עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    היה יום כתום - חלק א'

    8 תגובות   יום שלישי, 26/5/09, 01:08


    שמונה פלפלים כתומים

     

    הקופאית בסופר הסמוך למקום עבודתי היתה היום זריזה, 7 פריטים היא תיקתקה הפעם במהירות.

    סימנתי V על החמאה ההולנדית, גם על קוביות הסוכר (לכופתאות תפוחי אדמה ממולאות מישמש נוסח הונגריה) V על הגבינה הלבנה , הסוכר, הכרובית ועל 1.5 ק"ג  פלפלים כתומים (סה"כ 7.56 ש"ח הפלפל)

    מאוחר יותר בבית, החלטתי להחמיץ את הפלפלים. נאים היו למראה עד מאוד .

    מה עשיתי ?

    חיממתי את תנור האפייה לחום של 200 מעלות צל' .

    את הפלפלים הרחוצים (אחד נשכח בצד ) חציתי לשניים בחלק התחתון , שקל יותר לחיתוך.

    את החצאי פלפל הנחתי בתבנית אפייה הגדולה של התנור, על נייר אפייה. לא הוצאתי גרעינים ,החלק החתוך כלפי מטה.

    אפיתי את חצאי הפלפלים במרכז התנור במשך כ- 40 דקות.זמן האפייה ישתנה בהתאם לסוג הפלפלים והתנור.הירק צריך להתרכך.

    קליפת הפלפל משחימה מעט אך הפלפל נותר צהוב- כתום מתחת לקליפה.  

     

     

    את הפלפלים האפויים שמתי בקערה גדולה, כיסיתי מייד בקערה נוספת גדולה, כמו חממה בפנים , שיזיעו..

    הנחתי מכוסה למספר שעות.בשלב זה יש הזורים על הפלפל מלח גס.

    בתחתית הקערה הצטברו נוזלים, יש לשפוך אותם .

    יש לקלף כל מחצית פלפל, להוציא במשיכה אחת את הגרעינים,זו פעולה זריזה.

    את חצאי הפלפל יש לחתוך לגודל הרצוי, לחצי או לרצועות דקות.

    להניח את הפלפלים בקערה גדולה .

    --

    בקערה קטנה להכין רוטב המורכב מ:

    מיץ לימון , 1-2 לימונים, לפי הטעם

    שמן זית בכמות הרצויה ,אפשרי פחות מכמות הלימון

    מלח גס או מלח שולחני דק לפי הטעם

    סוכר לפי הטעם או - 2 כפיות שטוחות

    שיני שום פרוסות או קצוצות לפי הטעם

    לערבב הכל יחד

    --

    לצקת את הרוטב על הפלפלים בקערה ולערבב .

    להעביר לצינצנת או כלי אחר ולאחסן במקרר .

    --

    אפשר לאכול מייד או למחרת.

    ניתן להכין באותה הדרך עם פלפל אדום

    יש השמים חומץ במקום מיץ לימון.

    בזקתי מעט פלפל צ'ילי גרוס על הרוטב- לא חובה

    --

    מה אתם מכינים מפלפלים כתומים ?..

    פוסט קודם בבלוג האוכל פוד פורנו להמונים  : 'אבטיח' ננסי -מוצר חדש בשוק

    דרג את התוכן:

      תגובות (8)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        27/5/09 23:30:

      גם אני מקוה נשיקה
        27/5/09 21:26:

      איך את יודעת שזה השילוב ???

      הרי כבר בערך חמש (!) שנים שלא אפית לחם טרי....

      וחבל.

      אני מקווה שעוד נשאר לך קמצוץ כשרון לאפיית לחם.

        27/5/09 15:01:

      צטט: שירלי T 2009-05-26 14:02:08


      אני מאד אוהבת לחם טרי

      עם גבינה המאירי

      ומעל פלפלים קלויים.

       

      יאמי:)

       

      תודה שירלי , הצעתך מושלמת , זה השילוב !   :)

        27/5/09 15:00:

      צטט: אביגיל אהרון 2009-05-26 12:14:24


      טעיםםם... אני אוהבת את הטעם הקלוי

      תודה אביגיל , תמיד טעים אצלך :)

       

        27/5/09 14:59:

      צטט: nitzmiller 2009-05-26 09:22:53


      אני בדר"כ משתמשת בטריק של להכניס את הפלפלים ישר מהתנור לשקית ניילון,

      לקשור אותה, אחרי 10 דקות הקליפה יורדת בקלות

      המון תודה, עשית לי חשק...

      תודה !  חשבתי על שקית אבל היתה קערה גדולה ממש ליד. הפלפלים מתקלפים מהר שזה תענוג ...  וחשק זה טוב :)

       

        26/5/09 14:02:


      אני מאד אוהבת לחם טרי

      עם גבינה המאירי

      ומעל פלפלים קלויים.

       

      יאמי:)

        26/5/09 12:14:

      טעיםםם... אני אוהבת את הטעם הקלוי
        26/5/09 09:22:


      אני בדר"כ משתמשת בטריק של להכניס את הפלפלים ישר מהתנור לשקית ניילון,

      לקשור אותה, אחרי 10 דקות הקליפה יורדת בקלות

      המון תודה, עשית לי חשק...

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין