עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    עוגת גבינה לפי בקשה מיוחדת .. שווה ביותר

    11 תגובות   יום חמישי, 21/5/09, 20:23


    איש אחד נחמד כתב לי,  שבשביל עוגת גבינה הוא מוכן לנסוע רחוק.

    נכון יותר עוגת גבינה העשויה מבצק שמרים משובח .כשהוא מוצא אחת כזו הוא נוסע או הולך .. רוכש מלאי , גם למקפיא.

    הוא ביקש ממני בפשטות אם אוכל לחסוך לו את ההליכה ולקרב לו את עוגת הגבינה האהובה כל כך.

    אז תכף תהיה גם עוגת גבינה , הוא הזמין , תהנו גם אתם.

    --

    מגזין האוכל והמשקה הגרמני  essen und trinken  עבר מתיחת פנים רצינית וטובה בעת האחרונה.תמונות האוכל הפכו להיות מעוצבות להפליא. ומעוררות תאבון .

    לא כל מה שמצטלם טוב הוא תמיד טעים.. אבל רעיונות לעיצוב/קישוט/צבע אפשר להשאיל.

    ב- 3 התמונות :מתוקים העשויים מגבינה .סוג הגבינה הוא :  Quark <---קישור להסבר על הגבינה.בתמונות: קציפת גבינה ופירות יער, כופתאות גבינה עם לפתן מישמש. יפה, נכון ?

    אהבתי את העיצוב, הצבעים וצורת ההגשה המוקפדת (אבל לא טעמתי), אני מקוה שגם אתם.

    וכעת, ההבטחה לאיש ..הנה המתכון -

    עוגת גבינה עשויה בצק שמרים

    לבצק:

    1/2 כוס סוכר = 100 גרם
    חצי כפית מלח
    4 כפיות מדידה שמרים יבשים (=12 גרם שמרים יבשים) או פי 3  הכמות שמרים טריים
    כ- 3 1/2 כוסות קמח רגיל = 490 גרם
    100 גרם חמאה
    2/3  כוס מים
    1 ביצה גדולה


    למלית :

    לערבב את כל מרכיבי המלית בקערה ולשמור במקרר -גם מספר שעות מראש


    1 חבילה גבינת טוב טעם = 250 גרם
    1 חבילה גבינת שמנת אמריקאית -אריזת קרטון אפורה 220 גרם= CREAM CHEESE (לא להחליף בשום גבינה אחרת, בדקתי זה לא יהיה אותו הדבר)
    1/2  כוס סוכר או אבקת סוכר
    1 חלמון
    1-2 כפיות תמצית וניל איכותית
    1/2 כוס צימוקים חלוטים ויבשים , רצוי בהירים

    קליפת לימון מגוררת-לא חובה
    ---------
    חלבון למריחה על המאפה


    ההכנה
    את הבצק אפשר להכין ידנית או במיקסר :

    שמים בקערת המיקסר : כוס קמח, הסוכר, מלח והשמרים,מערבבים מעט
    בסיר קטן מחממים: המים עם החמאה.חשוב לא להרתיח , שהתערובת תהיה פושרת .לצקת תערובת זו לתוך המיקסר, ולהפעיל ל- 2 דקות.
    להוסיף :

    ביצה  ו3/4  כוס קמח, להפעיל לעוד- 2 דקות

    להוסיף:

     עוד כוס ורבע קמח ולהמשיך ללוש
    כעת ,ניתן ללוש את הבצק בשלב זה ידנית למשך 8 עד 10 דקות או קל יותר לתת למיקסר ללוש אותו.. למשך 10 דקות . (תנו למיקסר מנוחה קצרה במהלך הלישה)

    להוסיף בהדרגה עוד כחצי כוס קמח או טיפה פחות ליצירת בצק אחיד , גמיש ולא דביק.
    להעביר את הבצק  לקערה משומנת, לכסות להתפיח עד שהבצק מכפיל את נפחו , כשעה
    ללוש מעט את הבצק לאחר התפיחה .

    לשים את הבצק על משטח מקומח, ולהניח מכוסה (באותה קערה) ל- 15 דקות
    לרדד את הבצק למלבן בגודל 30 על 38 ס"מ
    בפס האמצעי (בשליש המרכזי) למרוח את המלית גבינה, ככה: 
     

     

     

    בצדדים, לחתוך פסים במרחק 2.5 ס"מ זה מזה.

    לקלוע כל -2 פסים יחד מעל המלית בהצלבה , עד לכיסוי כל המלית
    להעביר את העוגה לתבנית הכי גדולה של התנור,על נייר אפייה

    לכסות להתפיח את העוגה עד שכפול, כשעה
    למרוח לפני האפיה בחלבון טרוף קלות

    אפייה:
    בתנור מחומם מראש בחום בינוני - 180 כ- 20 עד 25 דקות עד שאפוי ובצבע זהוב עמוק.
    ניתן לבזוק אבקת סוכר

    בתאבון

    פוסט קודם: עוגת גבינה בסגנון טירמיסו

    מקור התמונות:

    תמונת עוגת הגבינה העליונה , הוכנה וצולמה על ידי .

    מקור 3 תמונות מהמגזין הגרמני -<כאן> ניתן לדפדף ב-30 תמונות מאכלי גבינה בעיקר מתוקים היכן שרשום: Bild 1 von 30 בצד ימין צמוד לתמונה.

    מקור מתכון העוגה : גזיר מגזין לעז ישן מאוד .

    דרג את התוכן:

      תגובות (11)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        5/11/11 12:48:
      נראה טוב מאוד, אנסה אותה
      תודה על ההיזון.
        4/11/11 20:21:
      עוגה מדהימה! עוגה ברמה של קונדיטוריה, וכל התיאורים לעיל נכונים. מעולם לא יצא לי בצק שמרים כ"כ מוצלח, אוורירי ונוח לעבודה. המילוי מושלם. השתמשתי בשקית שלמה של שימרית,הכנתי את הבצק ערב לפני ושמתי לתפיחה איטית במקרר כל הלילה , מוציאים לטמפ' חדר לאיזה שעה שעתיים. ולא מצאתי פידלפיה אז השתמשתי בגבינת שמנת רגילה. ממליצה לכולם, אי אפשר להפסיק לאכול!
      אם אפשר תחליף אמריקאי לטוב טעם? פוסט יפהפה.
        4/6/11 14:45:
      התמונות , הצילום ההכנה תודה רבה נראה חבל"ז :-)
        21/5/11 10:47:
      עוגה נהדרת הלכתי על גירסה ללא חמאה(השתמשתי בשמן קנולה) ובלי גבינה שמנה (השתמשתי בגבינה 5% אחרי תליה בבד להקטנת קמות נוזלים) יצא מדהים כל הכבוד על המכון וההשראה כולם אהבו (כולל בעבודה)
        21/6/09 22:52:


      הי חנית

      אני עוקבת אחרי הבלוג שלךך ומאוד נהנית.

      אחרי שהתגרתי מעוגת הגבינה בבצק שמרים, אפיתי אותה ויש לי הערה בונה - הבצק מתאים לשתי עוגות, רק שצריך כמובן להכפיל את כמות המלית. 

      בכל מקרה תודה על ההשראה והמתכונים. 

        22/5/09 18:08:

      ווואאאווו טעיםלשון בחוץ לאללה :) תודה , יאמי!
        22/5/09 16:40:

      תודה נראה ונשמע טעים.

      חייבת להכין : )

        21/5/09 22:14:
      תודה גדולה :)
        21/5/09 20:43:


      חני:)

      .

      אני לא בשלנית ובטח שלא קונדיטורית

      אבל אני מעריכה וגם אוהבת אוכל טוב

      ולכן אני מאוד אוהבת לבוא לפוסטים שלך

      המושקעים לעילא ולעילא

      בנוסף לאסטיטיקה המופגנת

      עלי והצליחי

      ובחיי גמני הייתי מאוד רוצה לטעום את עוגת הגבינה שלך:)

      *

      }{שטוטית

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין