עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    קישואים, תפוחי אדמה,פטה ונענע וגם בצל ירוק

    6 תגובות   יום שבת, 23/5/09, 19:12

    זו יכולה להיות מנה ראשונה/תוספת/בצהריים/בערב/חם/קר .. וזה טעים מאוד מאוד.

    בפעם השנייה שתכינו זה 'ילך' מהר יותר.בדקתי קודם בבית .

    והקציצות הללו אינן מטוגנות !

    כדאי לרשום מתכון :
    קציצות קישואים-תפוחי אדמה-פטה ונענע

    הכמות:16 לביבות
    תבנית נחוצה :הגדולה של התנור
    החומרים:
    700 גרם קישואים
    700 גרם תפוחי אדמה
    4 כפות נענע קצוצה
    250 גרם גבינת פטה מפוררת ביד
    4 בצלים ירוקים קצוצים  או 1/2 בצל קטן קצוץ
    2 ביצים מס' 1 טרופות 
    --
    מס' כפות קמח לקימוח הקציצות 
    50 גרם חמאה מומסת+כף שמן זית
    מלח ופלפל שחור טחון טרי

    ההכנה:
    1. לגרד את הקישואים  (לא לקלף אותם) על מגרדת גסה או במעבד מזון (הכי קל לגרד ידנית במגרדת המרובעת על החלק הגס)להעביר את הקישואים למסננת עם קערה  המונחת למטה, לפזר 2 כפיות מדידה מלח רגיל ולהניח לשעה להגרת נוזלים. 
    2. לרחוץ את תפוחי אדמה, לשים  אותם בסיר (סיר בתכולה של  2.5 ליטר גם טוב)לזרות מעט מלח, לצקת עליהם מים רותחים לכיסוי, לכסות ולהרתיח על להבה נמוכה כ-8 דקות (לא בישול מלא) .

    לסנן ולצנן מעט, לקלוף (עם קולפן רגיל מתקלף בקלות) לגרד במגרדת גסה לקערה גדולה(קל לגרד במגרדת מרובעת על הצד הגס) לתבל במעט מלח ופלפל.
    3. לאחר שעה, לשטוף את הקישואים מהמלח תחת מי ברז קרים, לסחוט כמה שאפשר ולהניח על מגבות נייר בכמה שכבות ,חשוב לייבש מנוזלים כמה שניתן.
    4. להוסיף את הקישואים לתפוחי האדמה בקערה , יחד עם הבצל, נענע,פטה מפוררת, ביצים טרופות, לערבב עם מזלגות או בידיים ..
    5. לחלק את העיסה ל-16 חלקים וליצור קציצות בעובי של כ- 1 ס"מ

    להדק היטב ולהניח על משטח מקומח היטב.

    גם אם הקציצות לא יהיו מושלמות.. זה בסדר , לקמח מכל צד (אם הקציצות יישהו זמן ממושך מדיי לפני האפייה הן יגירו נוזלים, אפשר תמיד לקמח שוב ,אבל מומלץ להכין ולאפות ללא השהייה רבה)
    אפייה:
    לחמם תנור לחום גבוה , 220 מעלות
    לחמם גם את התבנית הריקה, אפשר לחמם את התבנית הריקה דקות ספורות בלבד.
    להמיס חמאה ושמן במחבת קטנה , לצנן קצת ולהבריש את הלביבות מכל צד בתערובת זו.

    זה ייתן אפקט של דמוי טיגון . ניתן להבריש את הקציצות שהיו כבר לאחר קימוח בתבנית.
    לאפות במרכז התנור (חשוב) משך 15 דקות.

    להוציא את התבנית מהתנור, להפוך בעדינות את הקציצות ולאפות עוד כ- 15 דקות במרכז התנור.
    להגיש ולהתענג .
    המתכון מעובד קלות מ - How to Cook Book Three and Delia's Vegetarian Collection של דיליה סמית הבריטית.

    --

    פוסט קודם: בלוג אוכל פוד פורנו להמונים : תרנגולת שמנמנה -בקמפיין פרסומי

    דרג את התוכן:

      תגובות (6)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        24/5/09 20:18:

      תודה , קיבלתי . וודאי שעזרת :)
        24/5/09 17:04:

      שלחתי לך מייל ובו לינק
      וכך תוכלי להתרשם מהמכשיר אידוי.
      מקווה שתרמתי קריצה
        24/5/09 11:24:

      צטט: סקאלי 7 2009-05-23 21:52:34


      למה מצאתי אותך רק עכשיו?! קריצה

      הבטן מקרקרת לי...

      העיקר שהגענו ומצאנו קריצה מקוה שאכלת משהו ותשובי .. תודה  :)

       

        24/5/09 11:23:

      צטט: mi alma 2009-05-23 21:46:18


      אהלן!
      לאחרונה רכשנו סיר אידוי חשמלי
      מכירה סיר כזה?
      הוא משמש אותי לכל סוגי הירקות.
      אני צרכנית ירקות והרכישה הפכה להצלחה.
      מבורך שהקציצות אפויות.
      ושיש בהן קישואים.

       

       היי !

      לא מכירה את הסיר החשמלי , יש לך תמונה בבקשה? כי זה מעניין .

      נראה שיש לנו טעם דומה באוכל.. גם אני חובבת ירקות בכל צורה , תודה !  חיוך 

        23/5/09 21:52:


      למה מצאתי אותך רק עכשיו?! קריצה

      הבטן מקרקרת לי...

        23/5/09 21:46:

      אהלן!
      לאחרונה רכשנו סיר אידוי חשמלי
      מכירה סיר כזה?
      הוא משמש אותי לכל סוגי הירקות.
      אני צרכנית ירקות והרכישה הפכה להצלחה.
      מבורך שהקציצות אפויות.
      ושיש בהן קישואים.

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין