עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    שווה עוגיה , אצלכם במטבח

    5 תגובות   יום שלישי, 19/5/09, 23:38

    יש לכם מישהו שהוא שווה עוגיה ?

    רוצים שיהיה לכם ?
    העוגיות הללו שוות מאוד .

    למה ?

    בגלל הרכבן :חמאה רכה, אבקת סוכר שמעדנת אותן, קליפות תפוז ריחניות, ג'ינג'ר טחון

    בגלל מירמן:פריך, נגיס וממכר

    בגלל טעמן:שילוב טעמים מושלם :אגוז-תפוז-ג'ינג'ר

    טיפעוגיה 1:

    כל עוד ניתן לרכוש תפוזים ורצוי כאלו שאינם מרוססים , גרדו את קליפתם הרחוצה והיבשה והקפיאו אותה בשקיות רוכסן לשימוש בימי הקיץ. אם יש לכם מכשיר ידני קטן הנקרא זסטר שבעזרתו ניתן לגרד קליפות דקות וארוכות יותר זה עדיף מאשר גרידה דקיקה.

    --

    טיפעוגיה 2:

    ניתן להכין כמות אחת או כמות כפולה מבצק העוגיות ולאחסן בקרור עטוף היטב למשך מספר ימים. ניתן גם להקפיא את הבצק ולהפשירו לילה לפני האפיה במקרר.

    כשמתחשק או נחוץ מיידית, פורסים את כמות העוגיות הנחוצה ואופים מייד.

    מאוד נח.

    יש ריח טוב של עוגיות מהר מאוד במטבח .. ובכל הבית בעצם.

    עוגיות- המתכון:

    החומרים:

    2 כפיות אבקת ג'ינג'ר טחונה (זו הנתונה במארז קטן ,תוצרת מקורמיק נהדרת) 

    זסט מחצי תפוז או לגרד חצי תפוז יפה
    150 גרם חמאה רכה
    100 גרם אבקת סוכר
    1/4 כפית מלח
    1 ביצה גדולה
    225 גרם קמח רגיל  (כוס מדידה של קמח= 140 גרם)
    125 גרם שברי אגוזים
    ההכנה:
    בקערת מיקסר לערבב:
    ג'ינג'ר טחון, קליפת תפוז מגוררת, חמאה , אבקת סוכר, מלח וביצה. לטרוף עד קבלת תעורבת קלה ואוורירית.
    להוסיף את הקמח ולערבב היטב.
    להוסיף את האגוזים הקצוצים ולערב.
    להניח את הבצק על נייר אפייה וליצור ממנו מלבן עבה במידות :20 ס"מ אורך, עובי כ- 5 ס"מ לעטוף בנייר האפייה.
    לצנן את הבצק במקרר למשך כ- 3 שעות או לכל הלילה.
    אפייה:
    לחמם תנור לחום בינוני 170 מעלות צל'.
    להכין את התבנית הגדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה.
    להוציא את הבצק מהמקרר להסיר את הנייר העוטף ובעזרת סכין חדה לפרוס פרוסות בעובי של כ- 1/2 ס"מ . להניח בעדינות את פרוסות העוגיה במרחקים בתבנית.לאפות כ- 20 דקות או עד שהעוגיות זהובות
    לצנן על רשת ולאחסן במיכל אטום .
    מקור : הטור של דן - הגרדיאן   2008
    דרג את התוכן:

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        22/5/09 01:12:

      המתכון נראה מעולה. המרכיבים ממש לטעמי.

      ואני בכלל חושבת שכל מה שבא ממקורמיק משובח. (הפייבוריט שלי הוא אבקת שום ועשבי תיבול) 

        20/5/09 17:12:
      תודה על ההמלצה. נשמע ט-ו-ב
        20/5/09 13:18:
      סרנדה לעדה (חנית...:) )
      ביצוע: להקת הנח"ל
      מילים: לאה נאור
      לחן: משה וילנסקי
      היא עומדת במטבח ומבשלת,
      כל הנח"ל מצטופף ליד הדלת,
      - היא עוברת! - היא חוזרת!
      היא עושה קציצות של תרד
      ושורפת את כולן, הפלא ופלא.

      לה שפתיים נפלאות ושמה הוא עדה,
      מתוקה היא כמו עוגה של מרמלדה,
      הסתכלו איך היא פורחת
      בין הסיר והקלחת
      כל הנח"ל מזמר לה סרנדה;

      אנחנו אותך אוהבים, עדה, עדה,
      כמו לחם טרי עם ממרח שוקולדה.
      ואם לא תתני זאת, לא נתרגזה,
      נאהב אותך "במקום" כמו מיונזה.

      עדה איזו מבשלת מקסימה היא,
      את קסמיה היא עושה מול הכיריים:
      היא לוקחת כף של מלח,
      קילו לחם, קילו קמח,
      ומכינה מזה בשר לצהרים.

      לפעמים ריקה אצלינו הצלחת,
      אך הלב , הלב מלא את הטבחת
      לה נגיש ברב אידיליה
      זר ענק של פטרוזיליה,
      וברגש לה נשיר כולנו יחד:

      אנחנו אותך אוהבים, עדה, עדה...

      הסתכלו בה, הסתכלו ישר עליה,
      מה נאה לה הסינר שלמותניה.
      היא אמרה לי: קח שני וופלים
      כי האוכל שוב נשרף לי,
      וחייכה אלי, אפשר להשתגע.

      בכל יום נישא ליבינו המטבחה,
      ולעדהל'ה נאמר בערך ככה:
      עד מותנו מרעב פה
      רק אותך, אותך נאהב פה,
      כי טבח יפה כמוך אין עוד בנח"ל.
        20/5/09 13:01:

      תודה רבה .
        20/5/09 11:36:


      זה בדיוק מה שאני צריכה ליד תה הצמחים שלי נכון לעכשיו:)

      ברכות לפתיחת הבלוג

      אמשיך להנות מהתכנים שאת מביאה

      כפי שנהנתי עד היום

      .

      }{שטוטית

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין