומשקלים חדשים

    דרג את התוכן:

      תגובות (6)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        31/5/09 12:29:

      צטט: בלוג אוכל 2009-05-30 14:26:56


      ממתינה לך ..  :)

       

       יצא מצוין , בגירסה ב' החלפתי חלק מהקמח הרגיל בקמח שיפון :)

        31/5/09 09:45:

      נשמע נפלא

      בטוח שאנסה........

      תודה לך

        30/5/09 21:27:
      שיהיה בהצלחה   :)
        30/5/09 20:32:
      מתה לנסות,נשמע מעולה.
        30/5/09 14:26:

      ממתינה לך ..  :)
        30/5/09 13:56:

      כבר בודק :)

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין